Facebook hjælper lånehajerne med at tjene penge

Skrevet af Mats Anderson, journalist.

Kongen af Lånehajerne på Facebook, er blevet bedre til at tjene penge ved at bruge Facebooks platform. Om det er lovligt, har vi oprigtigt svært ved at gennemskue, og selv svarene fra Facebook, er lige så kryptiske som hans nye tiltag.

I oktober 2018, skrev vi den første artikel om private udlånere på Facebook. Vi kaldte dem og artiklen for Lånehajerne, for der var mange af dem og deres renter var på et niveau, så flere af dem kunne gå under øgenavnet Ågerkarl.

Det har sjældent været kedeligt, at følge i sporene af udlånerne, for udover sære interne kampe mellem de største af dem, små private inkassovirksomheder, der både truer og synger, når der er en dårlig betaler ((dem skrev vi om HER), så åbner og lukker der hele tiden nye grupper, hvor kreativiteten absolut intet fejler.

Fælles for en del af grupperne er, at det er er den samme gruppe-ejer, der står bag de grupper, hvor han selv og andre kan udlåne deres penge til private, der har brug for et hurtigt lån. Du finder lånegrupper til dem der er på SU. Dem der er i RKI. Udlånsgrupper, kun for kvinder og en til børnefamilier. Og så er er dem, der blot hedder Lån til private.

Som udgangspunkt er grupperne ikke ulovlige, men det er de renter, vi har set i grupperne. Før udlånerne kan blive dømt for åger, kræver det at nogen anmelder dem, eller at politiet selv finder frem til grupperne. Det sidste er svært, da grupperne er enten lukkede grupper eller hemmelige, hvor kun inviterede kan finde vej. Den historie fortalte vi i 2018.

Nu ser det angiveligt ud til, at forretningsmodellen er udvidet, for nu har den mand, vi kalder Kongen af lånehajerne, besluttet sig for at tage penge fra udlånerne, for at de kan udlåne i hans facebookgrupper. I de grupper vi har set, koster det kr. 250 per måned, at være udlåner, men med de renter vi før har set, er de penge nok hurtigt tjent ind.

Hvad siger Facebook?

I 2018 åbnede Facebook for en ny mulighed for, at man som virksomhed, kunne tage penge for indhold på Facebook. Det hedder en Subscription group og det skulle ses som en form for abonnementsgruppe, hvor medlemmerne betaler et månedligt abonnementsgebyr, for at være medlem. Læs mere HER.

For at kvalificere sig til en abonnementsgruppe, skal man være administrator af en Facebook-gruppe og overholde Facebooks regler om indtjening for partnere. Derudover skal man desuden angive moms- og betalingsoplysninger, under opsætningsprocessen til en Subscription group

Om de udlånsgrupper, hvor det koster kr. 250 per måned, at benytte gruppens til at udlåne penge, er en del af Facebooks Subscriptions group ved vi ikke. Det er ikke umiddelbart synligt på forsiden.

Vi har derfor sendt Facebooks danske PR-bureau Advice A/S, et screenshot og link til en af siderne, men de skrev tilbage, at de ikke kunne se gruppen. Den er nu blot gjort hemmelig. Facebooks PR-bureau skriver efterfølgende, at det er tilladt, for administratorer af grupper, at stille betingelser for medlemskab, herunder også at man fx er en loyal kunde, abonnent eller lign.

Det sidste lyder lidt sort, og forklarer heller ikke, om gruppen er en af Facebooks egne Subscription groups eller om alle kan vælge at tage penge for, at lukke andre ind i deres gruppe-univers. Det lyder jo lidt som det sidste.

Så vi må lade usikkerheden komme Kongen af Lånehajerne til gode, og blot ønske ham tillykke med udvidelsen af forretningen, og vi glæder os til at se, hvornår han får sit CVR-nummer.

Facebook har vist sig at være et genialt sted, at tjene penge.

Vores artikler er reklamefri, men du er velkommen til at give et bidrag til den næste på mobilepay +45 40409028.

På mini-chili-redaktionen har vi ingen gratis praktikanter, der kan korrekturlæse vores indlæg. Mats er svensk og Karina er bare en skidt korrekturlæser, så vi tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber de kan underholde, mere end de kan forarge…..,,,,!=)#d!%%

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.