EN HURTIG ADVARSEL!!!

EN HURTIG ADVARSEL, FOR DER ER BOLIGSVINDEL I FARVANDET.

Boligmarkedet er et gedemarked for den der søger. Ingen tvivl om det. Det er højsæson for boligsvindel, når de studerende i denne tid rejser ud i landet, for at starte nyt studie og samtidig skal finde et nyt sted at bo. For der er ikke mange af de gode lejemål.

Skal du ud og finde ny bolig så pas på.

Lige nu florerer der en falsk annonce med et lejemål i Valby, opslået på lejebolig.dk, hvor den falske udlejer, sender et link til en airbnb-side, og beder den håbefulde boligsøgende at hoppe ud fra Lejebolig.dk og videre ind på dette kendte site.

Airbnb står jo for noget sikkert. Troværdigt. Men ikke her, for det er en falsk airbnb-side, og så elegant og godt lavet, at du skal være rimeligt trænet for at se, at URL/domænenavnet er forkert.

En del boligportaler scraper (scanner) også nettet for andre lejemål. Det betyder at de søger nettet for lejemål, hos de andre kendte boligportaler eller DBA. De opretter nu de samme boliger på deres side, og når du så beder om kontakt til udlejer, bliver du henvist tilbage til den portal de har taget den fra.  Det dumme her er, at du højst sandsynligt har betalt for at få kontakt til en lejlighed, der allerede er lejet. Omvendt mister du så ikke penge. Men tilbage til svindlen.

Jeg har skrevet om emnet før, så det bliver blot en hurtig advarsel, og et par tips inden du skal ud og finde din næste bolig.

Snyder Barry boligsitet eller snyder boligsitet dig?

Overfør aldrig penge før du selv har været forbi og set lejligheden . Du skal IND i lejligheden.

Selv der bør du være opmærksom på, om det er den rette ejer af lejemålet du har mødt, og ikke en der har lejet den via det rigtige airbnb og nu prøver at udleje den videre. Til 20 andre. Mod et depositum, naturligvis.

Du må aldrig overføre penge, før du har fået en underskrevet kontrakt, af den udlejer du har mødt. MØDT!

Tjek altid din udlejer ud. Google og de sociale medier er din ven her. Er det reelt den person du har mødt, der ejer/lejer den lejlighed du er ved at fremleje?

Det er ingen skam at bede om at se et kørekort.

Tag en snak med din bank før du overfører, og få dem til at verificere modtageren, udfra det kontonummer du har modtaget.

Overfør kun penge til den udlejer du har mødt. Kan du ikke møde dem, bør du heller ikke overføre penge til dem.

Tipsene virker måske tosset. Men boligsvindlerne er efterhånden så trænet og så teknisk dygtige, at de kan være svært at gennemskue, og – der er mange af dem.

Flere af de danske boligportaler vi har på markedet, hjælper desværre heller ikke på problemet med scammerne. For portalerne handler det om, at have flest mulige lejligheder at tilbyde. Jo flere lejemål på deres portal, jo flere brugere får de, og de mindre moralske af dem er jo ligeglad om lejemålet findes, det skal bare se ud som de gør.

Alle veje fører til Boligspejder

Den falske annonce med lejligheden i Valby blev delt via lejebolig.dk. En boligportal der skriver på deres portal, at de har nultolerance overfor falske annoncer.

“Alle annoncer valideres manuelt af “vores kyndige medarbejdere”, ligesom vi har en lang række systemtjek, der sørger for, at vi opfanger så godt som alle falske udlejere. Men husk også altid at bruge din sunde fornuft i din boligjagt”.

Det skriver lejebolig.dk, Spørgsmålet må så være,  hvordan de kan validere et lejemål, der ikke eksisterer?

Den venter jeg fortsat et svar på fra lejebolig.dk. Indtil da, pas på hvad du laver, hvis du ikke vil miste det indskud, du skal bruge til din næste bolig.

Mine artikler er reklamefri, men du er velkommen til at give et bidrag til den næste. Alt fra kr. 1 til 10.000 kan overføres via mobilepay på 40409028. På forhånd tak!!

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,,,,

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.