Snyder Barry boligsitet eller snyder boligsitet dig?

Lørdag eftermiddag delte MinLejeBolig en falsk boligannonce på Facebook.

102 kvm. top moderne helt urealistiske kvadratmeter på det eftertragtede Vesterbro til kun 6500 per måned. Med balkon. Lejemålet var ubegrænset og til en pris der i 2017 er lige så urealistisk, som chancen for at Trump stopper med at lyve.

Men alligevel valgte MinLejeBolig.dk, der jo efter et par år på markedet burde vide meget bedre, alligevel at dele den på Facebook, og med et ekstra lille pengeboost i bagen, der gjorde at den blev delt til profiler, der normalt ikke følger dem på Facebook.

Der er boligmangel i København, så det lille boost fik nok mange til at købe sig adgang til udlejerens informationer på deres side. Jeg var en af dem.

Det kostede kr. 19 nu. Og kr. 299 hver måned, hvis du glemmer at du har oprettet en profil på siden.

Det tager normalt 2,5 træk (måned) for forbrugerne, at finde ud af at stoppe abonnementer, de ikke vidste de havde godkendt.

Jeg er boligsøgende. Og altid søgende efter nye svindelhistorier. Så efter kun tre timer på Facebook nåede annoncen mig. Og efter kun et halvt minut, havde jeg google-searchet et af billederne fra lejligheden, og fundet frem til Palle der ejede lejemålet. Han var på ferie i Spanien. Og overrasket. For han var godt nok ikke klar over, at den lejlighed han lejede ud til kr. 2000 per døgn på homeaway, nu blev udbudt til kr. 6500 per måned.

Så omkring klokken 19.30 skrev jeg på tråden til minlejeboligs facebook-opslag, at den lejlighed var fake, for jeg havde lige talt med udlejeren. Der gik da også kun 10 minutter før de fjernede opslaget på Facebook. Men ikke på deres wesite, for der kunne man fortsat se lejligheden. Nu stod der med småt foroven, at lejemålet var lejet ud.

HANS NAVN VAR BARRY

Jens er boligsøgende. Så da han så lejemålet på Facebook, købte hans også adgang til Minlejebolig.dk og fik fat i Barry. Barry fortalte han af helbredsmæssige årsager, måtte tage hjem til England, men hvis Jens ville overfør 6500 nu, så var lejemålet hans.

Men Jens var dog kvikkere end som så, og kontaktede Sandra, der boede i opgangen, og hun kunne bekræfte overfor Jens, at Barry altså ikke boede der.

Jeg vidste det. Og Jens vidste det jo nu også. Men spørgsmålet er, hvorfor eksperterne hos Minlejebolig ikke vidste det?

Derfor kontaktede jeg MinLejeBolig mandag, og spurgte hvorfor de valgte at reklamere for en falsk bolig.

Daniel fra MinLejeBolig mente dog,at de havde taget deres forbehold. Han forklarede også, at da de fandt ud af det (her henviser han nok til mit kommentar på deres tråd) så valgte de at fjerne den på Facebook og notere på deres site, at lejemålet var lejet ud. Han fortalte også at de havde advaret dem de kunne se havde kontakt med fake-barry via deres website.

Og ja. Det bekræfter Jens. Det var lørdag annoncen blev delt. Jens fik først en mail fra minlejebolig om mandagen, at det var en fake profil. Der kunne mange penge nå at skifte hænder.

Selvom minlejebolig vidste den var fake, var der fortsat hul igennem til dem der allerede have en dialog igang med Barry på minlejeboligs website. Så kl. 21.42 lørdag aften, fik Barry nu Jens over på en privat mail og prøvede at narre ham for penge der.

Og han har nok  ikke været den eneste. Jens bed ikke på. Men det kan der være andre der gør. Især når de falske lejligheder bliver delt fra de officelle boligsider, der jo helt gratis formidler svidlernes lejligheder, uden først at ulejlige sig med, at verificere de lejemål der kommer ind.

I lørdags betalte MinLejeBolig Facebook for at dele deres opdatering med en svindel-lejlighed, hvorefter de tjente penge på, at håbefulde købte sig adgang til svindlerens kontaktinformationer på boligsiden. Boligsidens krisehåndtering involverede kun Facebook, fordi jeg gjorde dem opmærksom på det. Men der var fortsat hul igennem til svindleren.

MinLejeBolig er ikke den eneste boligside der arbejder på den måde. Så er du boligsøgende, så stol ikke på noget du læser. Heller ikke når det bliver delt af eksperterne, der lever af, at du er boligsøgende.

Og her er lejemålet det drejer sig om. Et ubegrænset lejemål til den pris? Nej, vel?

 

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en ny? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: +45 40409028
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.