Alle veje fører til Boligspejder

Alle veje fører til Rom. Et citat jeg blev ved med at tænke på, da jeg gravede mig ned i boligportalen Boligspejder. For drengene bag har valgt så mange forskellige ulovlige digitale veje, til at lokke intetanende mennesker, over i et fast abonnement på en boligside, der nok ikke engang har ledige lejemål.

Det er sjældent jeg sidder med en svindelhistorie, hvor jeg  ikke helt ved, hvor jeg skal starte. Så jeg prøver at starte med misbruget af sygeplejerske Annie Hedegaards facebook-profil. Søndag morgen får Annie en besked fra Facebook, at hun skal tjekke hendes historik. Der ser hun, at hendes facebook-profil lørdag, har delt en historie om at hun har modtaget et gratis TV, efter deltagelse i en brugerundersøgelse for Elgiganten. Og så er der vedlagt et link. Den opdatering er delt i flere facebookgrupper.

“Det er det rene fup og svindel” udtaler Elgigantens pressechef Frederik Danvig. Det samme siger Annie Hedegaard.

Det er i en facebookgruppe, at musikproducer Henrik West falder over et lignende opslag.

“Jeg fulgte linket, og troede det var et PR stunt fra Elgigantens side. Da der stod jeg havde vundet et tv, betalte jeg de 5 kroner med mit kort. Det slog mig nærmest med det samme, at der var noget galt, så jeg undersøgte linket og siden nærmere, og ringede så efterfølgende til min bank, der straks lukkede mit kort, inden firmaet begyndte at trække flere penge”.

For Henrik West havde ikke kun ‘vundet” et næsten gratis TV. Han havde åbenbart samtidigt takket ja til et abonnement på boligportalen Boligspejder, hvor han straks efter, ville blive trukket for 298 kroner for de første 14 dage. Og hvis han ikke fik det stoppet, 298 kroner hver 14 dag.. For at finde ud af, at det lovede gratis tv fra Elgiganten, er et skjult abonnement for Boligspejder, kræver det at man åbner handelsbetingelserne inden man betaler de fem kroner, og scroller godt ned i teksten. Først der er der noget, der blot tilnærmelsesvis giver mening i forhold til, at det er noget helt andet du siger ja til.

Her må forbrugerombudsmanden jo gå ind og vurdere om det “blot” er misledende markedsføring, men ser man historien samlet set, vil jeg nok mene, at drengene ikke slipper helt så nemt.

OGSÅ WEBSHOPPEN pearlwax.dk der sælger voks og “hårfrie ben“ til kvinder, er blevet misbrugt af spejderdrengene. For det var ikke kun Elgigantens brand der var blevet brugt til at lokke nye brugere over til drengens boligportal, spejderdrengene havde også oprettet en Pearlwax facebook-annonce med et meget godt tilbud. Linket førte til boligspejder.com/cp/pearlwax, hvor kundernr her kunne købe de kendte Pearlwax kugler til kun 29 kroner inkl. fragt. Normalpris kr. 249. Også her sagde man samtidig ja til et abonnement på boligportalen Boligspejder.

Da jeg ringer til ejeren af Pearlwax.dk  Kristian Leth, er heller ikke han videre begejstret over at drengene har misbrugt hans webshops navn og produkter, og han har i dag lavet en opdatering på sin facebookside, for at gøre sine kunder opmærksom på svindlen.

Fashion Tattoo bliver også misbrugt. Her kan du få et gavekort på kr 8000. Afhent det i en af vores fem butikker står der. Pris kun fem kroner.

Spejderdrengene snyder ikke kun forbrugerne, men også andre virksomheder.

 

 

ENDELIG NÅEDE VI TIL BOLIGPORTALEN.

For alle veje fører jo til Rom, eller som her, til et par lejemål i Sverige.

Bag boligportalen Boligspejder står firmaet Rebill ApS.  Det skriver de selv nederst på boligportalens website, hvor der også er en adresse på Frederiksberg. På den adresse finder man blandt andet kontorhotellet CPH:Office. Højst sandsynligt er det kun en postadresse, og et smart træk, hvis man får sure kunder på adressen. Nummeret der står på siden, bliver ikke taget, telefonsvaren siger blot; skriv en mail.

Ifølge erhvervsstyrelsens register, er det tre – alt for unge – men gamle kendinge, som står bag selskabet.

Men er der så i det mindste, ledige lejemål, at få på den boligportal? Den del lader jeg politiet om, men da jeg scannede nettet, med billeder fra de lejligheder de havde opslået på boligportalen  var der et match på flere af billederne. Det var dog andre lejemål.

Under her kan du se at stuen i den “hyggelige lejlighed” i Århus N, er helt identisk med en stue i en lejlighed i Nacka i Sverige. Og sådan var der flere match med boliger i Sverige. Skal jeg være meget positiv, så er det måske svenskerne der har snydt og brugt danskernes billede, men så undrer det mig, at lejemålene i Sverige er udlejet, og nu pludselig ledige i Danmark. Burde det så ikke være omvendt? Den del må politiet vist scanne sig igennem.

 

JEG HAR SKREVET OM SPEJDERDRENGENE FØR.

For det er ikke første gang, de er “kreative” på nettet. Og det bliver nok heller ikke sidste gang. For det er alt for nemt at lave unoder på nettet i Danmark. De beløb forbrugere i danmark, bliver narret for på nettet, er ofte så små, at mange undlader at anmelde det til politiet. For de kan bare lave en indsigelse til deres bank, så får de pengene retur hvis det er købt med kort. Og – vel og mærket – helt uden at banken kræver, at de anmelder det til politiet. Så hvorfor overhovedet ulejlige sig med, at finde ud af, hvordan man egentligt anmelder den slags svindel. Man får jo pengene igen.

 

Tager forbrugerne alligevel en tur på politistationen, vil sager for så små beløb som kr. 298 eller 596 i første omgang (og efter erfaring med andre sager) blive nedprioriteret, og inden politiet vælger at sætte en digital efterforsker på sagen, og måske først nu indser, at der ligger mange anmeldelser på de samme webshops rundt omkring i hele landets politikredse, så er siden lukket, og dem der står bag, har blot åbnet en ny.

 

Ofte vil sagerne høre under forbrugerombudsmanden, fordi det ikke kan påvises, at det er lavet i ondt tro, i disse sager, vil ejerne bag sider som Boligspejder, blot få en bøde for misledende markedsføring. 

I perioden 2009-2016  er antallet af anmeldelser om digital kriminalitet steget med over 350% (Kilde NC3 2020 strategi). Men med de mange mørketal (manglende anmeldelser) kender ingen i virkeligheden det reelle tal på digital økonomisk kriminalitet.

Det bliver forhåbenligt snart bedre, for NC3 har gennem de seneste mange år, arbejdet med en anmelderportal der skal bemandes af digitale ressourcer. Portalen er indtil videre forsinket i over 10 måneder. Det grundet tekniske fejl og ren bureakrati. Men den historie får I en anden gang.

Imellemtiden får de tre spejderdrenge penge nok ind på kontoen, til at de kan købe store flasker og et flabet ry, og jo flere tricks de laver, og jo mere kendte de bliver i kredsen af digitale “kreative, så ligger der nok en dag en invitation til Dubai. Og hvem ved, om de en dag så ender på Børsens sider, hvor de bliver rost for deres flotte hvide regnskab. Det er set før. Men .. se. Det er igen en helt andet historie.

Imellemtiden. Pas nu på hvad du laver på nettet. Er det for godt til at være sandt, så er det garanteret for godt til at være sandt. Og som her, bare en god omgang digital snyd.

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en ny? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: +45 40409028
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.