Politiet kunne ikke knække sagen.

Den 2. oktober 2018 fik kvinden, der i 2017 lavede en indsamling til fordel for Knæk Cancer og erkendte at hun beholdte pengene selv, et brev fra politiet i Syd- og Sønderjylland. De mente ikke der var nogen rimelig formodning om, at kvinden havde begået noget strafbart og de har derfor valgt at stoppe efterforskningen.

For ottende år i træk, bruger danskerne efteråret til at samle ind til fordel for Knæk cancer og de første private initiativer er allerede gået igang.

På samme tid sidste år, lavede en dansk kvinde flere live-auktioner på Facebook til fordel for den store landsdækkende Knæk Cancer indsamling.

 

Det var en god sag som mange gerne ville støtte, og kvinden skrev på Facebook, at der var samlet 15.000 kroner ind. Tallet kommer fra kvinden selv, og ikke et tal vi kan dokumentere.

Kort efter ændrede historien sig. Nu ville kvinden give en kræftramt kvinde, hun havde kontakt med, halvdelen af de indsamlede penge, og resten ville hun sende til Kræftens bekæmpelse Knæk Cancer indsamling.

 

 

For at dokumentere hendes velvilje, delte kvinden screenshots af bankoverførslen til den kræftramte kvinde og en mobilepay-kvittering af en overførsel til Knæk Cancer.

Begge dele har vist sig, at være fabrikeret af kvinden selv, og hun har efterfølgender erkendt at hun har beholdt pengene selv.

Det var til en fest, skrev hun som forklaring i en direkte besked.

 

Kvinden har efterfølgende meldt ud, at hun ville tilbagebetale pengene til de utilfredse kunder, da det vidste sig, at der også var problemer med, en del af de varer de fik fremsendt. Blandt andet har to af kunderne fremsendt billeder, at testere som de havde fået tilsendt i stedet for det, de troede var nye produkter.

De og andre fra aktionen valgte efterfølgende, at anmelde hende til indsamlingsnævnte og politiet.

Der foreligger dog endnu ikke ingen kvitteringer på, at hun nu har overført kr. 7500 til Knæk Cancer og kr. 7500 til den kræftramte kvinde. Den kræftramte kvinde har bekræftet, at hun aldrig fik pengene.

13.000 I PLUS

Efter live-auktionen til fordel for Knæk Cancer og de falske kvitteringer, var kunderne blevet vrede og oprettede nu en gruppe, hvorfra de nu indsamlede beviser, som de videresendte til politiet og indsamlingsnævnet, og sagen har siden været efterforsket af Syd- og Sønderjyllands politi.

Facebooks digitale efterforskere

.

 

Jeg er nu kommet i besiddelse af to dokumenter, der stopper yderligere efterforskning.

Det ene brev er en kopi af et bødeforlæg fra Syd- og Sønderjyllands politi på 2.000 kr. Det har kvinden selv lagt ud på sin profil. Bøden har kvinden fået, for at lave en indsamling, der ikke var anmeldt til indsamlingsnævnet. Altså erkender politiet her, at der har været en auktion. Brevet har jeg fået verificeret af politiet.

I det andet brev, som jeg er kommet i besiddelse af, da kvindens veninde har valgt at dele det med en af kunderne der anmeldte hende til politiet, skriver samme politikreds, at efterforskningen er standset, da der ikke er en rimelig formodning om, at kvinden har begået noget strafbart.

Kvinden har siden live-auktionerne til fordel for Knæk Cancer, fortsat med at lave live-auktioner på Facebook, hvor hun sælger alt fra Make-up, brugskunst og tøj. Herfra har hun også flere gange har meldt ud, at hun var klar over, at hun har lavet en fejl, og bare ønsker at komme videre.

Det har hun fået mulighed for nu, for politiet har nu valgt at stoppe efterforskningen og lukke sagen.

At der er beviser på, at hun har fabrikeret falske bilag, lavet falsk markedsføring, da hun åbent har erkendt, at hun har tilbageholdt midler der skulle tilgå Knæk Cancer indsamlingen, har politiet ikke ment var rimelige nok beviser på, at hun har begået noget strafbart.

Kvinden er frifundet for bedrageri og ud af de 15.000 kroner hun har samlet ind til fordel for Knæk Cancer, skal hun betale kr. 2000 for manglende anmeldelse af indsamlingen.

Det har været en interessant sag at følge, og politiets håndtering, endnu mere interessant. Blandt andet blev en kvindelig betjent fra Syd- og Sønderjyllands politikreds, der dengang stod for efterforskningen af kvinden, undervejs anmeldt til Den uafhængige Politianklagemyndighed af politikredsen selv, efter jeg fremsendte lydfiler til dem, hvor betjenten blandt andet siger til kvinden der var anmeldt for bedrageri, at hvis hun kunne, ville hun begrave den kvinde der havde anmeldt hende i et stort hul.

Graver politiet folk i et dybt hul?

STØT DEN RIGTIGE GODE SAG

I uge 43 knækker danskerne igen cancer til fordel for Kræftens bekæmpelse. Det sker både ved det store flotte indsamlingsshow, der den 27. oktober kan ses på TV2, men også virksomheder og private aktører benytter lejligheden til at samle penge ind til den gode sag. Eller gør de?

Sagen med live-auktionen sidste år, er et glimrende eksempel på, at vi bør være opmærksom på, hvem vi sender de penge, vi har øremærket til den gode sag. For er det et privat nummer, hvordan kan vi sikre os, at alle pengene går til dem, vi ønsker at støtte, og ikke bare til en festlig aften, for den der har oprettet den?

Så støder du på en privat indsamling, til fordel for den gode sag, bør du nok overveje om dine penge ikke ville være bedre tjent, med at blive sendt direkte til Knæk cancer. Hvordan finder du ved at klikke på linket her. 

 

 

 

 

Mine artikler er reklamefrie, men du er velkommen til at give et bidrag til den næste på mobilepay +45 40409028.

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber de kan underholde, mere end de kan forarge…..,,,,!=)#d!%% ?

Christina er ikke til at knække

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.