Skriv til en kendt…

Vil du have Ghita Nørbys private mailadresse? Eller Iben Hjejles? Eller nogle af de 1.117 andre der har skrevet under på #Metoo manifestet for dansk film- og scenekunst i Danmark? Så bare sig til. For de mailadresser har jeg. Og jeg er ikke alene.

I går blev et link til 1.117 af danmarks kendte skuespillere og instruktørers mailadresser, delt i en facebook-gruppe for journalister med ordene; “TIP; Mange har ofte brug for e-mails på kendte.”

Et enkelt klik på linket, og listen var nu overført til min Mac.

Don’t shoot the messenger. For gode kontaktinformationer er vigtige for journalister. Og filen lå offentligt tilgængelig, og lige til at hente fra siden mynewsdeck.com, et presse-site, der gør det nemmere for pressemedarbejdere, at dele pressemateriale med journalister. Listen var så tilgængelig, at den også dukkede frem, når man googlede. Så listen er ikke fundet ved at hacke noget ud. Men blot google noget frem.

Men.. hvordan pokker er listen endt der?

DET TEKNISKE.

Underskriftsindsamlingen der bakker op om #Metoo manifestet er lavet på den gratis platform skrivunder.net. En smart platform, hvor både NGO’er og private kan oprette underskriftsindsamlinger til fordel for en god sag.

Ønsker du at afgive din støtte og din underskrift. I denne forbindelse var det #Metoo manifestet for dansk film- og scenekunst i danmark. Så skal du samtidig skrive din mailadresse. Du får nu tilsendt en mail med et link, som du skal bruge til at bekræfte din underskrift. Praktisk. Så kan man undgå fiktive lister.

Når du afgiver dine kontakt-informationer, står der klart og tydeligt lige under formularen, at din mailadresse ikke vil blive vist på skrivunder.nets side, og at de eneste, der får din mailadresse, er dem der har oprettet underskriftindsamlingen. Det betyder at listen på skrivunder.net ikke viser din mailadresse. 

So far, so good. Men hvad hvis dem der står bag indsamlingen, nu vælger at dele den på et andet medie?

LÆKKET!

Den 25 januar 2018 afsender Have PR en pressemeddelelse ud til danske journalister om #Metoo manifestet. Det gør de fra presse-sitet Mynewsdeck.com.

Mailen med pressemeddelelsen, som jeg er kommet i besiddelse af, har links til flere dokumenter. Blandt andet en liste over alle dem, der har skrevet under. Der står deres navn. Deres titel. Og hvis de har skrevet en kommentar. Det er alt.

Men. Og her går det vist galt for Have PR.

For pressemeddelelsen har sin egen side på Mynewsdeck.com.. Her kan du også finde alle dokumenterne fra mailen. Og flere til. For her har Have PR, valgt at dele listen over alle der har skrevet under, og med deres private mailadresse.

Nogle skuespilleres mailadresser, er for den trænede, nemme at finde frem til. Google Ghita Nørby + mailadresse, og du kommer med det samme ind på dansk skuespillerforbunds side, hvor du finder hendes mailadresse. Det samme med Pilou Asbæk. Men det bliver straks sværere, hvis man prøver at komme i kontakt med Iben Hjejle eller Carsten Bjørnlund.

Så jeg skrev til Carsten Bjørnlund. For se, det kan jeg nu….. 😉

Carsten, der lige nu er superhot i den nye danske dramaserie Liberty, blev en kende overrasket over, at den mailadresse han brugte til at give sin støtte til #Metoo manifestet, var blevet delt. “For den er privat!?”. Skrev han.

Jeg har talt med direktøren for Have PR Michael Feder. Og han har med det samme sikret sig, at listerne er blevet fjernet fra mynewsdeck. Han beklager fejlen, Men alt materiale til brug til pressearbejdet, var kommet fra sekratariet bag underskriftsindsamlingen.

KATTEMAD TIL SALG.

Forestil dig nu, at jeg er et mediebureau. Min kunde sælger kattemad. Jeg har nu fået besked på, at målrette et godt tilbud til katteelskere. Men hvordan finder jeg frem til dem? Jeg starter da bare en indsamling; Red kattene i Kina.  For de spiser jo katte i kina…  ikk?

Jeg vedlægger nu et frygteligt billede af en kat, som jeg har fundet på nettet. Jeg betaler for en deling af underskriftsindsamlingen på Facebook. Den del er så billig, at den næsten bliver gratis. Nu får jeg katteelskere til at underskrive en støtteerklæring, der skal få kineserne til at holde op med at koge deres katte.

Den liste med undeskrifter, jeg får fra skrivunder-siden, er med mailadresser på alle dem der bare gerne vil redde katte. De mailadresser er lige til at skrabe ud. Smide ind i et mailsystem. Og så afsted med et tilbud på kattemad.

Så nemt er det at høste mailadresser, der nu er rimeligt segmenteret. Men nu er det jo ikke katte, men kendte vi kigger på.

BØDE ELLER IKKE AT BØDE… that is the question.

Nu er det ikke før maj 2018, at Danmark for alvor tager sølvpapirshatten på sned, og der bliver strammet op omkring reglerne for deling af personfølsomme data. Om reglerne så bliver så stramme, at det får en konsekvens, hvis man lækker folks private mailadresse efter en underskriftsindsamling, det ved jeg ikke. Den del tager jeg med data-tilsynet mandag.

Men her i marts, tror jeg hverken PR bureauet eller sekretariatet bag #Metoo manifestet, får andet end et hævet øjenbryn af Datatilsynet. Og måske to fra de kendte, hvis mailadresse lige nu ligger på nettet.

 

For det gør deres mailadresse. Fortsat. For google glemmer aldrig helt. Så listen er til at finde frem. Hvis man virkelig vil. Men det formoder jeg vel ikke, at man vil. Eller..

Nå.. jeg sender lige Carsten en mail til. Med et billede af min kat. Eller noget. Nu jeg har mailadressen… 😉

 

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en ny? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Det hjælper med at betale for domænet. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile pay: +45 40409028

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.