Selvom du vinder, taber du.

Facebooksiden Feminin er ikke hvad man instinktivt forventer, når man ser kvindetegnet på profilbilledet og navnet og fonten, der ligger tæt op af bladet Feminas. For bag siden gemmer der sig intet nyt, blot en side der jager likes og kommentarer og ikke er bleg for at (mis)bruge små nuttede kattekillinger, for at få kvinderne til at reagere. En reaktion, er det samme som synlighed på de sociale medier, og det er noget siden skal bruge, for at kunne få konkurrencerne fra sider som www.din-chance.dk og brugerpanelet.dk delt på Facebook.

scam3

Indtil videre har siden 5421 følgere og 900 har allerede kommenteret på konkurrencen, hvor bedsteforældre kan vinde penge til deres børnebørn. og med følelsespornografiske clickbait-tricks, får ældre mennesker til klikke videre til brugerpanelet.dk side, hvor de skal svare på spørgsmål, for til sidst, at afgive deres kontaktinformationer. Nederst skal de som reglerne påbyder, klikke af at de har læst retningslinerne, disse retningslinier er dog ikke var til at klikke frem (?!?). Men nu er de håbefulde bedsteforældres informationer til gengæld klar til at blive solgt til kommercielle virksomheder, der efterfølgende kan spamme dem på alle medier.

scam2 baby

Håbefulde har oplevet at der kun går en halv time fra de har indtastet deres oplysninger, til de første nyhedsbreve tikker ind, og til de får de første opringninger fra virksomheder som 3Mobil og Telmore. Virksomheder der burde have deres brand og image for kært til at benytte sig af disse databaser. For Brugerpanelet er ren bondefangeri, hvor ikke alle kan gennemskue konsekvensen af deres deltagelse, eller ved hvordan de efterfølgende kommer ud af databaserne igen. Så det kommer de aldrig. Og en god database er mange penge værd.

Din drøm er deres indtjening. 

Brugerpanelet lokker løbende med konkurrencer og de er ikke nærige. Og ønsker du at vinde, skal du blot svare på spørgsmål, der målretter den efterfølgende reklame og det salgsmateriale du fremover vil modtager i lind strøm. For hver gang du svarer, får du point, og jo flere point, jo større chance for at vinde. Noget for noget. Eller noget for alt for meget.

Du kan også få ekstra point hvis du laver en anmeldelse på Trustpilot, og med  en pengepræmie som gulerod, har Brugerpanelet fået mange positive anmeldelser. Der er også mange negative udtalelser på Trustpilot. Dem anmelder brugerpanelet.dk så efterfølgende til Trustpilot, hvor hver femte anmeldelse lige nu er skjult med ordene; “Brugerpanelet har valgt at anmelde opslaget til trustpilot for at overtræde deres retningslinier”.

scam6

Om der er nogen der vinder deres konkurrencer, er svært at vide, for vinderlistens navne består blot af et fornavn der kun sjældent bliver fulgt af et lille og uskarpt profilbillede. Så yderligere research efter vinderen på Facebook er umuligt. Så det er svært at vide om Thine med h har vundet de 30.000 kroner eller Leena P, med to ee’r, er den glade vinder af de 15.000.

Men om du vinder eller ej, vil du altid tabe, for du er nu jaget vildt af alle de virksomheder, der køber virksomhedens database.

Du skal dog stoppe langt før og inden du overhovedet når ind på brugerpanelets website. For er du først nået dertil, fanger bordet med en overført coockie på din computer, der nu er klar til at målrette onlineannoncer efter din nu registreret færden på nettet. For bag brugerpanelet.dk er virksomheden Gravity4 der også ejer EuroAds Denmark, der sælger online annoncer i Danmark.

 

scam7

Så  hvis du er klog, holder du dig langt væk fra brugerpanelet.dk og facebooksider som Feminin. Og uanset hvor nuttet billedet af kattekillingen er, så LIKE det ikke, for med dit LIKE er du med til at dele det til dine facebookvenner, som nok alle drømmer om den store præmie, men ikke alle ved, hvor dyr den pengepræmie rent faktisk er.

#SoMeNyheder #ShareWithLove

scam7 scam1

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.