Hvem kigger på billeder af dine børn?

På et russisk foto-site deler en anonym bruger billeder af danske børn. “Jeg er ophidset. Sexy baby, That is one sexy boy ” og 973 andre lignende kommentarer, fandt jeg i tråde under billederne. Det russisk foto-site er gratis for alle, og har 1.203.322 registrerede brugere. Den anonyme brugere er blot en blandt mange. Brugeren er dansk.

Marts 2020.

Denmark00 er profilnavnet på en anonym profil på det russiske fotosite IMGSRC. Profilen har oprettet 13 mapper, hvoraf kun den ene er lukket, og kræver et kodeord. De andre er åbne alle.

En mappe er døbt Boys and girls, brother and sister. I den er der 74 forskellige billeder af de to samme børn, der dækker en periode fra de er 4-6 år og 12 og 14. Billederne i albummet er almindelige familiebilleder, som de fleste forældre tager gennem livet af deres børn. Der er den lille pige i underbukser hjemme i den lune stue. Der er de to søskende i underbukser, nissehuer og et stort smil. Der er børnene i badetøj på stranden, i poolen og i sengen. Og så er der pigen i bikini, der poserer glad. Det første billede er lagt ud den 22. december 2017, og de næste to år er albummet løbende blevet opdateret med nye billeder af børnene, efterhånden som de bliver større. Det sidste billede er fra 2019 og falder lidt ud fra de andre. Det viser de to børn, nu med det der angiveligt er deres forælde i en kirke til drengens konfirmation. Det blev det sidste billede i den mappe.

Uskyldige billeder i dine og mine øjne, men for dem der har kommenteret på tråden, er det noget andet de ser.

Jeg bliver ophidset. Jeg vil klæde dem af og kæle med begge og have det sjovt. Du kan også sige liderlig tæve.

“She enjoys it for sure, and by the way she just turned 12 some weeks ago” skriver Denmark00 under et billederne fra 2018. Det tyder på, at den danske profil enten kender dem, eller følger tæt med i deres liv.

Mange af billederne har samme type billedekode, som vi ser brugt af Facebook, når brugerne lægger billeder ud på det medie. Det betyder, at vi kunne frem til hvem familien var, da de har mange af deres børnebilleder liggende åbent på Facebook. Men det er ikke alle billeder, som Denmark00 har delt, der findes derinde, så spørgsmålet er, hvordan han har fået fat i dem.

Det er ikke de eneste børn, Denmark00 har fulgt, i de snart 2,5 år brugeren har haft sin profil. I skrivende stund, har han 13 mapper med 1.111 billeder, af det han selv beskriver som værende danske børn. Under de billeder, er der andre profiler der skriver, om han har flere billeder, som han vil sende til dem over mails. Hvad der efterfølgende bliver sendt over mail, ved vi ikke, men der er ingen, der læser med på trådene, der kan være i tvivl om, at det er et internationalt fælleskab for pædofile.

SUMMERSISTERS

Summer Sisters er navnet på en anden mappe, hvor Denmark00 deler billeder af to søstre. Flere af billederne har jeg senere fundet ud af er taget i 2010, hvor pigerne er ni og ti år, men de er først blevet lagt ud i mappen i 2017. Billedekoderne her, er umiddelbart ikke fra Facebook, men fra en ukendt platform, jeg fandt dog frem til familien, og talte med pigernes mor, som jeg efter aftale, har valgt at anonymisere, så jeg kalder hende fremover Christina.

Christina fortæller, at flere af billederne, er taget med et digitalt kamera tilbage i 2010. Næsten alle billederne, blev sendt til en fotohandler, og ellers lå filerne kun på hendes computer, som hun i 2014 udskiftede med en ny. Disse billeder har aldrig ligget åbent på nogen sociale platforme. Et af billederne i albummet, har aldrig været sendt til fotohandleren.

En måned efter, at Denmark00 har lagt de første billeder ud af søstrene fra 2010, har han opdateret albummet med fire nye billeder af den ene søster. Hun er nu blevet 17 år. De billeder har en facebook-kode, det er disse billeder, der fører mig frem til familien. To år efter, lægger han et nyt billede ud af den samme søster. Dette billede har kun ligget på hendes Instagram.

Hele familien har som udgangspunkt helt lukkede profiler på de sociale medier, og datterens instagramprofil, som normalt er lukket, har kun været åben for andre end hendes egne følgere i en kort periode på 4 måneder.

TEENAGEDRENGENE

Denmark00 har tre mapper, der kun indeholder serier med unge teenagedrenge, der ligger og viser krop. Den ene mappe er døbt Boy Patrick og har 14 billeder. Udover et billede af et smilende drengeansigt, der har en facebook billedekode, der førte mig til drengens far, er resten af billederne af en ung drengekrop i underbukser, hvor ansigtet er skjult. Også de billeder har en facebook-kode. Ifølge den nu 17 årige Patrick, sendte han for to år siden billederne til hans daværende kæreste via snapchat. Så vidt han ved, har de aldrig ligget på Facebook.

Det er ikke kun uskyldige børnebilleder Denmark00 deler. Han har en lukket mappe. “Artistic nudity of a young male, somewhere in comments you will find the pass”. Det tog ikke lang tid, før jeg fandt koden til det arkiv, hvor der lå billeder af en meget ung dreng. Alderen er svær at bedømme, for hovedet er skjult. Drengen er spinkel og med et erigeret lem. Billederne er taget på en strand, hvor fotografen har stået helt tæt på.

IMGSRU og den anonyme russer

IMGSRC.RU er et russisk fotosite, hvor brugerne gratis kan dele billeder i åbne og lukkede mapper. De lukkede mapper kræver, at du får en kode af mappens ejer. Det russiske site har over 1,2 mill. brugere fra hele verden, og med 226,812 unikke brugere og 4.763.051 sidebesøg hver dag, giver det ifølge hypestat.com en (estimeret) indtægt på $13.432,35 per dag fra reklamer. Det er $4,9 millioner om året. Sitet vurderes af hypestat.com, til at være $9.805.612 værd.

Om sitet skrev det engelske Express i 2014, at uskyldige børnebilleder blev stjålet, delt og seksualiseret af pædofile på sitet, og det daværende engelske parlamentsmedlem Simon Danczuk, udtalte dengang, at det var et website, der burde lukkes med det samme. Her seks år efter, har intet ændret sig, og sitet er fortsat åbent.


“It’s every parent’s worst nightmare”, MP Simon Danczuk.

https://www.express.co.uk/news/uk/480960/EXCLUSIVE-Paedophiles-raid-social-networks-for-children-in-family-photos

Kendt af dansk politi

Også dansk politi kender til sitet. Det bekræfter Sandra H. Jensen fra Rigspolitiets presseenhed.

Der er tale om et russisk foto-site, hvor brugere fra hele verden har uploadet millionvis af billeder, skriver Sandra H. Jensen i en mail, “desværre bliver det – omend i mildere grad – brugt til uretmæssig deling af billeder, herunder også bluefærdighedskrænkende billeder, og i visse tilfælde også børnepornografiske billeder.”

Sandra H. Jensen anbefaler, at hvis man oplever, at der deles danske billeder ulovligt, kan det anmeldes til politiet, som så vil forsøge at få dem fjernet, men at man også selv kan kontakte sitet på support@imgsrc.ru for at anmode dem om, at fjerne billederne.

Ønsker man at få fjernet billeder, skal man sende en mail med de uredigerede originaler til sitets support-team, alternativt skal man sende en kopi af et ID på børnene som dokumentation.

Ifølge WHOIS hvor man kan finde frem til ejerne bag .com-sites, står der blot “private person” som ejer af sitet, og den eneste kontaktmulighed til dem, er via en mail til deres support-team. Serveren står registreret som værende i Moskva, som kan være et problem, hvis politiet skal have nogen mulighed for at handle på ulovlig deling, men vi har efterfølgende fundet frem til en anden ip-adresse, der peger mod, at den også ligger på en server i Tyskland. Det burde i så fald betyde, at politiet har mulighed for at gøre noget, da det er indenfor EU.

DE DANSKE BRUGERE

Brugernavnene på de 1,2 millioner profiler er kreative. Både ordene daddy, toodlers, diapers og sex er brugt i mange forskellige varianter. Når brugerne kommenterer på et billede, ser man deres nationalitets flag. Det er ikke lykkedes, at få en statistik på, hvor mange danske profiler der befinder sig på siden. Sidst jeg søgte, var der dog flere brugere hvor ordene danmark, danish og dansk indgår, og læser man med i kommentarsporet på Denmark00s billeder, finder man da også andre profiler med et dansk flag.

Jeg har lavet små stikprøver på flere profiler, også de danske, og det gennemgående tema for deres interesser derinde er børn, teens eller unge piger.

Når man har klikket sig rundt på det russiske site, er der ingen tvivl om, at det Express allerede påpegede i 2014, ikke har ændret sig. At det fortsat er et paradis for pædofile, hvor selv et billede af en baby med ble bliver seksualiseret.

Denmark00 er en af 1.203.573 registrede bruger på sitet. Indenfor det seneste døgn, hvor denne artikel er blevet skrevet, har Denmark00 delt 12 nye billeder af danske børn. Han er nu oppe på 1.123 billeder.

FAMILIENERNE

Det tog mindre en time, at finde frem til to familier, som Denmark00 angiveligt har fulgt i flere år. Hos den første familie, som ikke ønskede at blive citeret i artiklen, havde begge forældre åbne facebook-profiler, hvorfra de delte billeder af deres børn. Moderen havde før arbejdet som portrætfotograf, og fra hendes firmaside på Facebook, delte hun modelbilleder af egne børn og børn hun havde fotograferet som fotograf.

Familien har efter vores samtale valgt, at lukke deres profiler, så deres billeder kun er synlige for deres facebook-venner. Firmasiden på Facebook er fjernet.

Den anden familie, med de to søstre, er meget påvirket af sagen, for udover visheden om, at billeder af pigerne bliver delt blandt pædofile, og at denne bruger, efterfølgende har fundet frem til den ene datters facebook- og instagramprofil, så forstår familien ikke, hvordan han i 2017, kan være i besiddelse af billeder fra 2010, og det, fortæller Christina, som er mor til de to søstre, er noget der skræmmer dem.

Christina har valgt at anmelde det til politiet. Hun ønsker at få ham stoppet.

STALKING?

I et billede af en lille pige, der ligger i mappen der er døbt Brother and sisters, skriver Denmark00 til de andre brugere, at pigen for få uger siden fyldte 12 år, det må betyde, han enten er i besiddelse af hendes fødselsdato eller at han følger med i hendes liv.

Det samme gør sig gældende med billederne fra mappen SummerSisters, som personen deler i perioden 2017 til 2020. I denne mappe ligger der billeder, der er taget i 2010, og som familien ikke selv har været i besiddelse af siden 2014. Først i 2017 deler profilen de billeder ud på sitet, og senere samme år og igen i 2019, supplerer Denmark00 med mere nutidige billeder af den ene søster. Det kan betyde, at han enten kender familien eller har pigens navn.

Jeg har talt med psykolog ph.d. Susanne Bengtson, der arbejder i sexologisk klinik under Region Hovedstaden, og i brydcirklen.dk som er en anonym rådgivning specielt for voksne med seksuelle tanker om børn, om hun før har oplevet, at pædofile har fulgt med i for dem ukendte børnefamiliers liv på afstand, og hvorvidt der er en risiko for, at de pædofile vil opsøge børnene.

“Jeg ved, at det finder sted, men vi har ingen tal på, for hvor mange det gør sig gældende. Umiddelbart forekommer det mest sandsynligt, at det i Danmark gør sig gældende for en relativt begrænset andel af pædofile, men som sagt ved vi det ikke. Det forekommer også relativt usandsynligt, at den person, der har søgt på materialet, vil opsøge barnet/børnene i virkelighedens verden. Ofte vil det være billederne, der optager pågældende.”

Susanne Bengtsom mener, at det er væsentligt med en målrettet indsats på dette område, da det er traumatisk for de børn, der indgår på de billeder, der bliver anvendt til et seksuelt formål. Desuden vil børnene, når de blive større, også opleve det som traumatiserende, at billederne af dem cirkulerer på nettet og anvendes af et ukendt antal personer til seksuelt formål.
 
Susannes Bengtsons råd til de familier, der finder billeder af deres børn på nettet, er at anmelde episoden til politiet og bede dem tage sig af sagen. Desuden ville hun – hvis muligt – slette disse fotos fra diverse sociale platforme, så billederne ikke længere er tilgængelige på nettet.

Hvem tager ansvar?

I dag fik jeg en opfølgende mail fra politiets presseenhed, der havde modtaget en anmeldelse fra Christina, mor til de to søstre. Politiet har nu valgt, at nuancere det oprindelige svar til mig. Nu skriver de, at det kun skal anmeldes til politiet, hvis det er ulovlig deling af nøgenbilleder eller/og pornografiske materiale, eller hvis de er tilvejebragt ved hacking eller andre strafbare forhold. Er der derimod tale om andre typer af billeder, som man blot ikke havde regnet med, ville blive delt af andre på nettet (eksempel med åben profil på Facebook), så er det i stedet et anliggende for Datatilsynet.

Jeg har talt med Viktor Herskind, fuldmægtig hos Datatilsynet, for at høre, hvad de i så fald gør, når de måske snart, vil modtage en anmeldelse fra danske familier.

“Hvis vi modtog en klage over deling af billeder, vil vi først vurdere lovligheden af denne deling. Afhængigt af den vurdering, vil vi kunne udstede et påbud om, at den ansvarlige skal slette billederne. Dette hvis den ansvarlige eller selve behandlingen af billederne, befinder sig indenfor Danmarks grænser, hvor vores jurisdiktion strækker sig til. I dette tilfælde, hvor sitet også ligger på en tysk server, ville vi formentlig skulle behandle sagen i samarbejde med vores kollegaer i de tyske datatilsyn.
 
Det hele bliver meget sværere, hvis den ansvarlige befinder sig uden for EU, især hvis vi ikke kan få identificeret den ansvarlige for delingen af billederne, hjemmesideindehaveren eller brugeren på hjemmesiden. I så fald vil vi have meget begrænsede eller ingen beføjelser over for for eksempel russiske virksomheder, der kunne give os de nødvendige oplysninger.

Der er imidlertid ikke nogen praksis for håndteringen af den type sager efter databeskyttelsesloven, og det er svært at sige noget meningsfuldt om udfaldet, før vi har stået med den konkrete sag.”

I Denmark00s mapper på det russiske site, ligger der lige nu over 500 forskellige danske børn og 1.123 billeder, der bliver delt, vurderet og seksualiseret af pædofile.

Grundet sagens karakter og for at undgå at børnene på nogen måde kan blive genkendt, har vi ændret fornavnene på alle involveret.

Har du fundet billeder af dig selv eller dine børn på nettet, så anmeld det til politiet via dette link: https://politi.dk/anmeld/it-relaterede-seksualforbrydelser/digitale-sexkraenkelser

EN STOR TAK TIL MIN IT-HJÆLPER, DER HAR HJULPET MED AT GRAVE Denmark00 FREM.

På redaktionen har vi ingen gratis praktikanter, der kan korrekturlæse vores indlæg. Mats er svensk og Karina er bare en skidt korrekturlæser, så vi tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber de kan underholde, mere end de kan forarge…..,,,,!=)#d!%%

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.