Helvedes forgård tur-retur

Hvordan kommer man videre efter sådan en hård tur, var et af mange spørgsmål til Malthe Thomsen, da han torsdag formiddag landede i Københavns lufthavn

Af Karina Muriel Mimoun

Klokken er 11.40, torsdag den 21. november, og vi befinder os i ankomsthallen i Kastrup lufthavn. Flyet med den 22 årige pædagogstuderende Malthe Thomsen, der i maj 2014 blev anklaget for at have misbrugt 13 børn, i den preschool hvor han var i praktik på Manhatten, er nu endelig landet, Man kan høre en forventningsfuld mumlen, fra den den store gruppe af venner og familie, der denne lykkelige dag, har valgt at tage i lufthavnen, for at byde Malthe velkommen hjem.

Med to store bannere, dannebrogsflag og champagne i plastickrus, er de klar til at tage imod Malthe, der efter han blev pure frikendt i retten den 13. november 2014, endelige har lagt Manhatten og sagen bag sig.

Medierne står også klar. De har taget plads i midtergangen, for at få den bedste vinkel, når Malthe om et øjeblik kommer gennem dørene.

Med DR og TV2 forrest med kameraer og mikrofoner, og resten i en tæt bue udenom, er alle større medier repræsenteret med ivrige fotografer og journalister, der alle står klar til at optage hvert et ord de kan få vredet ud af Malthe. Og ja. Så er der mig.

En rolig mand

Nu sker der endelig noget. Dørene går op, og da Malthe og hans mor Marianne Larsen kommer ud, begynder et blæseorkester at spille ”Der er et yndigt land”, og venner og familie bryder ud i høj jubel.

Der venter Malthe knus og kærlige kram af vennerne og familien, som alle står pænt i kø for at få lov til at kramme Malthe velkommen hjem.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Med i køen står medierne, og Malthe svarer tålmodigt på alle de spørgsmål der kommer. Jeg undres over han ro og beundrer hans venlighed.

Malthe Thomsens ven, pædagogstuderende Fehrat Turan, står med et dannebrogsflag i hænderne, klar til at hilse på.

Sagen har berørt ham dybt, og som Fehrat Turan udtaler; ”Han kunne jo ikke gøre en flue fortræd.”

Fehrat Turan har som resten af vennekredsen, ikke været et øjeblik i tvivl om Malthes uskyld. En sag der har haft mange, både følelsesmæssige som økonomiske omkostninger, for Malthe  og hans familie.

Indtil nu har sagen kostet dem over en million kroner og en stor gæld venter familien.

Nina Vieland Christensen, faglig sekretær fra Pædagogernes Landsammenslutning, er også tilstede i ankomsthallen. Hun er kommet for at vise forbundets støtte, men også med en opfordring til Malthe, om at søge penge i deres pulje, til dækning af nogle af de mange sagsomkostninger, der har været for at få ham frikendt.

Selv efter de 5 hårde måneder, som Malthe Thomsen kalder “en tur i helvedes forgård”, og den lange flyrejse hjem, virker han dog meget fattet.

Noget hans forrige chef Hanne Blomhøj, leder af børneinstituationen Fuglereden, og som også er i lufthavnen denne formiddag, kan bekræfte at han er.

”Han er stille, tilstedeværende og meget omsorgsfuld.”

Det og flere andre positive ord, sendte hun i et brev til Malthe Thomsen, blot få minutter efter hun hørte om anklagerne. Ord hun håbede kunne bruges til Malthe Thomsens forsvar.

Små skridt fremad

Efter timer med knus og kram og de samme spørgsmål fra alle medierne, er der nu kun få journalister tilbage.

På gulvet ligger et dannebrogsflag, som et bevis på en lykkelig begivenhed. Tomme champagneflasker står pænt stillet op ad skraldespanden, og slikskålen der stod på bagagevognen, er ved at være tom.

flag

 

Malthe Thomsen står med en øl i hånden, og taler afslappet med en ven, da jeg får mulighed for at stille ham et sidste spørgsmål;

“Malthe, hvordan kommer man igennem sådan en tur?”

Malthe smiler på den samme rolige måde, som han har taklet hele ankomsten.

”Med et skridt af gangen, og så dem her” svarer han, imens han peger over mod den store gruppe af venner og familie, der stadigvæk befinder sig i lufthavnen.

Malthe Thomsen er kommet hjem.

Faktaboks:
Den 22årige pædagogstuderende Malthe Thomsen, bliver i maj 2014 anklaget for overgreb mod 13 børn på den preschool på Manhatten, hvor han havde været i praktik siden februar 2014. Han bliver anholdt og indsat i det berygtede fængsel Rikers Island udenfor New York. Efter mordtrusler fra medindsatte bliver han sat i beskyttet isolation. Han kommer ud mod en kaution på 400.000 dollars og efter adskillige retsmøder bliver han, den 13. November endelig frikendt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.