Denne Hövding beskytter dig ikke mod svindel

Der er en ny Hövding i byen, og ham skal du nok holde dig væk fra, for den første politianmeldelse er allerede sendt afsted.

Nu kan du købe de kendte Hövding cykelhjelme fra to nye danske domæner, høvdingehjelm.dk og høvdinghjelm.dk, men spørgsmålet er om du bør, for den ene side er allerede politianmeldt.

 

 

Her er hvad vi indtil videre ved:

Domænerne er købt den 28. august 2018 og 15. september 2018, så siderne er nye. Det er virksomheden bag også.

Begge domæner har Webshop Bureau IVS som ejer af domænerne.

Den unge mand, der ifølge CVR-registreret ejer virksomheden, har stiftet sit første IVS i april 2018 og siden stiftet to mere. I alt tre selskaber. En driftig ung mand.

Er han en stråmand? Det kan man aldrig vide, men det vi ved er:

At ejeren selv har kontaktet en digital udvikler, da han ønskede at indgå et samarbejde omkring Facebook-annoncering for hans webshops. Han havde forklarer den digitale udvikler, at der var problemer med hans konto på Facebook, og derfor ønskede han, at den digitale udviklers virksomhed skulle stå for betalingen, så ville han betale ham direkte. Da den digitale udvikler ønskede betaling før annoncering, hørte han aldrig fra ham igen.

Ejeren af domænerne, har skrevet på flere cykelsider på facebook, og her rost sin egen side. Under eget navn.

På den ene webshop, høvdinghjelm.dk side, har de registreret adressen på Landbrugsvej 2 5260 Odense DK. Der ligger PROconsult Data A/S. PROconsult har allerede modtaget flere opkald fra utilfredse kunder, og de har nu valgt at politianmelde siden.

Anne Holm, presseansvarlig for Hövding.com i Sverige, firmaet bag den oprindelige Hövding hjelm, bekræfter at de aldrig har leveret til disse to webshops, og at billederne på høvdinghjelm.dk sider tilhører den svenske virksomhed. Hövding.coms egne jurister er på sagen.

En kilde har fortalt, at høvdinghjem.dk skulle have indgået et samarbejde med bloggeren Helsemathilde, og da hun havde opdaget der var noget galt, skulle hun angiveligt have politianmeldt siden. Det har jeg desværre ikke kunne få bekræftet af HelseMathilde. Men det er korrekt at hun skulle have ageret reklamesølje for den ene webshops.

Er de to webshops svindel? Det må du helt selv vurdere. Men noget er der galt, for som udgangspunkt er produkterne falske. Så hvorfor tage chancen?

…. UPDATE:  12.10; indtil videre er der tale om et beløb på over 700.000 kroner.

DET ER NEMT AT NARRE ANDRE

Det er nemt at oprette en webshops, stjæle billeder fra andre sider og bruge dem selv, kopiere tekster og bruge fiktive adresser. Det der i dag er blevet lidt sværere, er at købe et dansk domæne – altså et navn.DK – der skal du kunne identificere dig selv. Det betyder at svindlerne enten benytter sig af en såkaldt stråmand, hvor de køber sig til at misbruge andres navn og digitale idenfikationsmuligheder, eller benytter sig af stjålet Nem-Id og papirer. Er det et internationalt site – -et navn.com domæne – er det straks nemmere at svindle, for der kan du reelt bestille domænenavnet som Dronningen af Danmark og ingen vil reagere, så længe du betaler.

Viser det sig af disse to Hövding domæner er ren svindel, så bliver det nemt for politiet, med en dommerkendelse at få adgang til den unge mands bankkonto og computer og adgang til en transaktionsliste, med de køb der er forgået på de to webshops  Den kan de få udleveret hos den virksomhed, som står bag den betalingsløsningsmodel som er brugt på siden. Det kræver dog den er samarbejdsvillig.

En dommerkendelse kan tage tid, for disse scams bliver ikke prioriteret hos politiet der desværre mangler ressourcer, og erfaringen viser, at der ikke er mange der anmelder når de bliver svindlet for disse mindre beløb, så jo færre sager hos politiet, jo mindre chance for, at de gør noget ved sagen. Så husk at anmeld.

DK-Hostmaster, der står bag de danske domæner, kan ikke selv lægge siderne. Det kræver et samarbejde med politiet.

Er du faldet I og købt fra en falsk side, Og betalt med et betalingskort, kan du nu lave en indsigelse hos din bank og få pengene igen, men du er dog nødsaget til at blokere dit kort efterfølgende, for har du først udleveret dine kortinformationer, så kan den webshop i teorien fortsætte med at trække penge fra dit kort. Det har jeg skrevet en artikel om sammen med DR som du kan læse HER.

MEN HUSK NU ALTID AT TÆNKE DIG OM. DET ER VIRKELIG DUMME PENGE AT MISTE.

NOTE: Jeg har ikke kunne komme i kontakt med Anders, manden bag domænerne, han har ikke et mobilnummer registreret og han svarer mig ikke på Facebook.

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber de kan underholde, mere end de kan forarge…..,,,,!=)#d!%% ?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.