Den digitale hær

I dag talte jeg med Kenneth, og han bekræfter det som Facebook benægter, at flere end få kan få lukket en facebook-profil ned.

I weekenden blev Abdel Aziz Mahmoud blokeret på Facebook. Han havde skrevet et satirisk indlæg om folk og kultur. Det var et opslag, mange ikke mente, burde høre under en af de kategorier, der ifølge Facebook, overtræder deres regler for god facebook-opførsel.

Hvis det opslag var noget, var det satire for nogen, og for andre en lille torn i de blå øjne.

 

Abdel udtalte efterfølgende i en artikel i Ekstra Bladet, at han mente, at han var blevet udsat for et koordineret anmeldelses-angreb på sit opslag. Noget Facebook vist mente var noget sludder.

“Vi fjerner kun indhold, der overskrider vores retningslinjer, uanset antallet af anmeldelser’, skriver Facebook  i en e-mail til Ekstra Bladet.

Men hvad siger dem, der rent faktisk koordinerede et angreb på Abdels profil, er de enige med Facebook?

 

DEN DIGITALE ROTTEFÆNGER

For to år siden, var Kenneth med til at oprette en gruppe på Facebook, der hedder Anmeld En Rotte. I det screenshot jeg har fra gruppens spæde start, før de valgte at gøre gruppen hemmelig, står der at formålet er at anmelde rotter, som krænker os eller vores kultur.

 

 

I dag er de over 200 i gruppen, og formålet er fortsat, at koordinere anmeldelses-angreb på udvalgte profiler, med henblik på at få lagt dem ned.

Vi går typisk efter venligboerne, redox, radikale og de partier på den fløj, da vi ikke mener at deres Peace, Love and Harmony holdninger fra islams lande, stemmer overens med de værdier, vi har i Danmark, skriver Kenneth til mig i en messenger-besked.

Vi forsøger at bremse de løgne de spreder, forklarer han som begrundelse for det de gør.

Da jeg spørger mere ind til, hvorvidt Kenneth tror på, at det faktisk er dem, der får blokeret de profiler de anmelder med disse koordinerede angreb, kommer det prompte;  JA! Helt klart.

“Facebook er fulde af løgn, når de afviser det”.

Det Kenneth oplever er, at når de går igang med at masse-anmelde en profil, tager det alt fra få minutter, til timer eller dage, før profilerne bliver blokeret på Facebook. Men de bliver blokeret, skriver Kenneth.

Vi har en interessant messenger-tråd kørende, da det jo er sjældent, at man får lejlighed til at høre, både at – og hvordan – den slags bliver koordineret.

Om deres fremgangsmåde fortæller Kenneth, at udover at skrive en opfordring til angreb i deres egen hemmelige gruppe, så sender de det også rundt til deres respektive vennelister, og så går folk igang med at anmelde et opslag.

Da jeg spørger ham, om de koordinerede et anmeldelses-angreb på Abdel i weekenden, er svaret ja.

“Abdels var massivt koordineret herfra, og jeg ved fra andre også”.

Jeg har spurgt, om jeg må få et screenshot af det opslag i deres gruppe, hvor de opfordrer til angreb på Abdel, og i første omgang er Kenneth positiv, men vil dog lige høre sine venner i gruppen først. Men da han imellemtiden har fundet ud af, at jeg selv er en af dem, der delte et screenshot af Abdels opslag, og efterfølgende blev blokeret fra Facebook, lukker han desværre nu for videre samtale.

Så om jeg tror på det Kenneth fortæller? Ja. Det gør jeg faktisk. For jeg har hørt om dem før. Denne gruppe der koordinerer masseanmeldelser.

 

Strike one

Jeg var en af dem, der blev blokeret i forbindelse med Abdels opslag. Jeg delte hans opdatering, da jeg mente Facebook gjorde i bedene, da de valgte at censurere det væk. To timer efter var jeg blokeret. I modsætning til min ven Peter Kofoed, der havde delt det screenshot to timer før mig. Han blev aldrig blokeret.

Det var min første blokering fra Facebook, “Strike one”. Jeg fik 24 timer, hvor jeg hverken kunne skrive, dele eller på nogen måde interagere på Facebook. Jeg kunne se alt. Men intet gøre. Vil jeg opleve at blive blokeret igen, så vil min næste blokering blive længere. Abdel fik 3 dage. Asmaa Abdol-Hamid fik 30.

Men. Det var jo ikke kun min private profil der blev blokeret. Det var også min mulighed for at arbejde med de facebook-sider jeg administrerer. Så hvis jeg var ansvarlig for mine kunders facebook-sider, så var jeg nu samtidig blokeret fra, at gøre mit arbejde.

Det der nu kommer til at ske er, at jeg må gå imod Facebooks regler, og få lavet et par “grå profiler”, altså en falsk profil, der kan tage over, når Facebook eller andre, ønsker at censurere mine private meninger.

Facebook… strike one.

 

FACEBOOK FOR F…..

Facebook er et amerikansk firma. De kan reelt gøre, lige hvad de vil. Også blokere profiler efter behag. Deres side. Deres valg. Og det sidste gør de. Eller måske er det deres robotter. For når jeg læser, hvad både Abdel og Kenneth skriver, er der vist ingen af de to, der overhovedet er i tvivl om, at det faktisk er en masseanmeldelse, der har fået fjernet Abdels opslag i weekenden og samtidig gav ham karantæne i tre dage.

Noget den efterfølgende “benådning” fra Facebook side måske også bekræfter. For en tur i medierne med historien, fik nu Facebook til at benåde Abdel, og hans blokering blev fjernet.

Min samtale med Kenneth foregik over messenger. Jeg har ikke set ham i øjnene. Eller hørt hans stemme. Derfor ville jeg fortsat gerne, have et screenshot fra gruppen, og har derfor igen skrevet til Kenneth, at jeg håber han vil sende mig det screenshot af deres opfordring til angreb på Abdel. Eller mig. For det screenshot er vigtigt, da det bekræfter, at der er noget om snakken;

At på Facebook handler det ikke om, hvad du skriver, men hvor mange der er imod.

En lille venlig opfordring. Uanset om du er enig med Kenneth eller ej, eller mener det de gør er rigtigt eller forkert, så er det han fortæller en vigtig historie, så hold tonen, hvis du deltager i min tråd om det her.

….. selvom jeg skrev, sms’ede og ringede til Facebooks nordiske pressechef om sagen, blev jeg ikke benådet før tid. Eller fik en undskyldning. Så spørgsmålet er om jeg nu har fået et “klip” i min facebook-bog, så næste gang, nogen vil anmelde mig, så får jeg tre dage…  for sådan fungerer Facebook jo også.

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en ny? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Det hjælper med at betale for domænet. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile pay: +45 40409028
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.