Bent og slaverne

I dag faldt jeg over et udklip på Facebook af et læserbrev fra 2017. Det bliver lige nu (gen)delt. Først troede jeg, at det var fake – eller bare fra 50erne. Men nej! Den var god nok. Læserbrevet som var fra 2017, var skrevet af en Bent Pedersen, der har været en aktiv skribent for Ekstra Bladet, og mellem 2014-2017 har skrevet over 200 læserbreve til avisen.

Min nysgerrighed var vakt. Hvem var Bent? Det har jeg valgt, at dykke lidt ned i.

Bent Pedersen der tilbage i 2017, skrev et meget omdiskuteret læserbrev til Ekstra Bladet, har en fortid som byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Ringsted, hvor han sad fra 2005 til 2009. Bent havde lidt af et ry, for at have et iltert temperament, noget der angiveligt ikke var en hemmelighed, for hans politiske kollegaer. Det blev da også for meget, for Dansk Folkepartis byrådsmedlem Bo Jensen, der i 2008 valgte at melde sig ud af partiet og blive løsgænger, i protest mod, at partiets hovedbestyrelse, valgte at se igennem fingre med, at Bent Pedersen i flere tilfælde, skulle have truet både borgere og ansatte i Ringsted Kommune.

2008 var også året, hvor det gik rigtigt galt for Bent. Den 17. december 2008, fremsatte han dødstrusler mod en medarbejder fra SKAT, som han havde kontakt med i forbindelse med en momssag.

“Hvis du kommer forbi, så skyder jeg dig”. “Hvis jeg kommer til Skat, så skyder jeg tre medarbejdere”. “Når du tager hjem, skal du passe på, at du ikke bliver kørt ned.”

Sådan lød truslerne ifølge politianklageren, offeret og et vidne.

Det, jeg sagde til medarbejderen hos SKAT var, at løsningen på problemet måske var, at man går ned og skyder tre medarbejdere, for så kommer pressen og politiet, og så bliver man hørt,” udtalte Bent Pedersen om truslerne, men nægtede sig alligevel skyldig, i at have truet skattemedarbejderen, der var indkaldt som vidne i Landsretten.

Bent Pedersen fik sin dom. 20 dage ubetinget bag tremmer. Han valgte at anke dommen, da han mente han var uskyldig, og at medarbejderen fra Skat havde afgivet falsk vidneforklaring i retten. Landsretten valgte i februar 2010, at stadfæste dommen. Bent skulle ind bag tremmer.

I den mellemliggende tid, havde Dansk Folkepartis hovedbestyrelse angiveligt fået nok, for i 2009 fik Bent Pedersen besked på, at han ikke kunne genopstille til kommunalvalget. Han meldte sig nu ud af partiet, og blev i stedet løsgænger.

I 2010 valgte det forhenværende byrådsmedlem at flytte, først til Sverige og efterfølgende til Alicante i Spanien. Bent var dog ikke færdig med Danmark, for mellem 2014 og 2017, skrev han over 200 læserbreve til Ekstra Bladet, og læserbrevet om afrikanerne og slaverne, er blot et af dem.

LÆSERBREVET OM SLAVERNE

I det læserbrev der i disse dage bliver (gen)delt på Facebook, skriver Bent Pedersen, at afrikanerne er både dovne og selvfede, og at slaveriet var en gave til dem, for var slaveriet ikke sket, havde de, ifølge Bent, fortsat levet som ur-mennesker i de afrikanske lande.

Det fik ikke lov til at stå uimodsagt.

Emil Sloth Andersen, dengang debattør for Politiken. valgte at politianmelde Bent for racisme.

Jeg ser det som historieforvrængende, forhånende og frem for alt racistisk. Det støder mennesker og bringer løgne om dem – og det er dér, ytringsfriheden når sin grænse. Derfor må vi holde fast i racismeparagraffen”, udtalte Emil Sloth Andersen til TV2.

Emil var ikke den eneste, der efter Ekstra Bladet udgav Bent Pedersens læserbrev, valgte at anmelde ham for racisme. Den 9. april 2017, gik Mary Consolata Namagambe sammen med Jette Møller fra SOS rascime, ind til politistationen på Hovedbanegården, hvor også hun anmeldte ham for racisme.

Du kan læse SOS Racisme pressemeddelelse om anmeldelsen HER.

Jette Møller fortæller i telefonen i dag, at de forud for mit opkald, havde talt om den gamle sag, og at det har undret dem, at de intet hørte fra politiet efter anmeldelsen. De agter at rykke for et svar. Emil Sloth Andersen fortæller i en mail til mig, at han havde spurgt ind til sagen, og der havde fået besked på, at politiets anklagemyndighed, ville lave en vurdering af sagen. Han har dog ikke hørt fra dem siden.

POUL OG LÆSERBREVET

Der var en del fokus på læserbrevet tilbage i 2017. Blandt andet kom Poul Madsen i modvind i Presselogen, hvor han skulle forsvare Ekstra Bladets valg.

Det var åbenlys racisme, som aldrig skulle have været bragt, lød det fra blandt andre fra Politikens chefredaktør Anne Mette Svane, der blev bakket op af TV 2’s nyhedsdirektør Mikkel Hertz og Lea Korsgaard, der er chefredaktør på Zetland

Poul Madsen skrev også en leder om læserbrevet i egen avis, som han døbte Bent og slaveriet.

“Det er et af de mest absurde synspunkter, jeg længe har mødt. Men det er Bents mening, og en avis, som Ekstra Bladet, der har højt til loftet og bredde til væggene, kan naturligvis rumme det. ”

At censurere Bent og hans ligesindede ville være at forære dem et martyrium. At trykke Bents læserbrev er det modsatte. Det er at udsætte ham for den offentlige menings afvæbnende vid.”

Ifølge Emil Sloth Andersen, var Ekstra Bladet med til at sprede “udokumenterede, racistiske udtalelser”, når de valgte at give Bent Pedersen taletid, med udtalelser, som folk, der ikke kender historien, kan risikere at tro på.

Den dengang 65-årige Bent Pedersen udtalte, at han ikke kunne forstå, at Emil Sloth Andersen kun havde valgt at politianmelde ham – han burde også anmelde Ekstra Bladet.

FIRE MÅNEDER EFTER.

Kun fire måneder efter det læserbrev, skrev Bent Pedersen et nyt læserbrev til Ekstra Bladet. Det var om Priden, som Bent mente skulle forbydes.

“Hvorfor lave reklame, for noget der er unormalt”, skrev Bent Pedersen fra sin lune plads ved Spaniens solkyst.

Hvor mange læserbreve Bent Pedersen har nået siden 2017, hvor han var oppe på over 200, det har jeg ikke tal på, men jeg tvivler på, at manden er færdig med at trykke hårdt og fordømmende på sit tastatur.

Det var historien om det læserbrev, der i disse dage, bliver delt på Facebook og set i lyset af den seneste tids hændelser, kunne man jo stille sig selv – og Poul Madsen et spørgsmål.

Ville Ekstra Bladet dele samme læserbrev i dag?

God weekend 🙂

VORES ARTIKLER ER UDEN REKLAMER, men du er velkommen til at købe et screenshot af artiklen, du kan overføre pengene på mobilepay +45 40409028.

På mini-chili-redaktionen har vi ingen gratis praktikanter, der kan korrekturlæse vores indlæg. Mats er svensk og Karina er bare en skidt korrekturlæser, så vi tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber de kan underholde, mere end de kan forarge…..,,,,!=)#d!%%

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.