Tilhuset.com – fup eller bare en forbandet amatør?

Siden den 1. april har jeg fulgt i sporet af en ny webshop. Og jeg er ikke sikker på, om jeg er på sporet af en digital kriminel, eller bare en forretningsmand, der endnu ikke helt har styr på sin business. Men døm selv. For her kommer historien.

Den 1. april, dagen hvor alle driver gæk med alle, blev facebooksiden tilhuset.com oprettet, og de kørte efterfølgende, en facebook-annonce med et godt tilbud på Lyngby vaser.

Webshoppen der stod bag facebooksiden, skrev at de havde et godt åbningstilbud. Til og med den 5. april kunne du købe Royal Copenhagen, Hay Danmark og Kay Boysen med over 50% rabat.

Webshoppen var professionelt lavet, med lækre produkter og virkelig gode tilbud. Og facebookannoncen var alle pengene værd, for kunderne bed på.

 

tilhuset.com site åbningstilbud

 

Christina var en af dem. På åbningsdagen bestilte og betalte hun for to Kay Bojesen træ-figurer med 50% rabat.  En til hende selv og en til hendes mor. Hurtigt efter fik hun en bekræftelse over mail, med et et link til et trackingsystem, som her fem døgn efter, fortsat ikke har ændret afsendelsesstatus.

Efter en weekend hvor de første vrede anmeldelser dukker op på trustpilot, fra kunder der var blevet blokeret på tilhuset.com’s facebookside, efter at de havde spurgt ind til flere informationer om webshoppen, blev Christina mistænksom. Og skraber man ned under overfladen på sitet, er der også noget der ikke stemmer.

trustpilog

 

Tilhuset.com’s domænenavn er ifølge  http://whois.domaintools.com ejet af en Karsten Setterup, Dalgas Boulevard 29 på Frederiksberg, med et dansk mobilnummer med ni cifrer og mailadressen dennisonlinesolution@outlook.dk. Ifølge alle offentlige registrer, bor der ingen ved navn Karsten Setterup på den adresse.

webshoppen skrev de jo også, at ejeren hed Karsten Junkersen, og boede i nr. 26, og der var hverken et CVR-nummer eller telefonnummer. Ifølge alle offentlige registrer, bor der heller ingen ved det navn på den adresse.

tilhuset.whois

 

Den 4. april kunne man pludseligt ikke klikke sig ind på tilhuset.com’s webshop. Den var væk, og man blev i stedet omdirigeret til detailshoppen.myshopify.com. Den 5. april er der ingen omdirigering. Men mere om det senere.

På den nye webshop som tilhuset.com omdirigerede til, hedder webshoppen nu NRS interiør. Kigger du under kontaktinformationer, hedder de også Online Solution, det samme navn som var på mailadressen, der købte domænet www.tilhuset.com.

Det nye site har oplyst deres CVR-nummer, som ifølge CVR-registret tilhører Online Solution, ejet af Dennis Olesen En mand der ifølge CVR-registret har stået bag flere byggefirmaer, hvoraf to står som tvangsopløst.

Den nye webshop og Dennis Olesen har ingen telefonnumre tilknyttet. Hverken på deres site, CVR-registreret eller hvis man søger på Kraks eller De gule sider. Så det er heller ikke muligt at komme i forbindelse med den webshop, andet via en kontaktformular på deres website.

Det er dog mere end firmaets kontaktinformationer der undrer. For hverken Rosendahl Design Group A/S, som står bag Kay Bojesens produkter eller Hay Danmark, som også er repræsenteret på begge webshops, genkender de to sites som deres kunder.

brands

 

Og selvom du på tilhuset.com og NRS Interiørs site, havde mulighed for at købe med Dankort , er ingen af de to webshops registreret hos Nets.dk, som jo har monopol på dankortbetaling til webshops. Dog skulle der figurere en løsning til udenlandske kort.

Den 5. april ændrer de igen på opsætningen, for nu bliver man ikke omdirigeret til NRS Interiørs site (detailshoppen.myshopify.com). Webshoppen tilhuset.com er nu helt lukket.  Det samme er deres facebookside. Og Christina har fortsat ikke hørt fra dem, angående hendes ordre på to Zebra træ-figurere fra Kay Bojesen.

Fem dage efter er alle sporene til webshoppen tilhuset.com ved at blive fjernet. Den eneste røde tråd mellem de to websites er den mailadresse de brugte, da de købte deres domænenavn tilhuset.com. Mailadressen dennisonlinesolution@outlook.com.

Falske webshops er det nye sort

IFølge den presseansvarlig for Kay Bojesen hos Rosendahl Design Group, er det ikke første gang de har oplevet at deres produkter står til salg på webshops, som de ikke har kendskab til. For webshops uden produkter og misbrug af navn og logo, er blevet et kendt problem for mange virksomheder, og de er ofte svære at komme til livs, da det er muligt at købe domæner under falsk navn og gemme sig bag høje digitale hegn.

I dag er det dog ikke kun udenlandske navne og virksomheder, der står bag de falske webshops. Men pære danske navne, af den slags det var moderne at navngive børn tilbage i midten af 90’erne. For det er blevet en nem måde at høste ekstra lommepenge. Man åbner, høster og lukker hurtigt igen. Og hvis ikke kunderne henvender sig til politiet, som jo er de eneste der har adgang til konto-oplysninger, så er svindlerne umulige at finde frem til.

I dag behøver ingen være et digitalt geni for at fuske sig til lidt ekstra lommepenge. Blot lidt fræk bag en computer.

Dette afsnit er opdateret senere. 

Christina og hendes mor fik aldrig deres produkter. Eller deres penge.

tracke

 

For det viste sig, at siden var fup. Den nåede på blot fem dage, at svindle sig til et beløb på over 500.000 kroner. Men gudskelov var svindlerne bag, de rene amatører. For sporet blev aldrig rigtigt slettet. Men screenshottet. Og efterfølgende sendt til den politikreds, hvor Dennis Olesen, manden som alle beviser peger mod, bor.

Politiet har bekræftet, at en mand har været taget ind til forhør og har erkendt, men at de ikke anser sagen som afsluttet. Og mere vil de ikke fortælle om den sag.

Noget tyder dog på, at Dennis Olesen havde en relation til bandidos. Dennis blev et halvt år efter påkørt på gaden en sen nat, og er nu død.

Om politiet har valgt at gå videre med sagen har jeg ikke fået bekræftet.

 
…. så dagens råd. Køb aldrig noget fra nogen, uden du har tjekket hvem der står bag.

 

Note. Alle informationer er tilgængelige på offentlige registrer udover informationerne fra nets.dk og Kay Bojesen og Hay Danmark. Jeg har også prøvet at komme i kontakt med Dennis Olesen, både via deres nye websites kontaktformular og mailadressen. Mailadressen kommer retur med fejl og det ser ud til at kontaktformuleren ikke går igennem. Jeg har også ringet til en Dennis Olesen fra Nørresundby, som nægtede ethvert kendskab til sitet. 

 

…. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg og jeg når det bare ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge ?

LÆS MED HER OM HVORDAN DU SPOTTER EN FALSK FACEBOOK-KONKURRENCE.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.