#TalSåPænt for f….

shut the fuck up

 

Alle taler om den grimme tone på de sociale medier.

ja ida, gå efter bolden

 

Og nogen hopper fra på grund af den grimme tone.

 

Søren siger farvel

 

Søren E har fået dødstrusler, og de er en kategori for sig, og bør meldes og slettes og blokeres. Punktum! Men skældsord, Søren? Ifølge sproget.dk betyder skældsord en fornærmelse af en person.

 

tudekiks søren?

 

Tudekiksen er dog ikke den groveste fornæmelse jeg har set. Enig! Jeg har set dem grovere. Den var blot personlig. Helt som Ida Aukens, der her har droppet at gå efter bolden og ikke manden. Eller her hans mekanik. Altså hans hoved. Den anden del, har jeg ikke set hende række ud efter. Endnu.

 

ida auken om joakin

 

Selvom det lå lige for at gribe fat i Esbens, med den opdatering han indledte sin uge som Miljøminister med. For den var ikke køn!

 

esben

 

Det var en meget blid start, og nu tænker du måske; “Then what?!?!”.  Derfor hiver jeg lige Kenneth K. Berth fra DF ind på banen. For DF’erne er altid leveringsdygtige i et par rigtige svinere. Her kalder Kenneth, Lisbeth Dahl, for en idiot!

 

Kenneth DF

For i vores land med ytringsfrihed, må Lisbeth ikke ytre sin holdning om politik, når hun ikke er enig i Kenneths. Og derfor mener han det er i orden at kalde hende idiot. På sin Facebook-side.

Naser Khader er heller ikke altid lige begejstret for dem der deltager i hans politiske debat på hans tråd. Han har dog en anden teknik end Kenneths, for hos Naser kan man hurtigt ende som hovedpersonen i en #BilkaGate.

 

naser rygtet

(Jeg har navnet på manden bag denne statusopdatering. Naturligvis!)

Penismisundelse eller jobmisundelse, var min tanke, da Naser blandede mandens faglighed ind i billedet.

 

naser bliver perosnlig

 

Og klagede sin nød til kulturministeren i stedet for PET eller Pind.  Det kom der dette svar ud af.

 

naser

 

Men hvad har det med tonen at gøre, tænker du måske. Han bander jo ikke? Eller kalder ham idiot?

Tonen handler også om hvor personlige og perfide politikere ender med at blive i en debat.

 

johanne

Nogen kaldte denne humor. Jeg kalder det voksenmobning, når politikerne vælger at smide bolden og i stedet spille med manden. Og som Naser, med hans levebrød. Hører jeg nogen råbe censur?

Men Naser er ikke den eneste, der gør det hele en tand for personligt. I er mange.

Her ser vi vores justitsminister Pind med bolden, som han kaster efter journalist Kaare Svejstrup fra 24/7. For Pind var ikke vild med Kaares måde at finde kilder på. Så Pind screenshotter Kaares opdatering og oploader på sin facebook-side med sine 34.652 followers. I hast får Pind dog skåret lidt for meget i opdateringen.

Søren om sfejstrup

 

Men den kommer her. Sådan for en god orden skyld. For man citerer jo ingen halvt. Vel?

 

Hele svejstrups opdatering

 

Jeg har allerhøfligst spurgt vores justitsminister, om han mener det er god Social Media stil med den status, der nævner mandens uddannelse, og hvor han sætter spørgsmålstegn ved hans redelighed. Men her ni dage senere, har jeg endnu ikke fået svar. Men Pind er også en travl mand.  For han skal også nå at opdatere sin twitter.

 

Kære søren

 

Men selv en Pind er ikke fredet. Zenia, med den altid spidse pen, går efter alle hun ikke er enige med. “Er der humor har jeg lov”; tænker hun måske. Og så kan hun nok bare bedre lide at lege med manden end med bolden.

 

Zenia

 

Og dem leger hun ofte med. Her er det Ole Birk Olsen. Måske de bare burde tage en tur i gården?

 

Zenia det er jo der vi ender

 

Ingen er helliget i politikernes sociale media spin. Heller ikke alle mormødres crush Richard Ragnvald, der gjorde godt i bedene efter landsindsamlingen. Den er jeg helt enig med dig i, Lars. Men nu er du kommet på Borgen, og på Borgen spiller man ikke bold med manden, men med sagen. Så den opdatering skulle have handlet om, hvad man rent faktisk gør for hjemløse. Og ikke at du var ved at kaste op, da du sidst hørte Richard synge.

Lyt nu efter Ida, Lars. Gå efter bolden, ikke manden.  Nå nej!!! Ikke Ida. Vi finder en anden.

Lars

 

Men måske er det noget med jargonen? For selvom man er valgt ind og nu er på lønningslisten, kan det jo godt være ens københavner-baggrund sniger sig med ind, og du bare kalder et dårligt projekteret metroprojekt, et metroprojekt, og en klam tur, for en gennemført klam tur.

 

lars1

Rolig nu. Jeg ved godt den ligger i den milde afdeling. Og at gå efter Kronprinsparret, er ikke helt det samme som at gå efter Richard. Men Mary og Frederik må jo ikke udtale sig, så var den ikke lidt for nem og hører under kategorien; at svine dem, der intet ser? Eller som du har blokeret. Som Jarlov gør. Men mere om den senere.

For det med tonen. Det ligger altså i de små ting og de enkelte ord I politikere omhyggeligt vælger at bruge. Og som I burde være bedre til ikke at bruge. For det I gør, gør vi andre måske også?

 

marie

 

Men tilbage til Kenneth K. Berth. For som en ægte DF’er, er han en guldmine i kedelige opdateringer. Og her får jeg nok på puklen over, at jeg mener det er forkert at Kenneth kalder Grimhøjmoskeen en slamhule, og at vi blot skal frem med bulldozerne for at jævne det problem. Noget 99,8 af alle bosiddende i Danmark nok mener. Altså at den skal lukkes ned. Men sproget, Kenneth, sproget. For målet helliger ikke (kommunikations)midlet. Heller ikke når man er DF’er.

 

kenneth slamhule df

Og kommunikations-midlet er lige det der er min pointe. For I klager altid over, at folk går hårdt til jer på de sociale medier og at de går alt for langt. Men alt starter jo et sted. Og stedet er i mine øjne hos jer. På Borgen. Jer der styrer vores land.

Og selvom vi to Zenia, da sagtens kan være enige om, at tanken er skræmmende hvis en ex-nazist kommer på Borgen, så burde du, Zenia, stadigvæk tænke lidt over formuleringen. For ordet fjæs døde da du smed dine Doktor Martens ud, og ved samme lejlighed fik en betalt plads på Borgen. For dit job er ikke at skabe en opstandelse og en borgerkrig. Du skal skabe et godt og trygt Danmark. Så for dig hedder det et ansigt.

zenia om daniel

 

En ting er at I politikere på Borgen går efter hinanden, noget der jo kan give enhver HR-mand stiv diller ved tanken om han nu skal have gang i sin konfliktløsningsværktøj. Altså hvis han var ansat i Danfoss eller Bestseller eller andre virksomheder, hvor man heller ikke må svine sine kollegaer til på de sociale medier. (Røg Ditte Okman ikke ud af samme grund?)

En anden er, når I vælger at gå efter os andre.

Og selvom denne her hos Jarlov nok blot er en politisk fis, der ryger ud mens han sidder på toilettet og keder sig, og det “blot” handler om Dan The Man, for han kan jo tåle det, og han ser det alligevel ikke, for ham har Jarlov jo allerede blokeret. Så er det fortsat ikke cool. Og det eneste det er godt for er jeres algoritmer på de sociale medier.

Det er ikke godt for tonen. Eller vores land.

 

tænk at jarlov har tid til at gå efter manden

Jeg  kunne blive ved med de kedelige eksempler, for der er nok at tage af. Og det er netop det der er min pointe. DER.ER.NOK.AT.TAGE.AF! For tonen på de sociale medier er gået amok. Og det må stoppe. Og det skal starte et sted, så skal vi ikke starte med jer?

For i dag flyder den virtuelle verden sammen med den virkelige, og der er intet i det I gør, der er sundt for andet end jeres algoritmer og mediernes clicbait*.

Så gå nu forrest som et godt eksempel. Vis god stil. Og vis samfundssind. For taler I pænt, er der en god chance for, at vi andre med tiden også begynder at tale pænt.

Og hvis vi ikke gør, så gør bare som Naser 🙂

 

naser blokere

 

Og så vil jeg lige slutte af med Løkkes nytårs-video, der handler om den gode tone. Se den igen.  Og igen. Og igen. Og igen. Og #TalSåPænt for f….

 

*Medierne elsker når politikerne går over stregen på de sociale medier og det giver dem spalteplads. Næste indlæg vil derfor handle om mediernes ansvar for den gode tone. 😉

Nej! Det er ikke god stil at pege fingre og at screenshotte, men politikerne klager nok ikke.  Sten og glashus. Sten og glashus. Sten og….

 

 

…. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg og jeg når det bare ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge ?

shut the fuck up

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.