Falske profiler giver falske anmeldelser

På Trustpilot kan du være lige den du vil. Opret en falsk profil på facebook, og du kan nu logge ind og skrive en anmeldelse. Det har aldrig været nemmere at svine dine konkurrenter til eller rose dit eget produkt. Men hvad med forbrugerne?

Trustpilots troværdighed er lige så lunken som de profiler der anmelder på deres side.

I sidste uge fulgte jeg i det digitale spor af Dreamsmile. Et nyt site hvor du kan købe et hvidt smil og ender med et abonnement.

Jeg fandt sitet på Trustpilot, hvor en profil havde givet dem fem stjerner den 11. august.

dreamsmile

Problemet med anmeldelsen var, at Dreamsmile domænet først blev købt 2. august. Anmelderen skrev at hun den 11. august havde prøvet det i 14 dage. Og det var intet mindre end bare fantastisk.

2 + 14 + lidt transporttid = bliver aldrig 11 dage.

Jeg fulgte profilen der kaldte sig Lotte Dybøl videre over på facebook. Og der var ingen tvivl om, at det var en falsk profil. Hvorfor blev hun ikke valideret med andet end en facebookprofil?

Fire med falske profiler

Lad os tage et skridt videre og gå til wetravel.dk anmeldelser på jeres side.

Sitet sælger rejser. Eller det gør de ikke helt. De leger med affialitelinks og krydstjekker man deres rejser, stemmer priserne sjældent.

Men skidt med sitet. Det der er meget værre er, at de samlet set har fået et scor på 4 stjerner og “God” hos jer.

De har fire anmeldelser.

wetravel

Den første de fik var hård. En stjerne og ord som svindel. Een dag efter den anmeldelse, fik de tre anmeldelser i streg, der gav dem fire og fem stjerner og gode ord med på vejen.

Det gav et samlet scor på fire stjerner. Så når forbrugerne fremover klikker ind på jeres side, for at finde ud af om de skal bruge wetravel.dk, bliver de nok beroliget af de gode anmeldelser.

Problemet er blot, at de gode anmeldelser, kommer fra anonyme profiler, der kun har anmeldt det site. Tilfældighed?

Falske profiler giver falske anmeldelser

Ovenstående eksempler er ikke enestående. Og da det er nemt at lave en falsk profil på facebook, er det også nemt at lave falske anmeldelser på Trustpilot.

trustpiloten

 

Derfor bør Trustpilot stille sig selv spørgsmålet. Er deres anmelderportal sikker? Og kan vi som forbruger, stole på den score en side får, når det er falske profiler der har anmeldt den?

Og hvad skal vi egentligt med en anmelderportal, vi ikke kan stole på?

Lille bonusinformation: Profilen der gav de hårde anmeldelser – Jørgen Hansen – er også en falsk profil. For ham kender jeg, og hans fb-profil er et alias 😉

Læs også: https://www.digitalreportage.dk/kan-du-stole-paa-trustpilot/

…. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg, og jeg når det bare ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge 
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en anden? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: 40409028

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.