Probana misbruger RKI logo når de truer med inkasso

 

I dag fik min ven Peter en mail fra et af Probanas søsterselskaber. De skrev at de ville sende Peter til inkasso, hvis han ikke indbetalte I DAG. Mailen var bidsk. Og Probana viste tænder. For Probana & Søstrene ville have penge. Nu. Og i skræmmemailen havde de indsat et logo fra RKI. Var Peter mere menneske og mindre mand, eller er det omvendt, havde han nok betalt. For hvem ønsker at komme i RKI?

Men for at starte fra starten, for egentligt burde Peter jo slet ikke kunne bestille den billet?

Den 14 april skrev jeg et indlæg om den store Lederkonference 2017, som IFP.dk og flere andre af Probanas søsterselskaber, solgte fra deres websites. Da rygtet om manglende betalinger og pynt med kendtes fjer var gået forud for konferencerne, havde jeg kontaktet Line Baun Danielsen, da hun stod på som konferencier.  Det kom der et blogindlæg ud af. Efterfølgende meldte Line fra til konferencen.

Samme dag tilmeldte “min ven Peter” sig til lederkonferencen den 12. oktober. Det var via søsterselskabet ifp.dk website.

 

Tilmeldingen var en test. For der stod som krav under betingelser, at man skulle være tilknyttet en virksomhed, hvis man ønskede at tilmelde sig, og ellers skulle man ringe ind til kontoret, for at få en dispensation. Man er vel erhvervsrettet 😉

Da “Peter”  jo bare var “Peter”, tilmeldte han sig uden firmanavn og med en mailadresse der var en halvanonym gmail.

Kravet om firmarelationen viste sig at være stærkt overdrevet, for “Peter” fik nu en fin mailbekræftelse fra IFP og en ny mail fra PUK Finans, et andet af af søsterselskaberne. PUK Finans sendte en faktura. Betalingsbetingelserne var 8 dage netto. Deadline for betaling var den 26. april.

 

Peter & Co lod fakturaen ligge. For på daværende tidspunkt, var vi blevet klar over, at der nok var noget helt galt med den konference. (Læs mit indlæg fra den 14. april). Og  hvis du tilmelder dig som privatperson, har du jo ifølge lovgivningen 14 dages fortrydelsesret.

Men sådan er det ikke hos Probana. For alle tilmeldinger er bindende. Og der skal betales nu!

Så de næste otte dage får Peter to “venlige” påmindelser om betaling. Begge mails er identiske, og selv deres stavefejl går igen. I begge mails hedder indvendinger i stedet indveninder. Så venlige er de.  Der skrev de også at deadline nu var den 27. april.  (Tak for den sære udsættelse)

 

 

Men nu bliver det skørt og lidt skræmmende. Den 27. april får Peter en bidsk mail fra PUK Finans. De truer med inkasso og registrering i RKI hvis han ikke betaler I DAG! Der er nu et rykkergebyr på 100 kroner og et administrationsgebyr på 150. Og der sidder et fint logo fra RKI Inkasso.

Og et logo fra RKI kan sgu tage pusten fra enhver. Bare ikke “Peter”….

Men lad os tage et skridt tilbage, inden vi når helt frem til mål. 

Den 26 april – dagen før Peter fik det bidske inkassovarsel – kontakter jeg kursusstedet IFP hvorfra Peter havde tilmeldt sig online. Jeg gjorde dem her opmærksom på, at selvom Line Baun Danielsen havde meldt fra som konferencier, stod hun fortsat på beskrivelsen af konferencen på deres website. Og nu var der også kommet to nye konferencer til i 2018.

Samme dag havde jeg også modtaget en mail fra Asger Aamund, der skrev, at jeg nok ikke skulle forvente at konferencen i oktober blev til noget, da det hold Lederkonferencen reklamerede med, lige havde meldt fra til konferencen den 27. april. Der var åbenbart problemer med udbetaling af deres honorar.  Så på nuværende tidspunkt var der ingen foredragsholdere til konferencen i oktober.

IFP beklager i telefonen, og fjerner efter vores samtale opslaget om lederkonferencen, så det link Peter havde modtaget via ordrebekræftelsen, virker nu ikke.

Så da Peter får den bidske trussel om inkasso hvis han ikke betaler I DAG, ved vi nu med sikkerhed, at der faktisk ikke er nogen konference den 12. oktober med de fire foredragsholdere og med Line som konferencier. Der er ikke engang et aktivt link.

Vi kaster nu logo og reglerne ind i målet… 

Jeg spurgte Experian som står bag RKI-registret om det er lovligt at true folk med inkasso og RKI, når de jo ikke rigtigt har overskredet deadline, og har 14 dages fortrydelsesret. Og nu fik historien pludselig en helt anden vinkel.

For det viser sig, at PUK Finans som står bag inkassomailen, hverken er inkassopartner eller kunde hos Experian, Som Camilla Termansen, marketings manager for Experian udtaler; “derfor må de ikke bruge vores navn eller logo i deres kommunikation”.

Intrum Injustia har også bekræftet, at de opsagde samarbejdet med Probana og Institut for Personaleudvikling i december, efter Operation X programmet, så deres navn burde heller ikke være brugt i den forbindelse.

Så det der skulle have været en test, for at se om Probana og søsterselskaberne overholdte deres egne krav, endte med at blive til en historie om en virkelig skræmmende fremgangsmåde, hvor man misbruger et RKI logo til at true folk til at betale.

Så kære Probana & alle søstrene

At I rykker for betaling til en konference, hvor jeres foredragsholdere, højst sandsyligt ikke deltager. Det er sgu lidt dumt Men det er endnu dummere at I (mis)bruger RKI Inkassos logo, for at få folk til et betale.

For det er faktisk ulovligt.

Probana & Søstrene er vist historien uden ende. Så indtil da. Pas nu på hvad du køber på nettet… 😉

Updatering den 1. maj 2017; Intrum  injustia har i dag bekræftet, at de opsagde samarbejdet med Probana og Institut for Personaleudvikling tilbage i december måned, efter Operation X programmet.

. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en anden? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: 40409028
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.