Hos politiet går digitale svindlere fri…

Sidste år skrev jeg en artikel til Tænk om en teenager, der have oprettet tre falske webshops, hvor han bildte folk ind, at de kunne få den originale Triangl bikini.

Siderne var et dot .se .com og et .dk – Altså international svindel.

I Danmark lå der kun 4 anmeldelser på ham, selvom trustpilot havde 43 klager. Det betyder, at de tre sider, der havde åben i to måneder, kan have have snydt 100 gange så mange, som ikke har anmeldt det.

Det kaldes i følge SØIK mørketal, og noget de er bevist om, sker i forbindelse med digital svindel. Folk anmelder det ikke.

MEN! Da politiet fik sagen, kunne de med een dommerkendelse, have bedt Shopify, der lagde platform til de tre webshops, om en udkørsel på alle de ordrer der var lagt ind. Derved kunne de hive mørketal ud i lyset. Det gjorde de ikke.

Jeg fulgte sagen hos politiet.

Først kom den gennem hænderne på en betjent i København. Hun kendte ikke så meget til digital svindel, men gjorde sit bedste.

Efter et stykke tid, skiftede den hænder til en efterforsker fra København. Han vidste heller ikke vildt meget om digital svindel, men også han gjorde sit bedste. Og vi aftalte at tales ved.

Pludselig flyttede den så hænder igen. For nu skulle hele sagen op til Nordsjællands politi, hvor den unge mand bor.Der ligger den endnu….

Webshoppen åbnede i april. Den var åben indtil jeg konfronterede teenageren, der 2 juni lukkede alle tre webshops.

I dag har jeg talt med politiet fra Nordsjælland. De udtaler, at der ikke bliver  gjort noget ved sagen det næste stykke tid. Hvis overhovedet. Grunde er følgende…

1: de har ikke ressourcer

2: den kommer under bagatelgrænsen, da der kun er 4 kendte anmeldelser på sagen.
Havde politiet haft de rette digitale ressourcer til at kigge på sagen, ville de kunne få følgende oplysninger hentet frem

1: en liste over alle der havde handlet med de tre webshops. På den måde hiver man mørketal frem i lyset.

2: en liste over, alle andre webshops, denne unge mand, har oprettet i shopify

3: fået en liste fra shopify og dk-hostmaster, over alle de domæner både han og den anden unge mand, der var involveret, har købt af domænenavne.

Istedet ligger denne sag på politiets bord, fordi de tror den er lille.

Den unge mand der nu er blevet 20 år, kalder sig fortsat serie-iværksætter, og er igang med at sælge sin Mercedes via et online leasingfirma, som han også er involveret i. For sådan fungere systemet. Manglende viden hos politiet betyder at svindlerne går fri.

God dag.. og pas nu lige på, hvad du køber på nettet.. ikk?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.