Pas på sælgerne på Facebook

Den 8. februar 2019 deler Blakey Boutique en opdatering fra deres Facebookside, de skriver at de stopper med at sælge Freddy jeans, og de giver i den forbindelse to par væk og sælger resten til kr. 400.

En dag efter, den 9. februar bestiller Pia Larsen et par jeans til kr. 399,00. Det gør hun over messenger, hvor butikken beder hende overføre pengene til en bankkonto hos AS COOP BANK. I samme forbindelse modtager Pia et ordrenummer, som de beder hende skrive på overførslen. Pia overfører pengene og sender dem en kopi og de skriver tilbage, at bukserne bliver sendt med GLS. Der går lidt tid og efter gentagne henvendelser fra Pia, får hun endelig et trackingnummer, 882400015622, som hun dog hurtigt finder ud af, ikke eksisterer hos GLS, det skriver hun til butikken og bliver nu blokeret, så hun ikke kan sende flere beskeder.

Marie var lige så uheldig. Den 10 februar købte hun 2 par bukser til kr. 800, også hun er blevet blokeret af siden, efter at have rykket for sine varer.

 

 

Pia og Maria er ikke de eneste, der ikke har modtaget deres varer. Hvis man søger på navnet Blakey Boutique på Facebook, er der allerede en tråd tilbage i maj 2018, hvor flere fortæller om samme oplevelse og den 14. februar 2019 er der oprettet en ny tråd i en lukket facebook-gruppe, hvor flere fortæller om samme oplevelse.

Asger hos Rigspolitiet bekræfter, at de har modtaget et antal anmeldelser på denne “boutique”. Rigspolitiet har dog ikke yderligere kommentarer, da der er tale om en verserende sag.

TÆNK FØR DU KØBER

Når man kigger på “boutiquen” på Facebook, er der intet andet end navnet, der indikerer at det er en butik. Udover de to seneste opslag om give-away og tilbud på bukserne, er siden som renset for både opslag og kommentarer. Der findes ingen kontaktinformationer. Ingen side-administrator. Intet telefonnummer. Eller vigtigere; der er intet cvr-nummer der viser, at det er en legit virksomhed. Selvom alle de informationer mangler, har flere alligevel haft tiltro nok til at overføre pengene, til en for dem ukendt butik med en bankkonto hos Coop.

Men. Jeg er ked af at måtte skuffe jer, den digitale udvikling har ændret spillereglerne. Så fremadrettet er vi alle nødsaget til at tænke os om, inden vi køber noget på nettet.

Det er meget simpelt, så her er to gode tips, som du bør overveje først.

  • Køb kun med kort. Aldrig konto-overførsler eller mobilepay, for med kort kan du lave en indsigelse hos din bank, og på den måde få pengene tilbage. Kort giver dig sikkerhed. Dog bør du være opmærksom på hvad webshoppen/butikken trækker, for har de først fået dine kort-informationer, kan de reelt trække lige så tosset de vil, indtil den dag du opdager du er blevet snydt og må lukke kortet. Så køb med kort, men følg nøje med hvad der bliver trukket på din konto.
  • Der skal altid være kontaktinformationer, og du bør tjekke om de kontaktinformationer er ægte. Er der ingen informationer, så er det modigt, at overføre penge til nogen, du aldrig vil kunne få fat i efterfølgende.

Det bedste råd kommer dog her. Tænk med hovedet, ikke med din pengepung. Er tilbudet for godt til at være sandt, ER DET NOK BARE FOR GODT TIL AT VÆRE SANDT.

Jeg har haft kontakt med flere der ikke har modtaget deres varer, og som har anmeldt facebook-siden til Facebook. Siden er endnu ikke blevet lukket.

Jeg har skrevet til Blakey boutique, for at forholde dem anklagerne og anmeldelserne,  men de blokerede mig straks efter.

Vores artikler er reklamefri, men du er velkommen til at give et bidrag til den næste på mobilepay +45 40409028.

…..her på minichili-redaktionen har vi ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse vores indlæg. Mats er svensk og Karina er bare en dårlig korrekturlæser, så vi tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber de kan underholde, mere end de kan forarge…..,,,,!=)#d!%% ?

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.