Paint, Build and Love.

Jeg har en svaghed for modige mennesker. På Bali mødte jeg en af dem. Kunstmaler Mie Eje. Det viste sig dog hurtigt, at hun er meget andet end kunstmaler. Hun er den vildeste iværksætter.

15 minutter udenfor Ubud bor kunstmaler Mie Eje med sin kæreste Peter. De bor i et nybygget hus med en udsigt der ligner noget fra et af Mie malerier. Jeg har kendt Mie Eje for hendes malerier,  men aldrig vidst hvilken modig iværksætter hun også er. Og forretningskvinde. Den historie fik jeg over et glas kold hvidvin på hendes nybygget terrasse på Bali.

For seks år siden var Mie bosat i Danmark og hendes hjerte var knust. Broken. Slået i tusind stumper. Mie og hendes daværende kæreste havde været i gang med at bygge et nyt hus, og byggeriet havde været mere end parholdet kunne holde til, så Mie forlod kæresten, og hun sad nu alene tilbage i et hus langt ude på landet, og lagde planer for livet alene.

Som man hurtigt finder ud af når man taler med Mie, så har hun et stort iværksættergen og et kæmpe drive, så hun lagde det knuste hjerte på hylden og besluttede sig for at skabe et kunst- og kulturhus på landet. Planerne blev lagt og møblerne ankommet, da hun tog en ny beslutning. “Det er som om lynet slår ned, og jeg hører en stemme sige, at jeg skal tage til Bali” forklarer Mie, om den oplevelse der fik hende til at skifte retning.

Så dagen efter  returnerer Mie møblerne, lejer huset ud og sælger det af værdi hun har, og kort tid efter sidder hun i et fly på vej til Bali. Med blot to kufferter og kr. 40.000 på lommen, er hun klar til at starte et nyt liv.

På Bali finder Mie et faldefærdigt hus og det var kærlighed ved første blik, fortæller Mie, og huset bliver hendes.

mie

Allerede dagen efter møder hun Dewa, en ung bjergdreng, og det viser sig hurtigt, at de to deler samme faglige ambitioner. Så Mie ansætter Dewa til at samle et hold af håndværkere og de går nu igang med at restaurere huset. Men hjernen står seriøst ikke stille på Mie. Så under ombygningen øjner hun en ny businessmulighed. Hun vil ikke blot skabe et hjem, men bygge et hotel. Så hun ændrer på planerne og snart står værelserne klar til at modtage de første gæster på hotel Kalisat 1.

Lige dele Bali- og facebook-magi hjælper Mie på vej. For mange har fulgt Mie’s Bali-eventyr på de sociale medier, så  snart ankommer de første danske gæster til et kombineret maler-retreat og Bali ro. Og der går ikke lang tid før resten af verden følger efter.

Efter et par år som hotelejer, får Mie et tilbud hun ikke kan sige nej til. Så hun sælger hotellet og tager byggehandskerne på igen.

ombygning

For i baghaven af den unge Dewa’s families land, ligger et urørt område helt ud til bjergsiden, med frodige bjergvægge som en grøn baggrund og en rislende flod kun 500 meter under det, der snart skal blive Mie’s andet hotel, Hotel Kalisat 2. Her bygger hun og Dewa et hotel ind den grønne bjergside. Hotellet bliver bygget i flere niveauer og med værelser og poolområde på hvert niveau, og en åben restaurant med den mest fantastiske udsigt. Kan man få en Michelinstjerne for placering alene, burde den være hjemme.

hotel

Mie knokler løs og hotellet bliver en af de mere luksuriøse oaser på Bali, som man bare bør unde sig selv et ophold på.

En dag får hotellet besøg af en dansk kvinde og hendes australske mand. Kvinden har en stor stilling som marketingsansvarlig for Ikea, men på sin ferie hos Mie bliver hun så forelsket i hotellet og drømmen om en liv som hotelejer, at også hun giver Mie et tilbud hun ikke kan sige nej til. Så Mie sælger også dette hotel og hun er igen kunstmaler på fuld tid.

Men Mie forsvinder dog ikke så langt væk fra hotellet, for hun har lejet nabogrunden og har siden bygget et fantastisk hus, hvor hun i dag bor sammen med hendes kommende mand Peter.

Men hendes byggetrang er ikke sådan til at holde nede, så hun er allerede i gang med nye planer for det nye hus.

Mies hjem

For som en anden Julia Roberts i Eat, Pray and Love, fandt også Mie kærligheden på Bali.  Det er min soulmate, fortæller hun om danske Peter, som hun mødte første gang, for 25 år siden, hvor de havde et kort, men passioneret forhold. En dag læser hun på Facebook, at han er på Bali og hun inviterer ham til middag på hotellet.

Resten er historie, som man siger i eventyrerne. For siden har han kun været hjemme for at pakke sit liv ned for at flytte det ud til Mie, og lige nu er de ved at udvide huset, så de kan få plads til både Mies voksne datter og Peters børn når de alle kommer på ferie.

Mie og peter

At Mie er lykkelig ses tydeligt. Men om hun er tilfreds, er straks et sværere spørgsmål at få svar på, for Mie har et stort iværksættergen og en sans for god business, så jeg er overbevist om, at næste gang jeg besøger Mie og Peter, så ser huset helt anderledes ud. Hvis man stadigvæk kan kalde det et hus og ikke Hotel Kalisat 3.

…. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine egne indlæg, og jeg når det bare ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge ?

http://www.booking.com/hotel/id/villa-kalisat.da.html

 

massagerum

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.