Det nye skud på den digitale svindel stamme

Må jeg præsentere jer for Tobias Alexander.  Jeg gætter han er 18 år. Måske et halvt. Tobias er i træning til at blive en af #DrengeneFraDubai

I september 2016 fik Tobias sit første ivs-selskab. Den selskabsform, som erhvervsstyrelsen, har stillet til rådighed, for at det skal være nemt at blive selvstændig. Een krone. Og så kan du få alle de cvr-numre som du ønsker. En selskabsform, jeg har set (mis)brugt af mange unge digi-drenge på nettet.

Men tilbage til Tobias.

For måske er Tobias ung af alder, men han kender allerede alt til kopivarer.

Unge Tobias har købt domænenavnet venica.dk, der beskriver sig selv som, “et ungt smykkefirma med passion for at levere lækre smykker”.

Men… leverer de overhovedet noget?

Cvr-nummeret der nu står på webshoppen, er ikke Tobias, men det kommer jeg tilbage til.

ring

Det her er en Kranz og Ziegler ring til kr. 695. Og selvom Kranz & Ziegler fortæller, at de aldrig har leverer til venica.dk, kan du alligevel få deres Maguriet ring hos Tobias & Co, “nu” nedsat fra kr. 450 til kr. 289.

Spørgsmålet er, om du overhovedet får noget. For kigger du på trustpilot, så lyser den rødt.

“Fup og Svindel “bliver der skrevet med stort derinde, og en anmelder skriver, at venica.dk trækker pengene via “thepowershaker.com, som er en norsk webshop, med flotte falske trustpilot stjerner og bag hvem, du også finder unge Tobias Alexander.

trustpilot

Tobias er dog ikke alene om smykkefimaet. Den står unge Oliver bag. Men ham kommer jeg tilbage til en anden dag, for med to ivs-numre, er han også interessant.

Unge drenge i træning til Dubai.
Tobias har dog også andre interessante venner.

Tilbage i september måned skrev jeg en artikel til Forbrugermagasinet Tænk om en 19 årig dreng Andreas, der havde fusket med tre webshops  og var politianmeldt. “Det er ikke mig, det er Myllerup”, sagde Andreas dengang, da jeg konfronterede ham i telefonen. Og sådan mødte jeg unge Myllerup.

bikinioutlet.dk - forsiden

En anden 19 årig dreng, med indtil videre 2 IVS numrer og et indgående kendskab til hvordan man får kopivarer hjem fra østen.

Og det pudsige er, at hvis du kigger på Venicas webhops, så er det hos unge Myllerup du skal returnere de kopivarer, du måske, måske ikke får leveret. 😉

myllerup

 

Lige nu er drengene nogle små digitale-fisk med en meget dårlig digital etik. En webshop her. En anden der. Og det er smart. For en stor del af det online svindel der foregår, bliver sjældent anmeldt. Det er hvad politiet kalder mørketal. For hvem gider ulejlige sig med at anmelde 250 kroner?  Så selvom der er mange der bliver svindlet, er der ikke altid nok anmeldelser, til at politiet, der både mangler digitale evner og ressourcer, ønsker at gøre noget ved det.

Sagen mod Andreas fra sommeren 2016, ligger fortsat hos politiet og venter på de får tid.

Tobias er ung. Meget ung. Alt for ung til at have en sådan rådden digital moral. Vil det lykkes for ham at blive en ny Mathias, Magnus eller Johannes? Eller vil Erhvervstyrelsen og politiet snart evne at sætte et lille kæp i det digitale hjul, der giver Tobias og de andre unge, mulighed for at svindle, igen og igen og igen….. og aldrig blive taget?

Og hvis de i en så ung alder har så dårlig en forretningsmoral, hvad så når de bliver ældre?

Stein Bagger go home…

 

…. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg, og jeg når det bare ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en anden? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: 40409028

 

 

Gør politiet deres arbejde?

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.