There is not such thing as a free ride

Så skete det igen. Norwegian deler gratis flybilletter ud på Facebook. Nej vel?

 

I disse dage bliver der delt et falsk give-away-opslag på Facebook, hvor der står at Norwegian i anledning af deres 24 års fødselsdag, vil dele gratis flybilletter ud. Du skal blot klikke dig videre på linket, og vupti, så er du den heldige vinder. Lige meget hvad tid du klikker dig derind, står der at de har 302 billetter tilbage. Lige nu er der 12.068 der har liket og over 80.312 der har kommenteret med glade udbrud over, at de har fået en billet.

For 19 timer siden meldte Norwegian ud på Facebook, at det var en scam. Det har dog hurtigt vist sig, at deres rækkevidde er dårligere, end en købt annonce på facebook med de falske flybilletter, for deres nu 19 timer gammelt opslag er indtil videre kun liket af 341 og delt 913 gange.

Svindel vinder over viden.

Lad os nu tage et kig bag den falske give-away.

Hvis du var blandt de håbefulde, der klikkede på linket på Facebook, røg du først igennem tre sider, inden du landede der hvor svindlerne gerne ville have dig hen.

Nu havde du to muligheder. Trin 1 var at dele den på din facebookside.Trin 2 var et like på deres facebookside. Troede du nok. Men nix!

For istedet for at klikke dig videre til deres facebookside, endte du nu videre til en helt anden side. Det var i første omgang til en brugerundersøgelse hos firmaet SmartResponse.

SmartResponse er et firma der tjener penge på at lave brugerundersøgelser for deres kunder og på at få din tilladelse, til at deres kunder kan sende dig salgs- og reklamemateriale. Dine kontaktinformationer er penge værd. Derfor vil SmartResponse gerne have mange over på deres sider. Jo flere, jo meget bedre.  Det får de ved at deres url/linket bliver delt steder med mange brugere. Som eksempelt her – Facebook.

Smartresponse tilbyder deres samarbejdespartnere penge for, at dele deres link, og her få dig og andre over til deres brugerundersøgelser og konkurrencer. Det hedder et affiliatelink.

SmartResponse håber på, at deres samarbejdspartnere får dig over til SmartResponse på lovlig vis. Men. Ofte sker det på en mindre fin måde. Som her med misbrug af Norwegian.

Jeg har talt med SmartResponse, der med det samme har lukket for yderligere samarbejde med denne samarbejdspartner, der ifølge SmartResponse var det hollandske selskab Yepapps.

Men det stoppede ikke med SmartResponse, for svindlerne bag, vidste de havde gang i en indbringende scam, så nu er der kommet et nyt affiliatelink, der får dig videre til en konkurrence på Aldaniti.net. Og det er helt det samme der sker her, som der ville ske hvis du nåede videre til SmartResponse. Her ender du med at afgive din tilladelse til, at mange kendte danske selskaber, må kontakte dig med salgs- og reklamefremstød.

Klik ind på min video, og se hvordan det foregår, og hvem der i sidste ende vinder på, at du bliver svindlet på nettet. Den liste er ikke køn.

 

 

Du kan også se videoen her; https://www.digitalreportage.dk/wp-content/uploads/2017/12/norwegian-give-away.mov

Børsen. TDC. CBB.Røde Kors. Lungeforeningen. Scleroseforeningen. Børnefonden. Bonniers forlag. For blot at nævne få….
…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en ny? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Det hjælper med at betale for domænet. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile pay: +45 40409028
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.