Ni gode tips til hvordan du genkender en falsk webshop

Hvordan genkender du en falsk webshop?  Det gør du ikke (altid). For dem der står bag, bliver bare bedre og dygtigere. Men der er nogle små tegn, du bør være opmærksom på. Dem er der ni af. 

I dag er det nemt at købe sig til en færdig webshop, hvor det eneste man skal gøre er at fylde ud med tekst og billeder. De færdige webshop-skabeloner sikrer, at shoppen ser professionel ud, og sørger for både en ordrebekræftelse og et trackingnummer, så kunderne kan følge de varer, der aldrig kommer. Ingen aner uråd, før efter de fire dage hvor varerne er lovet leveret. Var det en god høst, kan IT-svindlerne efter fire dage og med en kvart million i banken, lukke shoppen ned og (næsten) slette alle spor.

tilhuset.com site åbningstilbud

Denne shop nåede at "høste" på kun fem dage. Læs mere HER. 

 

Ni gode tips

Man er ikke dum, fordi man bliver narret. Dem der svindler er bare bedre. Men her er ni gode tips til, hvad du kan tjekke inden du køber.

 1. Er prisen for god til at være sand, er den nok for god til at være sand. 99,9% idiotsikker. 
 2. Google og se hvad der dukker op. 10% sikker. For måske er siden så ny, at ingen har nået at skrive en klage.
 3. Er der mange stavefejl og priser der ender på ,97, er det nok ikke en autocorrect gone wrong eller dig der er stiv, men måske bare en kineser der står bag. Og dem er der mange af. Altså falske kinesiske webshops. Og kinesere. 93% idiotsikker. 
 4. Alle danske virksomheder har et CVR nummer og det bør stå på siden. Tjek virksomheden i CVR-registreret. ER den registreret er der 75% chance for, at den er sikker. Er den ikke registreret så betaler de enten ikke skat, har det som hobbyvirksomhed, eller også er de et underselskab af et selskab med et CVR nummer.  
 5. Er der et e-handelsmærke på siden, så klik forbi https://www.emaerket.dk og dobbelttjek om webshoppen står på e-listen. 100% og næsten idiotsikker. Da man betaler for e-mærket, er det ikke alle webshops, der vælger denne fordyrrende løsning som e-mærket også er. Så du kan godt havne på en rigtig webshop uden e-mærke.
 6. Kontaktoplysninger. Tjek kraks.dk eller de degulesider.dk om virksomheden er registreret på den adresse der står på siden. 91% idiotsikker. For hvilke virksomhed ønsker ikke at blive fundet?
 7. Står der ingen kontaktoplysninger på siden, er der 100% chance for at du er lidt dum, hvis du køber varer et sted, hvor du ikke kan kontakte dem efterfølgende. Sorry. Men sandt.
 8. Er emailen en gmail, hotmail eller anden anonym mail og ikke en email med webshoppens navn, så er det ikke sikkert shoppen er falsk, men det er 100% sikkert, at den ikke er professionel. Der er 77% chance for at der er noget galt, eller at nogen trænger til en webmaster.
 9. Tjek om der allerede er anmeldelser på trustpilot. 0% sikker. For det er INGEN garanti hvis der ingen er, for du kan jo være den første der er ved at blive narret.

fraud

Er du nået gennem alle ni punkter og føler dig sikker på at webshoppen er ægte, så betal med Paypal eller Verified by Visa eller MasterCard Secure, for skulle uheldet være ude, så er du på den måde sikret, at webshoppen kun trækker det beløb varen koster, og de ikke efterfølgende bruger dine kortinformationer til at købe en ny Mercedes. Eller tre.

Faldt du i?

Sprang du over hvor gærdet var lavest eller over et af de ni punkter, og har du lige betalt for et par ikke eksisterende Christian Louboutiner til 450 kroner, så bør du gøre følgende:

 • Ring til din bank og lav en indsigelse. Er shoppen dansk, er der en mulighed for at du kan få pengene retur
 • Skriv en sur kommentar på Trustpilot
 • Skriv en sur kommentar på Facebook
 • Skriv en sur kommentar alle de steder du kan, så kan det være de næste ikke falder
 • ANMELD TIL POLITIET!!!!  For er der ingen der anmelder, stopper de jo aldrig.

God shopping og… Take care out there…..

be careful

 

Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en anden? Så vil jeg være glad for en donation. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter.  Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: 40409028

….. Er webshoppen lavet hos myshopify og bruger de det navn de får derigennem – som her detailshoppen.myshopify.com – så vil Trustpilot registrere den som myshopify.com og derved kan disse falske websites ikke registreres hos Trustpilot.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.