Lektieportalen er politianmeldt.

Studido anmeldt til politiet.

Vi gør læring til noget man leger, skriver lektieportalen Studido.dk på deres website, men mon legepladsen er ved at lukke, nu Forbrugerombudsmanden har valgt at politianmelde lektieportalen?

Første gang jeg faldt over lektieportalen Studido var i oktober 2017, det blev dengang til 2 artikler, hvor jeg kunne dokumentere, hvordan lektieportalens sælgere, stod udenfor skoler og slikbutikker, og gav børn og unge slik mod det Studidos sælgere lovede, var en 14 dages prøveperiode på deres lektieportal. Det der var fælles for de involverede unge og børnenes forældre var, at børnene og de unge ikke var klar over, at de samtidig bandt sig for et abonnement, og at de uden forudgående varsel, blev trukket over deres mobilabonnement fra deres tele-udbyder.

I den efterfølgende artikel, kunne jeg dokumentere, hvordan Studido indsatte cpr-valideringer på de profiler, der blev oprettede på deres lektieportal, selvom de aldrig havde motaget deres cpr-nummer. Det samme skete også i de tilfælde, hvor profilerne var oprettet med fiktive navne.

Læs med her, hvordan Morten Von Würden, webredaktør og koordinator for online lektiehjælp hos Matematikcenter og jeg, efter oprettelse af profiler med falske navne og uden at taste vores cpr-nummer, alligevel stod som cpr-valideret på lektieportalen. Vi var ikke ikke alene om den oplevelser.

I vores anden artikel, der var en anmeldelse af portalen, der kunne vi fortælle om  Trustpilot-anmeldelserne der blev skjult og om misbrug af Trustpilots navn og logo til Studidos markedsføring.

Forkerte CPR-valideringer på lektieportalen

 

 

Studido – nu med en anmeldelse

I 2019 lavede jeg en opfølgende historie, da det viste sig at Studido fortsat havde problemer med deres nye medlemmer, denne gang var det en 14 årig dreng, der ifølge Studido skyldte lektieportalen kr. 2.700,00, en gæld der blev inddrevet af koncernen bag Studido’s egen inkassovirksomhed Obligo.dk.

Nu med en politianmeldelse

Forbrugerombudsmanden har den 22. maj 2019, valgt at anmelde Studido til politiet for overtrædelse af paragraf 5 og 6, der er for vildledende markedsføring, og paragraf 7 for utilbørlig påvirkning af forbrugere. En af forbrugerombudsmandens kilder var under 18 år og resten over 18. Det sidste kan undre en smule, da portalen primært henvender sig til folkeskole-elever.

Studido – nu med en anmeldelse

Anja Amdi Harild, fuldmægtig hos Forbrugerombudsmanden bekræfter, at politianmeldelsen vedrører hændelser, der har fundet sted siden 12. august 2017. Hun bekræfter at de også har modtaget klager fra forbrugere før den periode.

Domænet Studido.dk blev købt af Green Bird den 24. april 2017.

 

Anmeldelsen er sendt til politiet, der står for den videre efterforskning og i mellemtiden har Forbrugerombudsmanden bekræftet, at de også er igang med at kigge på, om der er grundlag for, også at politianmelde Studidos ejer el-selskabet Blue Energy.

 

Den 23 maj 2017 skifter firmaet Blue Energy Erhverv ApS navn til Studido og i samme periode bliver domænenavnet studido.DK købt af Green Bird A/S. Domænerne studido.COM, .DE,  .SE og CO.UK bliver i samme periode, købt af profiler der dog ikke står registret med navn.

Bag oprettelsen af lektieportalen (.dk og .com) finder vi blandt andet Mads Andreas Olesen, der også var med til at stifte el-selskabet Blue Energy A/S, der jo står som ejer af Studido. I samme koncern finder vi også telemarketingsfirmaet CallForce og inkassofirmaet Obligo. Blue Energy A/S er ejet af Blue Cover ApS, der er ejet af New Nordic Holding Limited, en investeringsfond som befinder sig på den lille ø Guernsey.

Bag investeringsfonden i Guernsey finder vi direktør Nicolai Borcher Hansen, der det sidste halve års tid, har været i vælten med det konkursramte forsikringsselskab Qudos. som har samme adresse som Studido og Obligo. Forsikringsselskabet er ejet af en tilsvarende investeringsfond i Guernsey,  New Nordic Odin Guernsey Ltd, som Nicola Borcher Hansen også står bag.

 

Mads Andreas Olesen er dog ikke en hvem som helst, for i 2019 er han kommet på den prestigefyldte Forbesliste med de rigeste unge under 30 i Europa. Det er salget af Blue Energy, der ejer Studido, der ejes af Blue Cover, der ejes af den udenlandske investeringsfond, der er grundlaget for han er blandt Europas rigeste. Mads Andreas Olesen er dog fortsat tilknyttet koncernen som kommerciel direktør og partner.

https://www.forbes.com/profile/mads-andreas-olesen/#49d476d5730f

Forbes skriver: Mads Olesen is a cofounder of Blue Energy A/S, a self-described ‘climate-friendly’ power company. The company focuses on using sustainable energy sources, but also refined its business model to incentivize conservation by charging customers a flat membership rate. The company was acquired in 2017 for about $15 million, but Olesen remains as its Commercial Director.

Jeg har kontaktet Mikkel Faurholdt, Blue Cover koncernens pressekonsulent, for at få en kommentar til politianmeldelsen, men det var desværre et nej tak. Jeg har også udbedt mig en mere nøjagtig dato for hvornår Mads Andreas Olesen solgte Studido og Blue Energy til den udenlandske fond, men har desværre ikke modtaget noget svar.

I mellemtiden venter vi på udfaldet af SØIKs efterforskning af Studido og hvorvidt Forbrugerombudsmanden også vil politianmelde Blue Energy.

 

Vores artikler er reklamefri, men du er velkommen til at give et bidrag til den næste på mobilepay +45 40409028.

…..her på minichili-redaktionen har vi ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse vores indlæg. Mats er svensk og Karina er bare en dårlig korrekturlæser, så vi tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber de kan underholde, mere end de kan forarge…..,,,,!=)#d!%% ?

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.