Kurserne fortsætter hos Probana. Del 5

Jeg kan næsten høre stifteren af Probana, Peter Sonne Joensen nynne med på omkvædet af Christiania-sangen “De kan ikke slå os ihjel”: For selvom han tilbage i juni måned, gik personligt konkurs og alle hans danske kursusvirksomheder måtte lukke ned, holder det ikke Peter Sonne tilbage. For han har igen stiftet nye selskaber. Og to nye kursusvirksomheder.

I juni måned gik Peter Sonne Joensen personligt konkurs. Han var dog forberedt til tænderne. (Læs med HER; Kilden fra Probana. Del 1). For han havde allerede flyttet harddiske og medarbejdere over i et nyt engelsk selskab IPFE Finans ApS/IPFE Limited, som han oprettede i februar 2017. Her fortsatte ham med at sælge helt identiske kurser og uddannelser, via ipfe.dk, ifpe.se, ifpe.no og ifpe.uk.

Men han stopper ikke der.

For den 14. juli. Få uger efter han gik konkurs med de danske selskaber. Har han oprettet et nyt engelsk selskab. Opus Ltd.

Den 18. juli opretter han nu også et dansk selskab Opus100 IVS. En selskabsform, der normalt er målrettet mod iværksættere, og hvor stifteren kun hæfter personligt, for den krone de sætter ind. Og da Peters adresse hos erhvervstyrelsen er ændret fra Klampeborg til London, indgår de umiddelbart ikke i den danske konkurs.

I samme periode køber han domænerne opus100 og opus1000 og herfra sælger han nu it-kurser. Nyt udseende. Samme kurser. Der fylder Peters efterårskalender ud.

Hvem der sidder og trækker i trådene bag de mange firmaer, er svært at gætte sig til, da medarbejderne, fra de danske selskaber, der alle fik ny kontrakt med det engelske IPFE, efterfølgende er blevet fyret og sendt hjem. Dog ser det ud til at Magnus *, der ifølge hans LinkedIn profil blev ansat i det engelske selskab IFPE i februar måned, fortsat er involveret i Opus100 og 1000. For det er ham der har købt domænerne I IFPEs navn med mailadressen magnus@ifpe.dk.

Så Peter er nok ikke alene. Og man kan roligt sige, at han ikke sådan er til at slå ihjel. Og han stopper nok ikke der. For den 20. juli 2017 opretter Peter atter et nyt engelsk selskab. Denne gang med navnet The virtual education foundation for seniors.

Så måske skal vi alle holde lidt øje med vores bedsteforældre, for det lader til at Peter har fået øje på en helt ny målgruppe.

Kilden fra Probana. Del 1.

*Jeg har efterfølgende talt med Magnus, og han er fritstillet som de andre medarbejdere. Han er ung. Og derfor har jeg valgt at fjerne hans efternavn. Han skal have mulighed for at komme videre. 

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en ny? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Det hjælper med at betale for domænet. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile pay: +45 40409028

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.