Køber TDC leads fra falske online konkurrencer?

Hvad har TDC, Politiken A/S, Børns vilkår, Falck Danmark, Greenpeace og TopDanmark til fælles? De står alle på listen over virksomheder, som må spamme DIG, hvis du har deltaget i en af de mange konkurrencer der findes på Facebook og onlinesites. Det uanset om du står på Robinsonlisten eller ej.

Facebook flyder over med konkurrencer. Få hvor du rent faktisk kan vinde noget og rigtigt mange hvor der ingen præmier er. Flere af dem er lavet for at indsamle informationer om danskerne. (Læs om brugerpanelet.dk) 

I går var det Arne Jacobsens æggestol man kunne vinde på Facebook. TV2 Nyhederne (se link) kunne fortælle om en ny konkurrenceside oprettet under et firmanavn der umiddelbart ikke eksisterer. Link derfra førte videre til www.udvalgte-vinder.com, hvor dagens præmie nu er udskiftet med en Ipad. Konkurrencen på Facebook kunne man formode var falsk, som mange af de konkurrencer du finder under nyoprettet facebook-sider under falske navne. Siden er fjernet. Men linket lever endnu.

Da konkurrencen om æggestolene nåede at blive delt over 32.000 gange, er der lige så mange gode grunde til at tro, at mange har klikket sig videre til konkurrencesitet, indtastet deres kontaktinformationer og udfyldt deres spørgeskema. Og ved samme lejlighed, måske ikke lige har læst det med småt, hvor der står at deres informationer kan blive solgt videre til de mange danske og udenlandske virksomheder, der står på deres liste.

Listen: TDC. Hjerteforeningen.Nordjyske medier. Aller koncernen. Greenpeace. Hotel.com. Børns Vilkår. BBJ Ferieindustri. Canal Digital. Dansk Smykkeimport. Danske hospitalsklovne. DONG Energy. Dyreværnet. Firkløveren. Gyldendal. InfoDirekt_Todaydeals. Jacobsen Pulication. JP/Politikens Hus. Just-Half-Price DK. M3 Panel. NaturEnergi/Gul Strøm. Nordic Adfactory. Pristjek.nu. Scleroseforeningen. SimpleSite.com. TDC koncernen. TElenor. Telia. Call Me. TopDanmark. TravelBird. Vesterålens Naturprodukter. Vindstød. Egentic gmbh. Future Prime Lda. Hi3G Denmark. Planet49GmbH. Gyldnetilbud.dk. Megaforbruger.dk
Et Lod = telefonopkald, sms, mails, mms, breve. 

Bag konkurrencen står Planet49 Gmbh, som også står bag andre aktive konkurrencer, som alle har en tilsvarende lang liste over danske virksomheder som må benytte sig af dine indtastede kontaktinformation. Eksempler: BMW  KitchenAid.

mulig præmie
Konkurrencerne lever et helt år, før der findes en vinder. I mellemtiden høster de mange gode leads.
Det mest interessante er dog ikke Planet49s konkurrencer, og at så mange danskere hver dag sælger deres kontaktinformationer, for drømmen om at vinde en Ipad eller en BMW. Det interessante er listen. For den er lang og overraskende, og ved første blik kunne den fortælle en kedelig historie om virksomheder, der køber sig til til  leads og databaser på en mindre pæn måde. Men ringer man rundt, er det et lidt andet billede der dukker op. Og noget der er meget mere kompliceret. For de fleste af dem, jeg har talt med, kender intet til, hvordan de er havnet på den liste?!
ipad
Marianne With Bindslev fra Børns Vilkår fortæller, at de samarbejder med en telemarketingsoperatør, men ikke er klar over, at de leads de får, kan være skabt fra de databaser, der er samlet fra online konkurrencer lavet af Planet49. Ifølge Kim Harboe fra Nordjyske medier, som for nyligt fik en bøde for at kontakte folk der var på Robinsonlisten, vidste Nordjyske Medier først for en uge siden, at de stod på listerne, men ikke hvordan de er havnet der. Det samme spørgsmål stiller marketingsdirektør Bjørn Verwohlt fra TopDanmark, også sig selv. For Ifølge ham, køber de slet ikke leads eller databaser!?

 

Louis Illum Honoré fra Falck Danmarks har dog umiddelbart “ingen problemer med at være på listerne”. For som han udtaler; “vi ved jo ikke om de er falske, men viser det sig at der er tale om ulovligheder, så afbryder vi naturligvis samarbejdet.”

tdc

 

Fakta er at de alle står på listerne. Men spørgsmålet er, hvordan de er havnet der? Og om de ikke hver især har et ansvar for, at deres indkøbte database/leads er indsamlet på en mere moralsk forsvarlig måde?
 
▶Jeg mener jo! De har et ansvar. Og de konkurrencer ligger på grænsen af hvad der er rigtigt og forkert, da de misbruger folks online dumhed og dovenskab. Og det ved de. Og det ved udviklerne. Men hvad mener du? Og hvad mener forbrugerombudsmanden mon om det?

 

…. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg og jeg når det bare ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge 😉

 

BMW1
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.