Kilden der tog en uddannelse hos Probana. Del 3.

Bliver Amber færdig med sin uddannelse?

Amber er igang med en Human Resource Management uddannelse hos Probana. 10 måneder og kr. 40.000 har den kostet. I dag er Probana lukket ned og Amber kan ikke få sin afsluttende eksamen og sit endelig kursusbevis.

“Det er vildt frustrerende, at jeg ved der sidder en identisk virksomhed og sælger de samme kurser, men de vil ikke hjælpe mig til at blive færdig”.

EN TING ER PENGENE, EN ANDEN ER TIDEN

Da jeg torsdag skrev et indlæg om, hvordan medarbejderne hos Probana & Søstrene (søsterselskaberne) var sendt hjem, da de havde fået besked på, at direktøren Peter Sonne Joensen var gået personligt kursus, tænkte jeg på de over 100 millioner ejeren snildt kunne have tjent hvert år, han havde gang i sine kursus-virskomheder.

Jeg tænkte konkursrytter. Skattely. Og abstrakte forretningsmodeller, der alle kunne ende samme sted. På en konto i et land fjernt fra alt det grå. Men jeg glemte at tænke på dem der blev snydt. Og Amber er en af dem.

Amber fik hjælp fra sin arbejdsgiver til at tage en videreuddannelse, og valgte i første omgang at melde sig til Probanas Mini-MBA. Den kostede dengang kr. 40.000.

Efter en periode ønskede hun at flytte sit studie, for hun følte ikke, at Mini-MBA’en levede op til hendes forventninger, så hun bad om at blive overflyttet til uddannelsen Human Resource Management.

I de kontrakter man indgår med Peter Sonnes kursus- og konferencevirksomheder, kan man ikke annullere en købt uddannelse eller konference. Heller ikke hvis kursus-virksomheden selv aflyser. Så længe de selv sætter en ny dato, får du ikke pengene retur. Deltagerne på Lederkonferencen ultimo 2016 der dengang blev annulleret, fik ny dato i april, der også blev annulleret. Da websitet er lukket ned og kilderne fortæller, at Peter Sonne er gået personligt konkurs, er der en stor chance for, at de penge er landet ud af et dansk vindue. Dog har det engelsk-ejet selskab IFPE en identisk lederkonference den 12. oktober 2017 og 15. marts 2018.

Selvom det nye kursus Amber blev overflyttet til, var langt billigere end Mini-MBA’en, kostede det kr. 5.000 for at blive flyttet over. Pengene blev overført og hun var var nu igang med Human Resource management, der var estimeret til 10 måneder, og bygget op af flere moduler.

Ifølge min kilde hos Probana, kræver det eet klik på computeren, at flytte en kursist fra et kursus til et andet. Det klik koster kursisten kr. 5.000.

Jeg burde have vidste der var noget galt, fortæller Amber i telefonen, da vi taler om de seneste måneders udvikling.

“I starten var vi jo til de her store fine kursus-dage på de store hoteller. Men de seneste kursusdage var blevet afholdt online, hvor vi sad bag hver vores skærm, og fulgte med underviseren, der stod alene i et lokale.”

“Og jeg havde jo læst om Probana i medierne”:

De sidste fire opgaver Amber har indsendt, er ikke blevet rettet. Da den sidste opgave blev sendt ind, talte hun med en af medarbejderne hos Probana om afgangseksamen. En venlig hjælpsom stemme, hvor alt lød helt som det plejede.

Det var den 28. juni 2017.

Den 29. juni kunne hun pludselig ikke få adgang på Probanas website og da hun ringede ind til kontoret sagde telefonsvaren, at de var på kursus og tibage mandag.

I weekenden blev alle Probana & Søsterselskabernes dansk-ejet kursusvirksomheders websites lukket ned. Også dem i  Norge, Sverige, Finland og Dubai.

I dag mandag d. 3. juli har Amber ringet ind til Peter Sonnes nye selskab ifpe.dk der sælger de helt samme kurser, nu er ejeren af virksomheden blot et engelsk selskab, hvor Peter Sonne ifølge erhvervsregistreret er direktør.

Amber spurgte kvinden i telefonen, om hun kunne tage afgangseksamen hos dem, da det jo var åbenlyst, at det var helt samme uddannelser de kørte videre. Det var også samme telefonnummer.

“Tekst og logo og alt var jo det samme” udtaler Amber.

Kvinden i telefonen meddelte, at de intet havde med Probana at gøre, og så lagde hun røret på.

Claus Rasmussen der selv havde betalt sin Mini-MBA, der har kostet ham kr. 25.000, nikker genkendende til Ambers fortælling, om kursusdagene, der hen af vejen blev ringere og ringere.  Det samme gjorde den feedback han fik på sine opgaver. “I starten var der altid en personlig kommentar tilknyttet min karakter. De seneste to gange, har jeg kun fået karakteren og en standardbemærkning”.

LUKKET MEN IKKE SLUKKET

I weekenden blev alle Peter Sonnes danske kursusvirksomeder websites lukket ned. Det betyder at man ikke kan købe flere kurser fra hans danskeejet  kursusvirsomheder. Det betyder også, at alle dem der allerede er igang med at tage en uddannelse, ikke kan få adgang eller få afsluttet deres dyrtkøbte uddannelse.

Men IPFE. Det website der ligner en totalt copy paste af det dansk ejet ipf.dk og har helt samme telefonnummer, den kursusvirksomhed kører videre. Her kan du fortsat købe de helt samme kurser og uddannelser, som Peter også har solgt via de danske selskaber. Her er Peter Sonne ifølge erhvervsregistret ikke  ejer men direktør. Og selskabet er engelsk.

Det samme gælder firmaet hans medarbejdere i dag arbejder for. De blev for en måned siden, bedt om at skrive under på en ny kontrakt, hvor de nu er ansat af det engelske-ejet IFPE Finans ApS.

I dag går livet videre for Peter og hans omkring 16 medarbejdere, der i skrivende stund, er tilbage på arbejdet og sidder og sælger de kurser, som de ikke ved hvem der skal undervise.

Og som en af mine kilder hos Probana udtaler; nedenunder os sidder kuratorerne i det rum, hvor vi sad før. De ved ikke, vi sidder ovenpå og arbejder videre.

 

Jeg har i dag ringet til det nye selskab IFPE, men der er telefonsvarer på, der meddeler at de ikke er på kontoret……  Man må da håbe, de ikke er på et af deres egne kurser. 😉

…. Kender du nogen der har undervist i Human Resource Management hos Probana og kan hjælpe Amber med at få afsluttet sin eksamen, så skriv til mig på karina@sweetchili.dk.

….. I en mail fra Peter til medarbejderne skriver han i marts 2017, at han tror at Nets har lukket hans konto ned. Vidste Nets allerede der, at der var noget galt? Jeg har en forespørgelse ude…stay tuned…

Læs med i del 2: der netop handler om hvordan Peter flyttede medarbejderne og det kilderne mener er kuratoerne, kom til et tomt rum uden interessante harddiske.

Kilden fra Probana. Del 2.

Læs med i del 1; Peter Sonne er gået personligt kursus, medarbejderne er sendt hjem.

Kilden fra Probana. Del 1.

her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en anden? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: 40409028

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.