Kan du stole på Trustpilot?

 

På Trustpilot kan du anmelde og finde fremragende firmaer, skriver Trustpilot i deres introduktion på deres website. De skriver også, at du her kan læse anmeldelser, skrive anmeldelser og så kan du træffe et bevist valg. Men kan du også træffe det rigtige valg?

Det er nemt at lave anmeldelser på Trustpilot. Du skal blot oprette en profil, og så er det ellers igang med at skrive lige hvad du mener om andre virksomheder.

På Trustpilot rater du en virksomhed med en stjerne fra 1-5 og dine ord om hvad du mener om firmaet. Firmaet vil efterfølgende stå med et antal stjerner fra 1-5, Trustpilots egne ord som Dårlig, Middel, God, Fremragende, og et talsystem fra 0-10. Mere om det lille interessante 0 senere.

Tre gange har jeg anmeldt et website på Trustpilot. På de første to, skrev jeg at den omtalte webshop var falsk. Og begge gange gav jeg den een stjerne, for det er det mindste man kan give.

tilhuset.com trustpilot

Tilhuset.com side på Trustpilot er der 16 andre, der har givet den en stjerne og dårlige ord med på vejen. Den webshop rater lige nu med een (1) stjerne, ordet Dårlig og tallet 2,0. Det sidste selvom alle har givet den det mindste man kan give, nemlig en (1) stjerne. 0 eksisterer vist ikke.

Jeg fulgte tilhuset.com i fem dage inden det blev lukket og politianmeldt. Læs med HER.

Den anden anmeldelse var en smule mere kompliceret at få lov til at skrive. Det er detailshoppen.myshopify.com. Dette site er falsk og lavet via Myshopify som tilbyder færdige webshop-skabeloner. Da jeg første gang gik ind for at anmelde den falske webshop på Trustpilot, ville Trustpilots side ikke godtage den med det fulde navn. Den blev i stedet registreret som Myshopify.

myshopify

Jeg kontaktede Trustpilot, da jeg mente det var misvisende. Jeg har desværre ikke fået direkte kontakt, men har haft en lang dialog med deres PR bureau Holm Kommunikation, som bla. forklarede det med ordene:

Som det ser ud nu, har detailshoppen.myshopify.com en profilside på Trustpilot uden anmeldelser. Det vil sige, at forbrugere kan anmelde virksomheden, selvom hele navnet ikke står på profilsiden. Hele navnet står derimod i URL’en, hvilket betyder, at alle anmeldelser af dette domæne vil blive registeret under Detail Shoppen og ikke Myshopify”

Da dette jo reelt kan udnyttes til at undgå anmeldelser, når navnet ikke står på siden men kun på URL’en, hvor ingen jo kigger, er jeg glad for at se at Trustpilot efterfølende har valgt at rette det til og Detailshoppen.myshopify.com endelig har fået deres egen side, hvor min anden anmeldelse står. Indtil videre som den eneste. Med sin ene (1) stjerne og ord om at den webshop er falsk.
Den har Trustpilot så valgt at rate med 3 stjerner, en karakter på 6.1 og ordene middel. På en falsk webshopside.
trustpilot detail

 

Denne lidt misvisende rating forklarer Trustpilots PR bureau med ordene:

“Alle virksomheder på Trustpilot starter med en Trustscore på 7.0, og når de udregner en virksomheds Trustscore, så medregner de altid 7 anmeldelser, der hver har en score på 7 – dette kalder man et “Bayesian gennemsnit”. Det betyder i praksis, at der skal lidt mere end et par enkelte anmeldelser til at påvirke virksomhedens Trustscore markant. Hvis de ikke gjorde dette, ville mange virksomheder have en score på 0, fordi de havde fået en enkelt 1-stjernet anmeldelse. Og samtidig ville mange virksomheder have  en score på 10, fordi de havde fået én enkelt 5-stjernet anmeldelse. I begge tilfælde mener vi ikke, at det ville give et reelt billede af virksomhedens kundeservice.

Det var ordene fra TrustPilots PR-bureau.

Mine to indlæg var pænt negative. Og hvis de ikke passede, så kunne jeg  nemt ødelægge en virksomheds ry med ord som falsk. Men alligevel ikke helt. For Trustpilots udregninger er tilpas indviklede, og virker derved som en blid kompensation for mine ord, med deres 3 stjerner, et Middel og 6,1 som rating på en webshop der er falsk.

Begge webshops er politianmeldt.

Så jeg slutter, som jeg starter. Kan man stole på Trustpilot, hvis man ikke helt kan gennemskue deres ratingsystem?

Og min tredje anmeldelse kommer her. 😉

trustpilot min 3 anmeldelse

 

 

 

…. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg og jeg når det bare ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge 
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en anden? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter.  Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: 40409028
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.