Jeg opretter et lån i dit navn, og vi deler i porten

Hvis du ikke er i RKI kan jeg hjælpe dig. Jeg opretter bare et lån i dit navn, og når brevet kommer en måned efter, så ringer du ind og siger du aldrig har bedt om det, så beder de dig anmelde til politiet. De sporer det frem til mig. Jeg indrømmer. Bliver dømt for det, for det giver ikke en skid i straf. Du får erstattet det hele så du ikke skylder pengene. Jeg kan lave 300.000 på en person, som får halvdelen.

Ovenstående er et uddrag af en længere besked, som Martin Olesen skrev til “Anja” i en privat facebook-besked, efter hun havde bedt om hjælp til mad i en hjælpegruppe på Facebook.

Bliv stråmand for et låne-svindelnummer, som ifølge Martin selv, er noget han har lavet i over to år.

”Du kan bare spørge rundt i Nykøbing, om jeg ikke er ærlig nok, da jeg har gjort det med en del derfra efterhånden…..” forklarede martin i beskeden til Anja.

Anja sagde nej!

 

joan-4-giver-ikke-en-skid-i-straf

Det er ikke kun hjælp du får i hjælpegrupperne

Der er mange hjælpegrupper på Facebook, og Anja er langtfra den eneste, der er blevet kontaktet direkte med lysky tilbud, efter de åbent har bedt om hjælp i grupperne.

 

hjaelple-grupper

 

Tine blev truet til sex for penge af Victor Greve da hun efterlyste hjælp i Støt hinanden Danmark, en hjælpegruppe som “Victor“ selv havde oprettet på facebook. Gruppen har efter mit indlæg, ændret navn til Vi er til for hinanden.

 

victor-joergensen

 

Victor Greve der også hurtigt fik ændret sit navn til Victor Jørgensen, har nu sat fire nye administratore ind i hjælpegruppen. Mon de ved hvad han gør?

Misbrug er det nye sort

Anja og Tine er ikke de eneste kvinder, der har fået tilbudt sex for penge eller et job som stråmand.

En kvinde prøvede at lokke Victor ud til et “møde”,, hvor hun der stod parat med nogle venner, men enten havde han lugtet lunten, eller også er han bare et digitalt dumt svin, der ikke kan få den op at stå, når han hopper ud fra facebook. Det vides ikke.

joan-10-se-jeg-er-aerlig

Det vi dog ved er, at Victor – eller måske skal jeg benytte mig af hans rigtige navn Hans Henrik B – har over 15 falske profiler på facebook. For den mand er aktiv. Også i flere hjælpegrupper på Facebook.

Og Martin er væk. Eller måske er hans navn også blot erstattet med et nyt, og derfor ikke til at finde. Men Victor og Martin er ikke de eneste falske profiler på facebook. Og lige meget hvor mange profiler vi viser frem, vil de hurtigt efter ændre navn eller bare skabe nye.

På Facebook kan du være lige den du vil. Så pas på hvem du skriver med. Du ved aldrig hvem der er i den anden ende.

Svindel i skærmens blå lys. Hvad Facebook dog ikke kan bruges til.

 

Anja er ikke hendes rigtige navn, hun ønsker at være anonym, men jeg har hendes rigtige navn og hele korrespondancen.

…. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg, og jeg når det bare ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en anden? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: 40409028

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.