I dag er jeg morgenvært, i morgen politibetjent

I dag er jeg startet hos mit favorit-program Detektor på DR. Jeg er blevet morgenvært. Altså på Facebook. Lige nu venter jeg på de første lykønskninger fra dem af mine facebook-venner, der ikke ved, at Detektor ikke sender om morgenen.

I dag bruger vi nettet for at tjekke andre op. Googler du mit fulde navn, er min facebook-profil det første der dukker op i søgningen. Da jeg har en åben profil, kan du se på min profil, at jeg er morgenvært på DRs program Detektor. Lige ved siden af min arbejdstitel, finder du et link til Detektors officielle facebook-side. Jeg er nu officielt vært for et program, der beskæftiger sig med graverjournalistik af den seriøse slags.

 

Det giver mig journalistisk credit, og vil højst sandsynligt give mig adgang til kilder, som ikke altid ønsker at udtale sig til et blogmedie, der ikke har helt samme rækkevidde. Det er ikke dårligt.

Du tænker nok, at det link til deres side, hurtigt bliver fjernet igen.  For i den perfekte  facebook-verden, ville Detektors facebook-side modtage en notifikation fra Facebook om, at jeg har registreret mig som ansat hos dem. Men det gør de ikke. Det har jeg testet. Finder de ud af det, kan de dog intet gøre. Der er kun to der kan “fyre” mig, og det er mig selv og Facebook.

TESTEN

Jeg har lavet en test med min egen facebookside – Sweet Chili – The Blog,.  Den facebook-side er stiftet af min private facebook-profil, så jeg er “ejer” og administrator, og derfor får jeg en notifikation, hver gang min side får en ny følger, et nyt like eller kommentar.

Jeg har også en falsk facebook-profil, jeg bruger når jeg graver lidt rundt i svindeluniverset.

Jeg lader nu min falske profil ændre sine arbejds-indstillinger, så hun nu “arbejder” for Sweet Chili – The Blog. Det foregår ved, at min falske profil tilføjer en ny arbejdsplads, under virksomhed skriver “hun” nu SWEET CHILI – The blog, og så dukkede min firmaside op, og med eet enkelt klik, var min falske profil, nu blevet min ansat.

Jeg logger nu ud af min falske profil og ind på mit rigtige profil, for at se om Facebook havde sendt mig en notifikation om “min nye medarbejder”, men der lå ingen notifikationer fra Facebook. Jeg havde dog fået et ny like på en artikel.

Jeg klikkede nu ind på min Facebook-side SWEET CHILI – The Blog, for at se, om der stod, at der var registreret en ny medarbejder, men der lå hellere ikke nogen notifikationer om det på facebook-siden. Jeg loggede nu tibage til min falske profil, for at se om opdateringen om arbejdspladsen var blevet afvist, men nej, min falske profil arbejder fortsat for mit firma.

Er det et problem, tænker du måske, for det skader vel ingen, at man pynter lidt på sit liv?

Det afhænger jo helt af hvem du er, og hvad din hensigt er.

Dansk Flygtningehjælp har en børnelokker ansat

I januar 2018 blev en 56 årig mand dømt for bluefærdigskrænkelser overfor fire piger i alderen seks til 15 år, den 15 årige var retarderet og var som en seksårig. Krænkelserne skulle have fundet sted over en treårig periode, og det var i forbindelse med hans frivillige arbejde med især børn.

Manden blev idømt fire måneders fængsel, og ifølge det dokument, som en af pigernes mødre har fået tilsendt som jeg nu har modtaget en kopi af, så har han samtidig fået frataget retten til i tre år, både arbejdsmæssigt og i sin fritid, at beskæftige sig med børn under 18,

På Facebook er han dog fortsat en helt almindelig familiemand med billeder af kone, børn og børnebørn og med hyggelige opdateringer om sit frivillige arbejde med børn.

Når jeg kigger på mandens facebookprofil/væg, har han siden år 2010 næsten kun lavet opdateringer om sit frivillige arbejde. Her er han en helt almindelig familiemand med sunde interesser og med billeder af kone, børn og børnebørn.

Den 20. september 2017 ændrer manden nu pludselig sin profil. Ifølge Facebook er han nu startet i nyt job hos både Dansk Flygtningehjælp og Dansk Folkehjælp.

Det to beskeder bliver nu delt blandt hans venner, de står fortsat på hans facebook-væg og arbejdspladserne står fortsat under hans profil. Moderen til en af pigerne bekræfter, at det er omtrent samme tid, at sagen mod manden går igang.

Jeg kontakter nu Dansk Flygtningehjælp, der bekræfter, at den dømte mand aldrig har været ansat hos dem, men har været frivillig og stoppede i januar 2018. Det var i forbindelse med retssagen. Han var dog ganske rigtigt frivillig hos Dansk Flygtningehjælp da han ændrede sin profil, men aldrig ansat.

Dansk Folkehjælp bekræfter at den dømte var frivillig hos dem i en periode fra 2014 til 2016, men var stoppet som frivillig, året før han opdaterede sin profil. Frivillig, men aldrig ansat.

Klaus Nørlem, generalsekretær for Dansk Folkehjælp var ikke vidende om, at den dømte mand stod registreret på Facebook som ansat hos Dansk Folkehjælp, og han fortæller, at de har prøvet at fjerne ham fra deres facebook-side, men at det er ikke muligt for organisationen. Det er kun manden selv der kan fjerne det eller Facebook.

Vi har ikke mulighed for at slette opslaget, men vi kan anmode vedkommende om at fjerne informationen fra deres profil.

 

Efter jeg har talt med Dansk Folkehjælp  har de skrevet til manden og bedt ham fjerne sin tilknytning som ansat hos Dansk Folkehjælp. Det er et døgn efter endnu ikke fjernet.

Kan man stole på en politimand?’

I går opdaterede jeg mig profil og arbejdsplads en gang til. Ifølge Facebook har jeg nu to arbejdspladser. Jeg er morgenvært på Detektor hos DR og så er jeg blevet ansat hos politiet. Og den er god nok, for min ansættelse linker direkte til politiets officielle facebook-side. Så min troværdighed er i top, for politiet tjekker jo deres medarbejdere godt. Du burde nu kunne stole på, at både min straffe- og børne-attest er ren nok til at blive ansat hos politiet.

 

 

Jeg har spurgt Lykke Møller Kristensen, der er stifter af SoMe Rights (Børn og sociale medier) og som arbejder med at sikre børn på nettet, om hvad hun mener om denne mulighed for at legitimere sig selv, via en stor virksomhed eller som her politiet. Om nogen kender hun til de mange henvendelser børn og unge får fra pædofile på Facebook.

“Det er et kæmpe profil, og derfor taler jeg altid med børn om, at de jo selv kan skrive hvad de vil på Facebook, så det gør alle andre nok også.”

Alt er aldrig havd det ser ud til. Heller ikke på nettet.

Som side-ejer får jeg notifikationer fra Facebook, når der er nogen der følger, liker og kommenterer på min Sweet Chili – the blog side. Jeg har et “Insight” område hvor jeg kan se rækkevidde af mine opslag og om jeg får, hvad jeg betaler for, når jeg vælger at betale Facebook for, at mine artikler bliver delt rundt, men her 24 timer efter jeg fik en ny medarbejder, har jeg endnu ikke modtaget en besked om, at der er en der smykker sig med en titel som medarbejder af min lille blog.

Det må være det samme med både DR Detektor og Politiet, for selvom jeg har brugt deres officielle Facebook-sider, har jeg heller ikke fået besked fra dem om min nye ansættelse.

Jeg er ifølge Facebook fortsat både Morgenvært og ansat ved politiet.

Finder de to virksomheder ud af, at jeg står som ansat, får de dog en udfordring med at få mig fjernet igen. Det kan de ikke som side-ejer. Det kan kun jeg og Facebook. Og jeg nægter at sige op.

 

 

Mine artikler er reklamefrie, men du er velkommen til at give et bidrag til den næste på mobilepay +45 40409028.

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber de kan underholde, mere end de kan forarge…..,,,,!=)#d!%% ?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.