Hvordan du spotter en falsk facebook-konkurrence.

“Hvordan ved du at konkurrencen er falsk”, spurgte en facebook-ven da jeg skrev til hende, at den Royal Copenhagen side hun delte rundt var falsk. Til det spørgsmål er der ikke eet svar, men flere små tegn du skal være opmærksom på. De kommer her.

1: Er det for godt til at være sandt, ER DET FOR GODT TIL AT VÆRE SANDT!

2: Mange af de falske konkurrencer ligner hinanden, da det er de samme der laver dem.

ligner hinanden ligner hinanden2ligner hinanden3

3: Står der du skal DELE, så er den nok falsk. For det er piv-ulovligt at sætte som krav.

4: Står der du skal TAGGE dine venner, så er den nok falsk. For det er piv-ulovligt at sætte som krav.

5: Står der du skal like en anden side, så er den nok falsk. For hvorfor skulle du dog like en Ritter Sport Facebook side hvis du som her, er på Disneys Frozen?

frozen 2

6: Står der du skal klikke videre til et site, hvor du skal svare på spørgsmål, for at kunne deltage i konkurrencen, er den nok falsk. For hvorfor skulle Chanel ønske dig over på vindkonkurrencer.nu site?

ligner hinanden1

7: Mangler ordene;  “at Facebook ikke har noget med konkurrencen at gøre”, er den nok falsk. For store virksomheder gør tingene rigtigt.

8: Er der kedelige og dårlige billeder, er den nok falsk. For store virksomheder har fede billeder og dygtige fotografer.

kedelige billeder

 

9: Mangler der et weblink til firmaets website, er den nok falsk. For store brands, vil gerne have du kigger forbi.

 

 

ingen webadresse

10: Har en stor virksomhed oprettet en separat konkurrenceside, er den nok falsk. For den ville de naturligvis havde lavet på deres egen.

Er du stadigvæk usikker? Så husk at store virksomheder som Chanel, Apple, Royal Copenhagen og Disney har dyrt udviklet kommunikationsstrategier og dygtige kommunikationsfolk, så du kan være sikker på de ikke fusker med fb-reglerne eller laver dårligt udførte fb-sider.

Hvad de får ud af de falske konkurrencer.

Hvorfor alle disse falske konkurrencer, er et godt spørgsmål. Og det har jeg en god forklaring på, og den er ikke køn for mange store virksomheder i Danmark. For de køber dine kontaktinformationer og retten til at spamme dig, som de indirekte har fået fra de falske konkurrencer. Det kan du læse mere om her.

Hvem der opretter facebooksiderne, kan være svært at finde ud af, for siderne lever sjældent så længe på Facebook, før de bliver anmeldt og slettet. Men siden Frozen 2 er der endnu og ejerne bag, har sat deres websites link ind, og har derfor været nemmere at spore.

jonas

Jonas, der står registreret som ejer af det website der står på fb-siden, står også bag denne side med konkurrencer.

 

vind konkurrencer

Som linker videre til websitet www.konkurrencer.nu som han står som ejer af. Og forklaringen kan måske findes i denne anmeldelse på Trustpilot.

 

trust pilot

Og her.

Men Jonas er ikke ene om at lave facebooksiderne og -konkurrencerne. Der er flere. For det er blevet en god forretning at lave falske sider og -konkurrencer, der får dig og mig og alle andre, over på websites der lever af affiliate links og af at høste kontaktinformationer og viden om folk.

Din deling er mit newsfeed.

Så kære Facebookvenner, det er for nemt at lave falske konkurrencer. Og hensigten, den er f.. ikke køn. Så nu håber jeg, at du tænker dig om en ekstra gang næste gang, du falder over en falsk konkurrence, og undlader at dele alt det scam med os andre. For din deling, er jo mit newsfeed.

Og selvom alle åbenbart ikke ønsker at vide, at en side er falsk (venligst udlånt fra Kendte Spam-sider på facebook)

hun blev sur

Så håber jeg dog alligevel at Forbrugerombudsmanden (eller DR’s Kontant) tager fat i disse konkurrencer, så de kan få mere opmærksomhed og færre delinger.

 

Tillæg:

Jeg havde skrevet til Jonas for at give ham en chance for at udtale sig om hvorfor hans firmas links ligger på de falske sider og han udtaler; “Jeg har købt pladsen på facebook siderne grundet de havde en masse følgere de nåede ud til og på den måde så jeg en måde jeg kunne få en masse trafik på mit site. Mere kender jeg ikke til det.”  

Jeg spurgte hvorfor han vælger at ligge der på falske sider, og her henviser jeg specielt til Frozen, og Jonas udtaler;  “Jamen jeg kan jo se nu, at det var en dum måde jeg forsøgte at markedsføre mig på. 🙂 ” (Smiley, var med)

 

…. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg og jeg når det bare ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge ?

 

LÆS MED OM WEBSHOPPEN TILHUSET.COM. FUP ELLER BARE FORBANDET AMATØR?

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.