Probana og søstrene

Elisa Lykke, PR-agent, var i september 2016 ansat til at styre slagets gang på en konference afholdt af Institut for Personaleudvikling. Det lader dog til at blive en gratis omgang for Elisa, for hun har endnu ikke modtaget betaling for sit arbejde. Og hun er ikke den eneste. For instituttet trækker et spor af ubetalte regninger efter sig. Både i Danmark, og som Berlingske skriver i deres artikel fra marts, nu også i Norge.

Hvis du nu tænker; hvem pokker Institut for personaleudvikling (ifp.dk) er,  kan jeg hjælpe dig lidt på vej. Ifp er en kursus- og konferencevirksomhed, og et af det mere kendte Probanas søsterselskaber. 95% af selskabet er ejet af PUK Holding ApS, bag hvem du finder Probanas ejer Peter Sonne Joensen. Og de sidste 5% er ejet, af den mere ukendte Lise Sønderby. På deres website står et dansk telefonnummer, men en engelsk adresse. I cvr-registret er de dog helt danske.

Nu er det langtfra nyt, at der er noget helt galt med Probana. Historierne om falsk markedsføring og ditto medarbejderprofiler, samt deres hang til at pynte sig med kendtes fjer, rullede for alvor i november 2016, efter Operation X havde haft dem æltet gennem deres omhyggelige graverhænder. Desværre var det to måneder efter, Eliza stod på deres scene.

At Probanas ejer står bag Ifp og andre næsten visuelt identiske konferencevirksomheder, var jeg først klar over, da jeg dyppede min næse ned i Instituttet, hvor jeg blandt andet fandt Christian Stadil, på deres liste over undervisere.

What the f… laver dygtige Stadil i det selskab, tænkte jeg og sendte ham en mail. Han var også hurtig ude med et svar. Nix! Nej! Han havde een gang som ekstern, afholdt eet foredrag.  Noget der åbenbart var nok til, at selskabet mente at hans kendte navn, kunne bruges til at lokke flere til at købe et kursus. Hans navn er nu fjernet fra siden. Alt andet ville nok også  blot være falsk markedsføring.

Stadil er dog langtfra det eneste kendte navn der lokker. Lederkonferencen i april og oktober, har bla. Asger Aamund, Jesper Buch og Line Baun Danielsen, hvis navne og billeder lyser trygt og tillidsvækkende.

Jeg ringede til Line, for at få bekræftet, om hun havde sagt ja. Underforstået; tør du det? Det havde hun. Sagt ja, men… Mere om det men senere.

Det samme bekræftede Asger Aamund. Som Asger skrev, da jeg spurgte pænt;“ jeg er booket til at holde en konference i april. Jeg har holdt flere indlæg for Probana og har aldrig haft problemer med at få udbetalt det aftalte honorar.”

Afskedigelser med pli…. (hedder et af Probanas kurser)

Asger er en af de heldige, som jeg har talt med, der har fået sin løn. For også medejeren af selskabet, 24 årige Lise Sønderby, har haft problemer med det firma, hun ejer 5% af.  Hun blev ifølge hende selv, bortvist i november måned, fordi hun var gravid.

Lise Sønderby, der er medejer af otte (?!?) af Peters Sonnes konferencevirskomheder, startede som 19årig som marketingsassistent i Ipf,  et af de otte som hun er medejer af, og som hun nu fortæller, at hun er blevet fyret og fjernet fra.

“Det var ren proforma”, forklarede hun. “Jeg skulle kun være medejer af een af virksomhederne, men de lavede en fejl, så jeg står på otte af dem. Jeg burde være fjernet”, forklarer hun.

Du må tænke på, jeg var 19 år, da jeg startede, og det så jo godt ud på mit CV.

 

Lise ønsker dog ikke at udtale sig mere om sagen, da den nu er givet videre til hendes fagforbund.

Proforma eller en smart løsning? Det er der dygtigere folk end mig, der må undersøge, men underligt er det.

Så længe det går, så går det hele jo videre…

TV2 skriver i november, at Probama har 14 søsterselskaber. Om der er flere eller færre i dag, er svært at gennemskue, da flere af dem, også har en skandinaviske søster.

Lederkonferencen med Asger Aamund & co, er en af de konferencer, du finder til salg på flere af deres websites.

 

 

På de samme websites, finder du hver deres lister med undervisere, der alle har kendte og dygtige navn.

Elisa Lykke fandt sig selv på listen, selvom hun her seks måneder efter, fortsat ikke har fået sine penge. Stadil stod også og lyste tillidsvækkende. Det samme gjorde forfatteren og social medie eksperten Astrid Haug,  selvom hun flere gange, har bedt dem fjerne hende. Og hvem ved, om du også står på?

Men måske har du som Asger ikke noget imod at lægge navn til deres produkter. Det er naturligvis et valg. Eller måske har du bare ikke undersøgt søskende-flokkens rødglødende spor.

Det sidste har Line måske, for hendes navn er nu fjernet fra konferencen.

Probanas æske

Historierne om Probana ruller fortsat. Og nu ruller de også i Norge. Gad vide hvad der sker, hvis vi for alvor får åbnet for Probanas æske?

Indtil da kan du betale kr. 4500 for at høre Asger Aamund og Jesper Buch fra Just-Eat til Lederkonferencen i april og oktober. Probanas MBA-uddannelse, er også stadigvæk i spil. Og unge Lise står stadigvæk som proforma-medejere, af otte selskaber, selvom hun reelt er fyret og fjernet.

Så mange selskaber. Så mange spørgsmål.

Jeg har lavet en lille googlesøgning. Klik HER for at læse mere om Probana. Og husk så datacvr.dk er din ven… når det hele skal gå lidt for stærkt.

 

 

her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge, Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en anden? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: 40409028

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.