Jagten på det helbredende guld er helt ude i hampen.

Janne gik fra et godt liv med mand og barn, til at bo alene i et bosted, og hun er i dag ved at teste det tredje ulovlige cannabis mærke. For Janne ønsker bare at blive rask. Her er Jannes historie.

For 15 år siden gik Janne ned med stress. En skilsmisse og et nyt job, og en udiagnostiseret Aspergers, sendte hende til lægen, der blot mente hun trænge til en pause. Pausen mente lægen hed lykkepiller.

Ingen bivirkninger, blev hun dengang lovet, så da hun to timer efter den første pille, lå krøllet skrigende sammen på gulvet af angst, kaldte hendes læge det da også blot “et tilfælde”, og gav hende en ny recept med et beroligende præparat, som hun kunne tage når angsten tog over. Nu sov hun i stedet hele dagen.

Som så mange andre, der tror blindt på en hvid uniform, fortsatte Janne med lykkepillerne, noget hun i dag fortryder. For de piller ændrede hendes liv.

Istedet for at blive lykkelig, eller bare noget der lignede, skete der nu sære ting i Jannes hoved. Hun var skiftevis angst og ligeglad og sådan fortsatte det i mange år.

Selvom Jannes læge ikke var enig, var Janne ikke selv i tvivl. Hun ønskede at stoppe med pillerne, og hun indledte nu på egen hånd, et års hård nedtrapning. Den første uge lå hun i sengen og stirrede på urets viser, der ved hvert lille tik, beroligede hende med, at hun var på rette vej.

Men selvom det var en lang nedtrapning,  gik det alligevel galt. Så da Janne tog den sidste halve pille, røg hun helt ned og direkte ud på psykiastrisk afdeling, hvor hun i angst for at få mere kemi, endte med at flygte. Til gengæld fik hun endelig den diagnose, der gav hende den rette hjælp. Hun led af Aspergers.

Et tåget marked

Janne blev skilt, og da hun ikke turde bo alene, endte hun på et bosted. Her fandt hun ro og mere overskud. Hun ønskede fortsat ikke kemi, og faldt i stedet for de positive ord,  hun læste om cannabis.

Hun google sig hurtigt frem til en dansk facebookgruppe med over 17.000 medlemmer, hvor hun endte med at købe det produkt, som gruppen lovpriste, og som var det eneste der stod på deres leverandørliste.

Men nu gik det galt igen. For allerede en time time hun tog de første dråber, fik hun voldsom hovedpine og kort efter også dårlig mave. Men da de i facebookgruppen forklarede symptomerne med en ordinær udrensning, fortsatte hun, og selvom hun ofte følte sig helt skæv, mærkede hun dog også et nyt mentalt overskud.

Da de fysiske symptomer, efter to måneder endnu ikke forsvundet, turde hun ikke forsætte, så da hun i en ny facebookgruppe, blev anbefalet endnu et produkt af en ukendt kvinde, købte hun også det. Udover den dårlige mave, forsvandt de andre symptomer med det samme, og det mentale overskud blev.

En bekendt var ved at åbne egen cannabis-webshop, og da han tilbød hende at være prøvekanin, mod at hun ville dele hendes historie, sagde hun ja til endnu et nyt produkt. Som hun forklarede; “det er jo dyrt!”:

Da jeg taler med Janne, har hun kun taget det sidste produkt i 1,5 dag, men hun fortæller at hun har lidt feber, men hun ikke rigtigt ved, hvad der er sygdom og hvad der er cannabis, til gengæld er hendes mave normal, som hun forklarer;  “nu mangler jeg bare den mentale gode virkning også, så jeg er sikker på det ikke kun er vand”:
Janne på er på sit tredje cannabis mærke på kun to måneder. Ingen af dem er godkendt til salg i Danmark. Og ingen af dem, har et certifikat der giver mening, for en ny bruger som Janne.

Men som mange andre syge i danmark, tør Janne ikke lade være.

Kemi har været dråben der flød Jannes Aspergeres over og båret af de mange fantastiske historier om the good black shit, er hun en af mange, meget syge mennesker i Danmark, der i disse måneder tager deres helbred i egne hænder, og indtager noget, ingen rigtigt aner hvad er. For Cannabis helbreder jo næsten alt. Ikke?!

Test the shit.

Cannabis er lovligt i danmark. Altså hvis du er et apotek. Og er du en af de heldige, kan du få din læge til at udskrive en recept på det apoteket producerer.

Men priserne er skyhøje, så uanset om lægen vil lege med eller ej, vil Janne og mange andre,  ikke have råd til det testede produkt. Hvem råbte monopol? I stedet må Janne  på det sorte marked, som er lige så uigennemsigtigt som Trumps business-empire, og hvor hun aldrig rigtigt ved, om de anbefalinger hun får, blot er folk der sælger selv, eller er en del af det cannabis pyramidespil der lige nu florerer, og hvor ingen normale mennesker kan gennemskue de 40 sider langer engelske analyser og de mærkværdige certifikater, som de alle praler med.  Eller om de anbefalinger hun får, er rigtige nok.

Men Janne tør ikke stoppe.

Når regeringen har sagt A med egen produktion på apotekerne og dermed tilkendegivet at cannabis har medicinske egenskaber, er de også nødsaget at sige B. For i kampen for et godt liv, indtager syge mennesker lige nu olier som de ikke  aner hvad indeholder og acceptere fysiske symptomer som banal udrensning. For de tør simpelthen ikke lade vær.

Janne er blot en af mange syge mennesker, der ikke tør andet, end at kaste deres helbred ud i et sort og kriminelt marked. Og det er altså ikke fair.

Så lad os få frigivet det skidt, så der kun bliver solgt gennemtestet cannabis, inden den første dør.

 

(Janne er ikke hendes rigtige navn, da hun ønsker at være anonym).

. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en anden? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: 40409028

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.