Gør politiet deres arbejde?

Imens du bliver snydt på nettet, har politiet travlt med noget andet. 

I går satte DR Kontant fokus på lashplus, en webshop, der på mange måder snyder forbrugerne. Siden er ejet af en ung mand der hedder Mathias, som hvis kontant gravede (eller ringede) så ville de finde ud af, at det er ikke første gang han har lavet denne slags sider. Mathias er en af #DigiDrengeneFraDubai. Mathias fortsætter, fordi ingen stopper ham.

Godt med et program som Kontant! Jeg savnede dog en ting i programmet. En mikrofon foran politiet. For det der sker, er svindel og hvad gør politiet ved online svindel?

En svindler går fri
I juni måned fulgte jeg tre enslydende webshops der alle annoncerede med at de solgte de Originale Triangl bikinier til god pris.

Problemet var, at hvis kunderne overhovedet fik en bikini leveret, så var den en dårlig ildelugtende kopi.

bikinioutlet.dk - forsiden

Siden var fusk. Ingen tvivl om det. Og hvis du trækker penge og intet leverer, er du også svindler.

Jeg kontaktede den 19 årige danske bagmand bag siden. Han nægtede kendskab til kopi. To minutter efter var alle tre sider lukket.

alle tre side om side

 

På Trustpilot var der allerede tre lange sider fyldt med anmeldelser fra kvinder, der var blevet snydt. Desværre var der kun seks politianmeldelser. For mange vælger ikke at anmelde, hvis de bliver svindlet online. Mørketal, kalder SØIK det. Jeg kalder det manglende muligheder og kendskab.  (Den artikel kommer snart)

Siden da er sagen mod den unge mand fra Hillerød skiftet politihænder tre gange. 3?!? Og her i oktober måned, skiftede den også politikreds. Den ligger nu i den kreds, hvor den unge mand bor.

Jeg kontaktede politiet for at høre, hvad der nu ville ske med sagen, og pressekoordinator Henrik Suhr kunne bekræfte, at der ikke ville ske noget før næste år, da de ikke har ressourcerne.

Den unge bagmand bag, er som Mathias fra Kontant-programmet, digitalt dygtig, og Imellemtiden kan du være sikker på at han har slettet alle spor og er igang med det næste.

For den 19 årige bagmand kalder sig selv serie-iværksætter. Han har fire 4?!!? firmaer registreret hos erhvervsstyrelsen, og to ud af hans fire virksomheder, er registreret hos erhvervsstyrelsen under forkerte adresser, noget man kan undre sig over, overhovedet er muligt.

 

artikel

 

I september måned, beskrev jeg sagen i en artikel til Forbrugermagasinet Tænk. Jeg talte med folk der var blevet snydt. Jeg fremlagde beviser på, at han ikke havde kontor, de steder han havde registreret det hos erhvervsstyrelsen. Og jeg fremlagde beviser på, hvem der stod bag.

Jeg har også udenfor citat, forklaret politiet hvordan de skal grave de mørketal frem. Altså hvordan de finder frem til den lange liste af folk, der har købt og betalt noget fra de tre svindelsider, men som nok ikke har anmeldt.

Seks måneder efter de første anmeldelser, er bagmanden endnu ikke blevet konfronteret med hans handlinger. Og politiet agter ikke at gøre mere ved det før til næste år.

Velkommen til den digitale virkelighed, hvor de kloge narrer forbrugerne. Og hvor politiet intet gør.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.