Fik facebook-gruppen Mohamad fyret?

Opdatering d. 27.12 – se nederst i indlægget. 

“Det her kan umuligt ende godt”tænkte jeg, da jeg scrollede ned ad Ja til Frihed, nej til Islams facebookgruppe, hvor ualmindelige grove opdateringer flød som diarré fra en spædkalv. “Det må da gå galt?”

I juledagene faldt jeg over en rigtig trist historie på Facebook. Mohamad er en danskfødt 17 årig dreng der går i gymnasiet. I fritiden arbejder han i Bilka. Ser sine venner. Og som alle mulige andre dansker drenge, bruger han også tid på Facebook.

En dag kom han ind i gruppen Ja til frihed, nej til Islam. En facebook-gruppe hvor danskere – der ikke er muslimer – udtrykker deres meninger om muslimer. Det er den korte version af gruppens formål.

Det er en offentlig gruppe der er administreret af Mai-Britt Krittenstein. En kvinde der også står bag en del andre muslimfjendske facebook-grupper, og et navn, som ved en enkelt googlesøgning, kan give selv en buddhist nervøse ticks ved øjnene.

I denne gruppe blev Mohamad involveret i en debat, som måske har fået ham fyret fra sit job i Bilka. Han er 17 år. Og som han ærligt siger, han lod sig provokere. På tråden som jeg har fået tilsendt af Mohamad, kan jeg læse mig frem til, at han prøver at forklare dem, at flertallet af muslimer går ind for fred, og at det jo kun er en lille gruppe der misfortolker budskabet og begår terror. Han prøver også at fortælle dem, at hans egne holdninger er demokratiske og i overensstemmelse med grundloven. At han elsker at bo i Danmark. Og som mange andre fredelige danske muslimer, går han i skole og håber på en fremtid med familie og børn. Udover at han åbenlyst griner af det og dem der skriver på tråden, er det svært at se her, hvad der skulle kunne få ham fyret.

bilka 3

Men medlemmerne skriver på tråden, at denne 17 årige skoledreng er terrorist-tilhænger og bør under opsyn af PET. Og de nøjes ikke med dialogen på tråden. De sender ham også direkte beskeder på Facebook, hvor de truer ham.

Det stopper desværre ikke der. Da de finder ud af, at han arbejder for Bilka, vælger de at kontakte hans arbejdsplads. Hvad der præcist bliver sagt til Bilka, ved jeg ikke. Det eneste jeg ved er, at Mohamad fortæller, at næste gang han kommer på arbejde bliver han fyret. Begrundelsen fra Bilkas side var, at der var “kunder” der havde klaget. Iflg. Mohammed fik de ham til at skrive under på en opsigelse. Et stykke papir han ikke fik med da han gik.

Her kunne den være stoppet. Ingen havde anet uråd. Gruppen var tilfreds. Og Mohamad havde nu intet fritidsjob.

bilka1

Men i mellemtiden har TT (jeg har navnet), som er en af mændene bag tråden og fyringen, fortrudt. I en sådan grad, at han først skriver et opslag på gruppens væg om at han har fortrudt, og at han mener, at det er forkert det de har gjort. Efterfølgende melder han sig ud af gruppen, kontakter Mohamad for at undskylde, kontakter medierne, og agter nu at ringe til Bilka, når de er retur fra juleferien, for at hjælpe Mohamad med at få hans job tilbage.

Som TT udtaler i en mailbesked; “Det tog overhånd. Han er blevet fyret pga had og løgne og jeg vil ikke være med mere.”

undskyld

Jeg har en kopi af en del af Facebook-dialogen mellem Mohamad og de involverede mænd. Jeg har også set et par af de beskeder, de har sendt til ham, hvor de truer med at udstille ham. Jeg har en mail fra TT, hvor han går helt i knæ og er dybt ulykkelig over, hvad han har været skyld i. Og så har jeg en lang korrespondance med Mohamad, der jo helt forståeligt, er lidt chokeret over det hele, og naturligvis meget ked af at have mistet sit job.

Det jeg ikke ved er, hvad der stod i opsigelsen fra Bilkas side, da Mohamad ikke fik den med da han gik. Så jeg ved naturligvis ikke, hvorvidt han har tisset på citronerne i frugtafdelingen eller skrevet et sted at Bilka er en lortebutik. Det sidste tvivler jeg dog på, da han et sted i den lange tråd skriver; “Min arbejdsplads er den bedste i byen, med de mest smilende medarbejdere.”

*opdatering 27.12. Se nederst.

Det jeg dog ved med sikkerhed er, at de islamhadende grupper der er på Facebook er gået helt amok. Det flyder med had. Og had avler had. Og lige nu virker det som om, at det had har fået en 17årig fyret fra sit job i Bilka.

perker

Jeg ser frem til at høre hvad Bilka siger på mandag.

God jul!

*…. update d. 27.12: Jeg har i dag talt med Bilkas butikschef Morten K (jeg har navnet). Iflg. Morten K er Mohamad ikke blevet fyret, men har selv sagt op.
Dette passer til dels med Mohamads besked til mig. Han sagde han var blevet kaldt ind og de havde fyret ham grundet klager fra kunder. De havde så bedt ham skrive under på det, der var hans egen opsigelse.  Den havde han ikke fået med da han gik.

Da jeg spurgte Morten K, om det ikke var normal procedure at sørge for, at en person under 18, får en underskrevet opsigelse med hjem var svaret nej. Det kan jo gå lidt stærkt, som  Morten udtalte, som også kunne bekræfte at opsigelsen var med en ekstra kopi, og at Mohamad kunne få den hvis han ønskede det. ”

“Det er det mindste problem at han kan få papiret, udtaler Morten K”

Morten K ville dog ikke udtale sig om, hvorvidt de har fået opkald fra medlemmer af gruppen Ja til Frihed, nej til Islam.

En lille personlig note; Det her er nok en af de særeste historier jeg har hørt længe. Og der er noget der ikke rigtigt går op. Derfor er jeg også i tvivl om, hvorvidt jeg skal slette historien fra nettet.

Men jeg har valgt at lade den stå. For en stor del af dialogen i gruppen mellem Mohamad og medlemmerne har jeg læst. Et udsnit af deres trusler i en direkte besked til ham, har jeg også læst. Så den del af historien, har jeg set sort på hvidt. Og så har TT bekræftet at han har kontaktet Bilka for at klage over Mohamad, og at han mener, at gruppen har fået Mohamad fyret.

Hvad der dog præcist er sket hos Bilka har jeg ikke beviser for, jeg har kun historien fortalt. Og det kan man ikke bruge som fakta. Længere er den ikke.

….

Jeg har fået historien verificeret af Mohamad og af TT, medlem af facebook-gruppen Ja til Frihed, Nej til Islam, som selv deltog i kampen mod at få Mohamad fyret. Bilka siger dog at Mohamad selv har sagt op.

Jeg har spurgt ind til sagen om Mohamad i facebook-gruppen og er efterfølgende blevet blokeret.

… beklager løsthængende kommaer og lidt tastefejl, det er jul og tiden er begrænset.

perker

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.