Falske konkurrencer for dummies

Så er de små #SoMeBanditter igang igen. Denne gang er det gået ud over Illum, der i skrivende stund har riven ude efter Facebook for at få lukket den falske side ned. Det sidste er desværre ikke helt nemt. For udover at det er svært at gennemskue, hvordan man som virksomhed får siderne lukket, så tager det som regel også tid, at få dem lukket ned. Og indtil da, der bliver du høstet.

Lad mig prøve at skære ud i små billed-bidder, hvad de falske facebook-konkurrencer går ud på. Og hvorfor de bliver lavet.

Hvad får #SoMeBanditterne ud af det?

 

Her ser du den falske side. På tråden til den falske konkurrence, har Illums direktør Jeanette Aaen, gentagne gange skrevet at siden er falsk. Men det afholder ikke de over 5000 profiler fra at skrive Illum, dele og dumme sig.

 

Illums tur

Indtil videre er det kun brud på Illums ophavsret SoMeBanditterne er skyldig i. Det kan alle, undtagen Illum, jo fint leve med.

Men SoMeBanditterne stopper ikke der. Det er nu tid til, at du skal høstes. Så nu lokker de med en lækker og gratis Mac Cosmetics gaveæske, hvor du kun skal betale for fragten. Og den er kun et klik væk.

 

der dukkede den op, hvorfor de var der

 

Du vil gerne være blandt de 25 heldige, der kan få en af de 15?!?! punge, så du skynder dig at klikke videre på linket. Nu er du så over på den side, hvor du skal registrere dig. (Du bliver nu høstet, som det hedder i fagsprog).

Her udfylder du alt, hvad siden beder dig om, for den Mac pung ser lækker ud.

 

få en gaveæske fra mac

 

Men inden du trykker på FÅ DIN ÆSKE HER, så kigger du naturligvis lige på betingelserne nederst. Og hovsa, hvad er nu det? Når du har trykket på FÅ DIN ÆSKE HER, er du så blevet medlem af datingsitet date2find? Og til kr. 499,00 per måned?

 

date to find.. du bliver nu medlem

Men du gør det alligevel, for den Mac Cosmetic taske lokker, og siden har jo kun fået dit navn, adresse og din mailadresse. Så du klikker dig nu fortrøstningsfuldt videre.

 

mac visakort

 

Men hvad er nu det? Skal du også indtaste dit visakort? Nå ja, det kostede jo fem kroner at få den store lækre Mac Cosmetic taske leveret.

Så nu indtaster du dit kortnummer og dit CVV nummer.

Og bum! Du er nu blevet dagens bedste høst og samtidig medlem af datingsitet date2find, til kun kr. 499,00 pr. måned. 

Det handler om penge

Er du fortsat i tvivl om, hvad de falske facebookkonkurrencer handler om, så scroll dig lige tilbage, og læs det hele igennem igen.

For det der sker når SoMeBanditterne har oprettet de falske facebooksider, og får dig til at klikke videre til Mac-siden er, at de nu tjener penge på dine kliks.

De tjener penge når du udlevere dine kontaktinformationer. Og hvis de også får dig til at betale, og derved til at signe op til at blive medlem af date2find, så har de nu tjent nok ind til et par helt nye sneakers. Mindst.

Bag alt dette scam finder du unge teens der tjener penge på affialitelinks. Du finder reklame- og mediebureauer, der tjener gode penge på, at lave de affialitelinks. Og du finder bureauer, der sælger dine kontaktinformationer til store danske virksomheder.

Det er en lang fødekæde, der starter med, at en 17 årig opretter en falsk facebookside, til du en dag bliver ringet op af en stor dansk virksomhed, der vil sælge dig noget, du ikke vidste, du havde brug for. Eller som i dette tilfælde, at du pludselig er blevet medlem af en datingportal der hver måned trækker dig for kr. 499,00.

…. Illumsiden nåede at være på i to døgn, men fra de delte den falske konkurrence, til den blev lukket ned, gik der cirka 7 timer. Ny rekord, Facebook.

 

Er du nysgerrig for at vide mere, så kan du læse med her:

Køber TDC Leads fra falske konkurrencer

Falck for fanden

Hvordan spotter du en falsk konkurrence?

Når sheriffen jagter bare bryster

 

Køber TDC leads fra falske online konkurrencer?

Falck, for f…, ikke igen.

 

 

 

 

 

 

…. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg og jeg når det bare ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge 
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en anden? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter.  Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: 40409028
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.