FALSKE FACEBOOK-PROFILER NARRER PENGE FRA SYGE MENNESKER

Da cannabis er ulovligt at købe og sælge, må syge mennesker på det sorte marked for at finde den helbredende olie. Da produkterne ikke altid er af den gode kvalitet, er solskinshistorier om helbredelse og anbefalinger på den gode olie, vigtige for dem der søger. Og så møder de Lone. 

Peter lider af sclerose. Han har brug for ren cannabis-thc, til at hjælpe med at dæmpe symptomerne på hans sygdom. Så da han i en facebookgruppe, hvor syge hjælper hinanden med tips om, hvor de kan købe det endnu ulovlige medicinske cannabis, her læser en opdatering fra Lone Hauggard Møller om hendes søster, der endelig har fået hjælp til hendes lidelser, med noget ekstra godt cannabis-olie, så kontakter Peter hende i en privat besked, for at høre hvor hun har købt den gode olie.

Lone er både venlig og snaksaglig, og de to får en god lille snak over messenger,, om olier og Peters medicin og Lones syge søster, og da Lone da gerne vil købe cannabis for ham, nu leverandøren desværre kun sælger til folk han kender, tager Peter chancen, og overfører kr. 2500 via pay safe card til Lone.

 

Da varerne ikke kommer, rykker Peter Lone, og han får nu en sang fra nogle virkelig varme lande, om hendes søster der var indlagt, og nu ville hun da også rykke leverandøren. Peter får dog fortsat ingen olie, og her fire uger efter, ved han at han er blevet snydt, og Lones profil forlængst slettet.

Peter var ikke den eneste der blev narret af “Lone“.

Tør du anmelde en svindler, og risikere at få en bøde?

Lige nu har syv meldt ærligt ud, at de er blevet svindlet af samme type profil. Den ene har en kræftramt mor, og hun har som Peter betalt til en falsk profil, der lovede at hjælpe hende med de helbredende dråber, der kan gøre en stor forskel for hendes mors liv.

Da det er ulovligt at købe cannabis, kan der dog være en konsekvens for dem der tør stå åbent frem og anmelder svindlerne, og derfor kan det reelle tal på folk, der er blevet snydt af en “Lone” være 10, 50 eller måske 100 gange større.  En pæn timepris, for lidt intensiv svindel på facebook.

 

Da Peter anmelder den falske profil til politiet, gør politikmanden ham da også opmærksom på, at han vil kunne riskere at få en bøde, nu han havde prøvet at købe euforiserende stoffer.  “Om Peter i så fald, ønskede at fortsætte med anmeldelsen?”, lød det fra politiet.

Det ønskede Peter.

Falske profiler i omløb

Lone Haugaard Møller er en falsk profil. Det samme er Britta Hvid, som blev oprettet da Lones profil blev lukket, og som med samme solstrålehistorie, fik trukket syge og pårørende til sig.

 

 

Og de to, bliver ikke de sidste falske profiler, vi kommer til at se på cannabismarkedet på Facebook

For Facebook er som skabt til denne slags svindel. For her kan du nemt oprette og lukke falske profiler, uden at efterlade dig et spor. Og du kan nemt finde de syge og søgende, i de mange cannabis grupper der findes derinde, og her med en enkelt solstrålehistorie, lokke syge mennesker til at satse deres penge, på det der kan gøre forskellen på et godt liv. Eller intet liv.

Så længe det er ulovligt at sælge cannabis i danmark, er markedet sort og ureguleret, og ingen aner hvad de køber. Eller om de overhovedet køber noget.

 

Peter er ikke hans rigtige navn. Jeg er også overbevist om, at billederne brugt på de falske profiler, er nogen der er fundet på nettet. Så kan du genkende din moster Erna eller Gitte, så giv dem ikke nødvendigvis skylden for denne svindel. For ingen er helt sikker på nettet.

 

. her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en anden? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: 40409028

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.