Er advertorials en vaskemaskine?

Den 4. august 2016 købte Casper Ravn-Sørensen et betalt indhold i MetroXpress. Det man kalder en Advertorial. Det der lignede en artikel, var ren reklame der handlede om Caspers succes som iværksætter.

Du kan læse den her: https://www.mx.dk/partner/indhold/story/23828635

Advertorials er skrevet af en journalist på det medie, hvor afsenderen køber sig til en plads. Det er reelt en banal annonce, der ligner en artikel. De fleste forbrugere lader sig oftes narre af den lighed, og det er grunden til at medierne sælger dem.

En måned efter lovprisningen i det købte indhold, skriver MetroXpress nu selv en artikel om samme Casper Ravn-Sørensen, nu med overskriften “Nethaj fisker videre trods stor bøde”.

Artiklen fortæller, hvordan Casper i 2015 fik en dom og bøde, for at lokker forbrugerne med vildledende konkurrencer på nettet – “Vind en Iphone og du binder dig  til et datingabbonement” – og hvordan han igen i 2016 er på afveje.

 

Med denne nye viden, kan man jo undre sig over, at MX ikke valgte, at fjerne den eksisterende advertorial der lovpriste iværksætteren.

Et forbandet godt stykke PR arbejde

I 2017 ser det ud til at Casper er igang med at få renset sit navn med et større digitalt PR-arbejde. Og det gør han vældigt godt.

For Berlingske Business har åbenbart ikke lært at google, før de sælger en advertorial, eller også er de ligeglad med hvem de lovpriser. Så længe pengene er gode, er alt åbenbart godt, for det ellers seriøse businessmedie.

 

For også de har skrevet en betalt historie om unge Caspers iværksættereventyr. Den er fra 26. april 2017. Et halvt år efter MetroXpres artikel om svindel.

Nu må vi jo håbe at Berlingskes læsere, ser det med småt foroven. Sponsoreret indhold, står der. Pressemeddelelse.

De er dog ikke det eneste medie der bliver betalt for at lovprise Casper.

Dagens.dk har den 28. marts 2017 også en lovprisning af caspers iværksættereventyr. Samme indhold, dog uden den lille note om at det er betalt indhold. Måske lovpriser de virkelig Casper? Jeg har ringet til redaktøren, men der er telefonsvarer på.

(Efter mit indlæg den 1. maj har Dagens nu ændret det fra Business til Sponsoreret indhold)

Den 26. april er det nu avisen.dk der har et sponsoreret indhold om Caspers eventyr efterfulgt af Folkets.dk, der har en næsten tilsvarende historie, dog uden at skrive den er sponsoreret. Den får Casper måske gratis.

Selv Den korte avis, har åbenbart valgt Casper til, og for en gang skyld muslimerne fra, for også de har skrevet en næsten identisk historie om iværksætteren Casper. Den artikel er fra 28. marts 2017.  De har dog undladt den lille disclaimer; sponsoreret indhold, så de mener det nok.

Berlingske Media tilbyder nu at skrive og trykke din advertorial i eks. Berlingske eller BT.Vi varetager hele processen. I samarbejde med dig finder vi det helt rigtige budskab og den skarpe vinkel.

Kort om Casper

Casper er 32 år og han har allerede en hel del ophørte virksomheder bag sig, et hav af websites, underlige netkonkurrencer og aktive firmaer. Og googler man hans virksomheder, dukker der andet end de betalte lovprisninger op.

Dykker man ned i forbrugerombudsmandens årsberegning for 2014, beskriver de her, hvordan Caspers firma radioplanets.com/EMG service aps svindler med misledende markedsføring og er indstillede til en bøde på kr. 120.000.

MX fortæller i deres artikel en måned efter deres advertorial om hvordan Casper Ravn-Sørensen selv efter en dom på kr. 80.000 fortsat svindler. Forbrugerombudsmanden ligger inde med klager fra 2015 og 2016 og de er både fra Belgien, Norge, Sverige og Danmark.

Casper har mange virksomheder. EMG Service ApS, firmaet der fik dom og bøde, har ikke været påvirket af den modvind, for de gik fra et resultat på knap 2 mill i 14/15 til 12 mill. i 15/16.

Så Casper er blevet dygtigere og bedre, og har nu penge nok til at betale for lovprisning af sit talent i alle danske medier.

Og hvem ved om han ikke ender som Gazelle. I ved, den pris IT Factory også fik. Imellemtiden bør medierne seriøst genoverveje deres advertorials-strategi, hvis de ønsker at bibeholde et seriøst ry.

Det der er sgu en ommer…

 

her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en anden? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: 40409028
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.