Den enes tab, den andens Rolex-ur.

Det er koldt at købe en varm pels på nettet.

Det opdagede Julie Mollerup, da hun den 12. november betalte for en ny pels på webshoppen euphoriacloset.dk. Allerede dagen efter blev pengene trukket, og hun fik en SMS på engelsk, hvor der stod de havde modtaget hendes ordre.

Derefter skete der ingenting. Nada. Der var ingen trackinglink. Og hun fik ingen pakke. Da hun prøvede at at ringe til webshoppen, på det nummer der stod på deres website, viste det sig også, at nummeret ikke virkede.

Hun sendte en mail, men fik ingen svar. Her en måned efter, har Julie opgivet håbet om at få sine varme pels til vinter, og hun har efterfølgende måtte lukke sit kort.

Hun er dog ikke den eneste, der er faldet i den fælde.

Annoncerne med de gode tilbud på pelse, der blev delt som annoncer på både Facebook og Instagram, lyser rødt på Trustpilot. Fup og svindel – skriver alle undtagen een – om webshoppen med de lune pelse.

Så det er nok ikke helt forkert at formode, at den unge dreng, der ejer domænet euphoriacloset.dk har snydt flere end een.

Og det giver da mening, hvis man følger hans digitale spor på Facebook, for der får man hurtigt et indblik i, hvad pengene blev brugt til.

 

For i RolexGruppen på Facebook, efterlyste han for nyligt, et Rolex GT Master II Batmand. Og det lykkedes. Han er nu blevet den – håber jeg – glade ejer af et smukt ur. Og prisen? Jamen den plejer at ligge et sted mellem 50.000-60.000. Hvad han har givet, ved jeg af gode grunde ikke.

 

 

Svindel betaler sig (ikke)…. 

Her ville det jo være passende at spørge, om digitale forbrydelser betaler sig. Og normalt ville jeg have skrevet et stort JA! Desværre. Hvis du har samvittigheden til at flænse andre for penge på nettet, så kan du ofte gøre det uden de store konsekvenser.

For politiet har hverken tid eller digitale ressourcer, til at opklarer sager i det digitale cowboyland.

Måske er det derfor, at unge E har sit fulde navn, stående på som ejer af domænet hos dk-hostmaster. Han ved der jo intet sker? Eller også er han stråmand, og har fået penge til uret for at agere stråmand, for en anden svindler.

Men det sidste giver bare ikke mening. Uret er alt for dyrt, til at han blot er en købt mellemmand. Så mon ikke den 20årige unge fyr selv ejer siden, der nu er lukket ned? Helt som han ifølge Facebook, også er den glade stifter af NordicBeauty.dk, der lige nu får en lige så hård medfart på Trustpilot som hans pelsfirma.

 

Den gode nyhed er dog, at politiet helt af sig selv, har kontaktet Julie for at få nogle informationer fra hende om salget, så for en gangs skyld er politiet faktisk et skridt foran.

Det bliver interessant at se, hvad de finder frem til.

Imellemtiden. Husk nu altid, at tjek ejerne af det domæne hvor du køber dine varer. Fungerer telefonnummeret? Er der en mail der svarer dig? Og er tilbudet bare lige så godt, som det skal være, for at det ikke er for godt til at være sandt?  Jamen så kan du – måske – godt købe. Men husk at køb med kort. Så kan du altid gøre indsigelse til din bank, og få dine penge retur.

Imellemtiden… holder jeg øje med dig E… du er et interessant nyt bekendtskab..

 

Update; En dag efter min artikel kom ud, skrev sælgeren E til Julie som jeg har citeret i min artikel, og de har nu lovet hende at hun får pengene retur. De har sagt 10 dage. Jeg mener dog de kan gøre det hurtigere. Og. Udover Julie er der en lang liste af kvinder på trustpilot der er blevet snydt. Af begge webshops.  Beskeden er Julies besked til E. 

 

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en ny? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Det hjælper med at betale for domænet. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile pay: +45 40409028
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.