De gode grinede og den onde lo

I dag fjernede jeg en opdatering fra både min Facebook og min Twitter-konto, for det der virkede som en sjov opdatering for mig og mange, var den kedelige virkelighed for en anden. Og selvom man hverken kunne se navn og eller ansigtet på den delte, viste det sig, at være være helt forkert.

For to år siden fik Stine en besked om, at en profil der kaldte sig Katrine, havde delt et billede af hende i facebook-gruppen Date en indsats. Her skulle hun være 19 år og søge en sød og hård fyr, som kunne sætte hende på plads.

 

“Det gør ikke noget hvis du har slået ihjel – vi kan alle lave fejl”

 

De gode grinede og den onde lo.

Men Katrine var en falsk profil på facebook der, viste det sig, havde (mis)brugt en del af Stines billeder og nu skulle hun så også deles på Date en indsats facebookside.

Der blev hurtigt taget et screenshot af opslaget, en del af hendes ansigt blev fjernet, det samme med den falske profils efternavn, og billedet blev nu delt på de sociale medier.

Det var i juni 2015. Og det lever fortsat på nettet.

For to dage side blev billedet så delt i mit netværk. Jeg grinede. Og jeg delte videre. Oh suk og ve. Jeg delte videre. “For man kunne jo ikke se hvem det var” tænkte jeg undskyldende for mig selv.

I dag har Andershemmingsen.dk – ham den sjove, der deler alt det vi andre griner af, også delt det to år gamle billede på sin Instagram profil, hvor han har over 482.000 følgere, og på to timer er der 11.647 der har liket billedet, og Stines mor har lige ringet, for at høre om det ikke er hende på billedet.

Og hun er ikke den eneste i Stines netværk, der gennem de to år, har genkendt Stine.

(Jeg har fjernet billedet af Stine)

Imens jeg sidder og flover mig over min egen dumhed, ser jeg at Line Baun Danielsen har skrevet på Facebook, at der er en der har brugt en af hendes billeder og oprettet en Tinder profil.

På Tinder kan du enten oprette dig via mobilnummer eller via facebook. Det sidste kræver bare en falsk profil.

Det samme var journalist Morten Pelch ude for, nyforelsket som jeg ved Morten er, og med et stort bryllup lige om hjørnet, var det lidt af en overraskelse for ham at opdage, at han nu også var på Tinder.

Vi kan give Facebook skylden og bitche over deres manglende valideringer, når man opretter en profil. Vi kan også give Tinder skylden for den samme. Og så kan vi give nettet skylden.

Men det vil være formålsløst.

Istedet vil jeg give dig og mig skylden. For vi ved jo godt, at nettet er det rene cowboyland. Det samme er Facebook.

Så vi er simpelthen bare nødsaget til at tænke os rigtigt godt om når vi bevæger os rundt, og endnu mere når vi deler noget. .

Så møder du billedet af Stine, så grin af teksten, for ja, den er da sjov. Det indrømmer jeg. Men husk så på Stine og på Morten og Line. og alle de andre, der hver dag blive misbrugt på nettet,og anmeld så opslaget, så det kan bliver fjernet.

Og undskyld Stine. Undskyld!

Jeg er lige blevet gjort opmærksom på, at Anders også har valgt at slette sit indlæg. Godt Anders..

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.