Blev røvhullet delt?

Jehovatosse. Skyd svinet. Kæft han er grim! Han er et sørgeligt afstumpet individ, der burde have skåret begge arm af med en døv dejskraber, imens han hænger på en pæl med øjenlågene skåret af.

Disse kommentarer er blot få udvalgte, i en lang tråd på Facebook, hvor danskerne har taget den digitale høtyv i hånden og har taget over, hvor politiet har sagt fra. For nu skal Røvhullet fra Græsted f.. ned med nakken. 

For i Græsted bor en ung kvinde. Hun har sclerose og har en bolig, som ifølge hendes søster, skulle have været hendes drømmebolig og de trygge rammer om hendes liv med sygdommen. Det har desværre vist sig, at hun ifølge søsterens opslag på Facebook, bor ved siden af et røvhul og er havnet i nabo-konflikten from hell. 

første opslag

Søsteren har i frustration over situationen, valgt at lave en facebookopdatering, der siden den 8 januar er delt over 12.300 gange. Her fortæller hun om søsteren der i en periode måtte bo uden vand grundet konflikten med naboen, om hvordan naboen nægter hende adgang til fælles have, og om hvordan søsteren er udsat for trusler og chikane, grundet nabokonflikten der nu kører på femte år. 

“Politiet vil ikke hjælpe! De siger; de ikke kan gøre noget, da han endnu ikke har gjort hende noget!” skriver søsteren, der derfor har valgt at tage sagen i egen digitale hånd, og udover historien også vedlægger billeder af naboens bil og skiltet med hans firmanavn. Historien bliver nu delt i en fart, som kun en rigtig lort kan blive delt på de sociale medier.

Og nu bliver tråden ellers vild. 

Den stopper dog ikke på den tråd, for mandens firmanavn er på billedet, og det kræver kun en enkelt kommentar på tråden om Trustpilot før shitstormen spreder sine vinger og fokus er gået fra manden privat til hans virksomhed. De vrede kommentarer flyder nu på virksomhedens facebookside og som dårlige anmeldelser på trustpilot og selvtægt ligger og lurer lige under overfladen. For hvilken mand ønsker ikke at beskytte en syg ung kvinde?

trustpilot

#RøvhulletFraGræstedGate er nu født.

Facebook vil os det godt. 

I dag talte jeg med en finsk kvinde der har arbejdet for Facebook i San Francisco. Hun fortæller begejstret om den fantastiske virksomhed og dens visionære leder Mark Zuckerberg,  der er ledet mere af passion end af penge, og om Facebook-visionen om at hjælpe verden med at netværke og dele viden. På den gode måde. At udgangspunktet er godt. 

Men hvor der er godt, er der også skidt, for med vidensdeling på det niveau og med den fart som sker på Facebook, hvor kildekritik er en by i Rusland, og hvor ingen er underlagt regler der omhandler andet end brugen af bare bryster, kan og skal det gå galt. Og det gør det. Ofte. 

Der var #Covergate og #Bilkagate. Der var unge og uskyldige Nikolaj der blev delt med ord som krænker. Og nu er der #RøvhulletFraGræstedGate, som jeg læste om i morges,  da en facebookven delte søsterens opdatering med ordene; Et møgdyr! Da jeg spurgte om han kendte til afsender eller manden, svarede han nej! Men han havde ikke noget problem med at dele. 

“Jeg kender kun den version som er beskrevet, men når folk kan være så tarvelige, så er jeg ligeglad med at udstille med navn” 

Det var hans ærlige begrundelse for at være en ud af snart 12.500 der har delt den opdatering. Og nej, han kender ingen af de involverede.

Det digitale tæskehold

Når man læser tråden om Røvhullet fra Græsted er det svært ikke at forestille sig, at der allerede er sendt et tæskehold afsted. For det ligger ikke kun mellem linierne, men er lagt helt ud på tråden. 

Mick Ø skriver; “Der nogle burde tage forbi ham og forklare ham hvad det kunne ske med med folk som ham”.  Denne bliver hurtigt fulgt op med en ny opdatering fra Mick, nu med et billede af en privat besked. For kort tid efter sit opslag på tråden, modtager han en trussel fra en, for ham, ukendt facebook profil der skrev; “Kom til mig, og jeg viser hvad der kan ske med dine børn”.

Facebooktråden ulmer nu endnu mere. 

trusler

For alle vil gerne beskytte en unge kvinde med sclerose, og dem der gerne vil beskytte hende. For alle vil gerne være på de godes hold.

Men problemet med de sociale medier er, at vi ikke altid ved hvem de er. De gode altså. Så alle kan ende en i lortevind. 

På tråden er der flere der kender Røvhullet fra Græsted, som umiddelbart ikke er en af guds venligste børn nok har gjort det før. Og hvis søster og søster er heldige får en journalist nu fat i sagen og den vil ende på de rigtige medier, der er underlagt presseetiske regler og hvor kildekritik p.t er gud, og politiet ad den vej, vil få øjnene op for at deres indblanding er nødvendig. 

For det kan de sociale medier også bruges til. Som det også skete i sagen med Bilka, hvor Mohamad fik en undskyldning og tilbudet om et nyt job i koncernen.

I mellemtiden emmer tråden om Røvhullet af Græsted af had og selvtægt og det er ikke svært at forestille sig, at den digitale grænse er sprød og nemt kan brydes. At online hurtigt kan blive off-line. For alle kender hans adresse. Som Martin T skriver; Jeg vil med!

… jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og vilde tastefejl. Sådan er det at være ene kvinde på redaktionen. Der er bare ikke tid til korrektur.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.