Beviset fra Probana. Del 4.

Torsdag den 29. juni 2017, gik ejeren af Probana, Peter Sonne Joensen personligt konkurs. Det involverede alle hans dansk-ejet selskaber. I den efterfølgende weekend blev deres websites lukket ned. En for en. Men man lukker ikke sådan for Peter. For det helt identiske IFPE.DK kørte videre.

Den 3. februar 2017 blev der stiftet et nyt selskab i England, iFPE Limited, hvor Peter Sonne står registreret som direktør. Det firma ejer det danske IFPE Finans ApS. Og dermed også kursusvirksomheden IPFE.dk, der er en tro kopi af Peter Sonnes danske selskab ifp.dk, der nu er gået konkurs. Fra det nye selskab fortsætter de med at sælge de helt samme kurser som Peters danske virksomheder.

Konkursen af de mange danske kursus-virksomheder, har efterladt mange elever der ikke kan fuldende deres uddannelser. Når eleverne kontakter IFPE, for at få dem til at hjælpe med at fuldende den uddannelse, der er påbegyndt i de danske kursusvirksomheder, får de besked på, at de ikke kan hjælpe. For det er jo ikke samme firma. Hvis de overhovedet kan komme igennem.

Men…. er det nu også sandt?

DE EFTERLADTE

I ethvert bo er der også skæbner. Vi har Peter. Og så har vi de leverandører og undervisere, der endnu ikke har fået betaling for deres indsats helt tilbage fra 2016. Og så må vi ikke glemme eleverne. Alle de elever der enten selv har finansieret en dyr uddannelse, eller fået deres firma til at finansiere den uddannelse, som de lige nu ikke kan gennemføre.

 

Kilden der tog en uddannelse hos Probana. Del 3.

Pernille* er en af dem. Og hun er godt nok lidt træt. For hun havde fået hendes virksomhed til at betale en ny uddannelse. Hos Probana.

Det var jo i stedet for en lønforhøjelse

 

Pernille startede i januar og uddannelsen skulle forløbe over 10 måneder. En modul for hver måned. Den 17. maj 2017 får Pernille en mail fra Probana, der ændrede alt.

“Der ligger nogle store udfordringer for os forude, og vi vil derfor opfordre dig til at færdiggøre din uddannelse hurtigst muligt.”

De skriver også, at de har indsat fem ekstraordinære eksamensdatoer, den sidste den 15. juni. Præcis to uger før Peter Sonnes selskaber går konkurs.

Det var desværre ikke muligt for Pernille, der har et fuldtidsjob, at læse fem måneders pensum op på 1,5 måneder.

Da Pernille fandt ud af at Probana var gået konkurs, kontaktede hun IFPE, da hun kunne se at det var samme kurser og firmaet var helt identisk med de andre. Selv deres telefonnummer var identisk med det gamle ifp. Men hun fik blot besked på, at det ikke var samme virksomhed, og at de derfor ikke kunne hjælpe.

Det var Pernille dog overbevist om at det var.

 

For i perioden mellem den 29. maj til 29. juni, den sidste dato er dagen hvor Peter Sonne og Probana gik konkurs, modtog Pernille 12 salgsbreve med tilbud på IFPEs kurser. Flere med overskriften; Din efteruddannelse.

Et af salgsbrevene blev afsendt fra mailadressen @leaders-club.dk, der er ejet af Peter Sonne.

Så før Peter Sonne går personligt konkurs med hans danske virksomheder, bruger han virksomhederne, til at reklamere for det engelsk-ejet selskab IFPE, der indtil videre, ikke er berørt af konkursen.

Så burde IFPE ikke hjælpe Pernille og alle de andre, med at få færdiggjort deres uddannelser?

Det er ikke tilladt at bruge en virksomheds database med kunders kontaktinformationer, til at sende reklame ud med elektronisk post (herunder mail) for en anden virksomhed. Det uanset om de to virksomheder er i samme koncern; udtaler Uffe Foged Jespersen fra Forbrugerombudsmanden.

LUKKET OG (NÆSTEN) SLUKKET

Lige nu er alle Peter Sonnes danske selskaber lukket, og kammeradvokat og kurator Boris Frederiksen ved at gennemgå boet. Da Peter Sonne jo kun er direktør for det engelsk selskab der ejer ifpe, er der jo umiddelbart ingen beviselige røde tråde imellem de to selskaber. Og derfor kan kurator Boris Frederiksen, jo ikke blot tage den virksomheds harddiske.

Læs med her, hvordan medarbejderne for en måned siden skrev under på ny kontrakt med det engelske selskab og hvordan de blev flyttet over i andre lokaler.

Kilden fra Probana. Del 2.

VI FANDT DEN RØDE TRÅD

Derfor gik vi hos sweetchili igang med at undersøge, om vi ikke kunne finde en rød tråd. Den 3. juli, fire dage efter Probana og søsterselskaberne gik konkurs, tilmeldte vi os en uddannelse hos det engelsk-ejet ifpe. Desværre kom vi i den forbindelse til at taste Rigspolitiets telefonnummer i stedet for vores eget. Ups! Vi fik hurtigt efter en mail fra IFPE, at de havde prøvet at kontakte os og var røget igennem til Rigspolitiets omstilling, der dog ikke kunne hjælpe, Om vi ville kontakte dem igen, hvis vi fortsat var interesseret.

Den mail var underskrevet en uddannelseskoordinator hos IFPE. Mailadressen var fpe@kursus-info.dk.

Problemet med den mailadresse er, at kursus-info.dk domænet, er ejet af Peter Sonnes danske selskab Probana business school, der i dag er under konkurs.


BORIS OG DE VIGTIGE HARDDISKE

Den 30. juni skrev jeg et indlæg om, hvordan Peter Sonne, en lille måned før han gik konkurs, havde fået sine medarbejdere til at underskrive ny kontrakt med det engelsk-ejet selskab IFPE og hvordan han samtidig havde flyttet dem og de mest interessante harddiske over i nye lokaler i samme hus.  Peter Sonne var forberedt til tænderne.

Boris Frederiksen, kammeradvokat og kurator på boet, har også bekræftet, at da de torsdag den 29. juni tog ud til det konkursramte Probana var lokalerne næsten tomme. Han bekræftede også, at han havde hørt rygter om at medarbejderne arbejdede videre i det samme hus. Men at man jo ikke bare kan gå ind, når det er ejet af det engelske selskab. Der skal en dommerkendelse til.

I går aftes sendte jeg Boris Frederiksen en mail med bevis på, at det jo fortsat er Peter Sonnes konkursramte selskab kursus-info.dk, der arbejder videre i ifpe.

Om beviserne er nok til, at kammeradvokaten kan bryde døren til IFPEs selskab i samme hus og få fat i de rigtige harddiske, ved jeg ikke. Spørgsmålet blev sendt samtidig med beviserne.

Det eneste jeg ved med sikkerhed er, at der er mange elever der indtil videre har spildt penge og tid på, at starte en uddannelse de ikke kan færdiggøre. Hvem tager dem?

FOLLOW THE MONEY.. jeg lægger op til en mulig del 5. 

Den 3 marts 2017 skriver Peter Sonne til hans medarbejdere, at der mangler penge på kontoen for de tilmeldinger, som de kan se er registreret. Peter mener at Nets har tilbageholdt dem. Det er præcis på dato, en måned efter det engelske selskab IFPE Limited blev oprettet og 21 dage efter, det engelske selskab købte domænenavnet ifpe.dk

 

Spørgsmålet jeg skal finde svar på er, hvorfor Nets skulle tilbageholde flere hundrede tusinde kroner, næsten fire måneder før en konkurs? Og hvad med PROBANAs mini-mba i Dubai, hvor der også er blevet afholdt kursusdage på det store Radisson hotel?  Rygterne og penge flyver i vest og nu også til Syd. Som kammeradvokaten nævnte, da jeg omtalte Dubai-relationen. “Det er meget svært og dyrt at få adgang til registerne i Dubai”.  Nok derfor alle gyldne veje fører til Dubai? Så stopper sagen der?…..

 

*Pernille er et alias, da min kilde har et specielt navn, og hun vil nødig sætte fokus på hendes virksomhed. Så jeg har lovet at kalde hende Pernille. 

 

 

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse alle mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en ny? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile Pay: +45 40409028
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.